COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 187 384
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 2 880
Пръскам си при излизане Пропомит спрей, много удобна опаковка и добре впръсква в гърлото. Ако съм била на рискови места с много хора, междинно пръскам пак. Стои ми в чантата. Вкъщи при прибиране - пак. Може и плацебо да е, но засега се опазих. А съм ежедневно с непознати на близко разстояние.
Другото са си маските , отстояния, пръскам ръцете със спрейче при всяко попипване на врати и дръжки.
Пръскаме подметките при влизане вкъщи, пръскам и брави, ключове. И покупките, оставям после да изсъхне.

Пих и аз Омега 3 , сега къркам Примойл, но то при мен е традиционно всяка пролет.

Леле, ако ще ме трият за реклама, защо писах Blush

# 2 881
  • в страната на чудесата
Който няма проблеми с щитовидната жлеза може да си направи капки с йодна тинктура - не помня баш, може да се прочете рецептата, примерно 12 капки Браунол в 50 мл физиологичен и да пръска в носа от време на време.
И елудрил разреден за гаргара.

# 2 882
В службата сме с наситени контакти. Там пием озонирана вода (озонира я нескъпа машинка - има я в електронните магазини).

# 2 883
Шарлот, имаш ли линк за тази машинка, че ми стана интересно?

# 2 884

Ами, да..има / с предполагаема полза/, освен за кверцетина - за него има публикации и клинични проучвания, че наистина има доказано действие против Ковид..
Ние пием  витамин С, витамин Д, витамин Е, кверцетин, цинк, селен, Омега 3, магнезий, прополисови капки.Всички приятели около нас и роднини пият горе долу същото и са здрави засега, но може и да е късмет..незнам.
Витамин Д е хубаво да се прави и почивка, защото може да се предозира/ натрупва се в организма/ и да се изследва периодично.
Ние пък не пием нищо от тези добавки и вече една година от началото на пандемията и пак успяхме да се опазим. Simple Smile

# 2 885
  • In the land of Never Never
Академик Ваньо Митов препоръчваше Бромхексин, като лекарство и като профилактика.
https://eurocom.bg/new/akad-vano-mitev-stranichnite-efekti-ot-co … at-tova-lekarstvo

Освен това, моя приятелка от Прага ми изпрати една статия и рецепта на руски учени, текстът е на чешки, и затова ще напиша само рецептата, аз започнах от три дни да го правя. В статията се обяснява в общи линии, че голямата част от имунитета се намира в червата, и че ковида атакува точно този имунитет, а чесновата вода помага да се изгради такъв.
                               Чеснова вода
Една обелена скилидка чесън се разрязва напряко и се слага в стъклен и порцеланов съд, налива се половин литър вода със стайна температура и се оставя през нощта. Сутринта се изхвърля скилидката и се пие водата на четири приема, започва се на гладно, през деня може около два часа след хранене, последната част преди лягане. Това се прави един месец, и помага да се изработи имунитет.

Вреда едва ли има, рецептата е проста за изпълнение, чесънът е доказано здравословно средство, а водичката, ухаеща на чесън, е учудващо приятна на вкус. Grin
Сега, като носим маски и спазваме дистанция, така и така не миришем на никого, можем и да си хапваме повечко чесън за профилактика.Laughing
Иначе и аз пия витамин Д и селен във вид на два бразилски ореха на ден.

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 23:01 от Glikoza

# 2 886
Oтносно чесъна казват, че има начин да се премахне миризмата без да си губи ценното свойство да покачва имунитета. Предполагам го има на прах или като хапче. Аз лично ям по една скилидка на ден. Относно витамините -  само Д е от значение предимно с цел предпазване от тежки усложенения и смърт, не трябва да пада под едно  ниво което се изследва само с тест, прием на 400IU на ден казват е достатъчно. Ако се разболеете и да пиете и да не пиете ползата е никаква както и с останалите витамини + микроелементите като цинк, селен, магнезий, калций и т.н. - тези неща не лекуват. Ето едно видео с д-р Хансен по тези въпроси:
https://youtu.be/_MHsJB3m1go
за цинка и вит. Ц:
https://youtu.be/Gi1MC8BG1dA

# 2 887
Маринования чесън няма миризма и си запазва свойствата, поне така казват.
Ако пусна буркан със състав ще се сметне ли за реклама.

# 2 888
  • Mediterraneo
Ау, как да няма миризма маринованият чесън?! Мирише два пъти повече, по- дълго и силно от обикновения. Наслагани миризми на чесън плюс кисело.

# 2 889
Мирише си чесънът всякак, затова го има и на таблетки. Simple Smile

# 2 890
Ау, как да няма миризма маринованият чесън?! Мирише два пъти повече, по- дълго и силно от обикновения. Наслагани миризми на чесън плюс кисело.
Купувам си един, който не мирише, а кисело - няма оцет в маринатата.
Явно е въпрос на технология, всеки както му харесва.

# 2 891
Бихте ли споделили кой е този, който не мирише

# 2 892
Защото сте на чеснова вълна: скоро ще излезе дивият чесън - левурда. Спиртен извлек от него, освен че сваля кръвното налягане, действа имуностимулиращо. Приема се под формата на капки, разтворени във вода. При вечерен прием, до сутринта дъхът се изчиства. Не смея да предложа дозиране, защото майка ми го ползва за сваляне на кръвното налягане и 10 капки за нея са достатъчни (дали е плацебо ефектът не знам, но апаратът показва понижаване на стойностите и след този минимален прием).

# 2 893
  • в страната на чудесата
Нищо ДВ, дай поне рецептата за извлека

# 2 894
Нарязвам с ножица левурдата на парчета (листа+дръжки), пълня колкото поеме, без притискане съд от стъкло, с какъвто разполагам - буркан/шише, заливам с 40 градусов спирт до покриване на левурдата и оставям на слънце - до промяна на цветя (чесънът се обезцветява, а спиртът придобива цвят). Прецеждам и пазя на тъмно и хладно.

Общи условия

Активация на акаунт