Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 64

• 45 089
  • 790
  •   1
Отговори
# 240
Варненското Тинти, по време на болничния също ти се е полагал платен болничен. Т.е. имаш натрупан, дето не си ползвала- пускай го....след него ако трябва пусни и  неплатен, но не те съветвам да ходиш да работиш точно сега. Иначе мисля че 180-те са за последните 2 години, но могат да се удължават от ТЕЛК- пробвай да звъннеш в Инспекция по труда- те дават доста адекватни съвети по телефона( това за платения болничен от тях го знам).

# 241
  • Варна
О, щом джипито би могло да даде малко дни, това е някакъв вариант. Благодаря!

Нямам все още пенсия. Не съм задвижила тази част, тъй като очаквах да ми дадат малко време да дойда на себе си след лечението. Бяха ми казали, че мога да ползвам 3 х 2 месеца болничен с решение на ТЕЛК, като от тях имам получено едно решение за двумесечен период, а днес отказаха да ми дадат ново. По принцип има логика да откажат, но тъкмо подишах няколко дни без да се влача по болници, и, бам, пръждосвай се на работа и не ни занимавай повече.

# 242
  • София /Абсурдистан
Е аз имам телк и за тази болест, а съм ползвала болничен. То и по закон се полага, ако имаш влошаване на болестта, ако си в болница примерно, някакво влошаване ако имаш и ти се полага. Ние сме рискови, трябва да се пазим от навалица сега.
Аз се съклетисах в къщи. Уших маски на всичките ми приятелки и роднини, ших и по поръчки, сега си скапах ръцете и гръбнака и мирясах. Артрита излезе от ремисия и сега ми разказва играта. Предписаха ми Плакенил, Донесоха ми го от Турция,  но направих алергия и към него. С него пък лекували и корона вируса, чувам.
Слушах брифинга преди малко, май ще удължават изолацията още с месец. Така си и мислех. А трябва да отида на консултация с хирург, раната още тече и не знам как да стане.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 11:36 от The Iron Lady

# 243
  • София
В Сити е някакъв ад! В 7 часа бях първа за кръв, а още чакам... А съм на работа и ме чакат. Това е някаква лудост пълна. Накараха ми се как съм можела да работя и да идвам в болницата! Викам, аз работя от вкъщи, но това не значи, че не ме чакат. И що не съм си освободила целия ден. Една година, всяка седмица да си освобождавам по един ден? И кой ще ме търпи?
Така се разстроих, че си мисля да откажа имунотерапията. Не мога повече.

# 244
  • София /Абсурдистан
Много интересно, аз ходих онзи ден в Сити за протокол на баща ми и почти никой нямаше.
Тинти, не се отказвай, щом са ти назначили, значи трябва.

# 245
BettyBoop Ако / като ми изтръпва нещо си мисля, че е неврологично или казват, и че трябва магнезий, купувам си магнезиево олио и мажа като се сетя.
Болките ѝ са от ставите, не от костите и там си е и от егн-то, износване, настинка и т.н..
Взимам анастрозол (каквото е лекарството на майка ти) от 3-4 години вече, нямам проблеми. Е, на тази възраст (предполагам сме на подобна възраст с майка ти), ако се събудя сутрин и нищо не ме боли трябва да се ощипя - или още спя или съм умряла вече... Кажи ѝ да не се панира, лекарствата не са отровни, те ни лекуват и предпазват от рецидиви и разсейки.
Не би трябвало да звъните на лекарите за всяка идея, която ви скимне. От три дни майка ти пие лекарството и вече решила че не става.
Фри, и аз мисля, че майка малко повечe се притеснява от нужното. Наистина на 65г е нереалистично човек да очаква да не го боли нищо, но понеже болките са започнали след приема на лекарството се шашка, че няма да и се отразят добре. Има вероятност и чисто психологически да усеща по-засилено болките. А и хората сме различни- някои по-стоически понaсят всичко. Аз имам проблеми със забременяването. Ако четях листовката на всяко лекарство, което ми се наложи да изпия в началото на бременността, трябваше да се гръмна. А с какви лекарства се тъпчат много момичета, борещи се с този проблем....

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 13:45 от BettyBoop

# 246
Бети, моите болки в раменната става започнаха малко след като почнах Тамоксифена. Боля ме месеци наред. Сега вече всичко е наред. Явно трябва време за адаптация.

# 247
Здравейте от мен, момичета!  Писах ви преди десетина дни, че според контролния скенер в Сити имам лезия в здравата гърда, която трябва да се уточни. И понеже изгледите да ме прегледа Василев в близките 2месеца са нулеви, днес взех, че се метнах до Онкологията. Прегледа ме д-р Полихронов, не забеляза нещо обезпокоително, но ме препрати при образния диагностик д-р Гергов. Той също не установи образувание в дясната гърда, но за един лимфен възел в оперираната страна в подмишницата смята, че има метастази. Другата седмица ще ми правят сцинтимамография.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 17:49 от koren63

# 248
  • В царството на игрите:)
Здравейте от мен, момичета!  Писах ви преди десетина дни, че според контролния скенер в Сити имам лезия в здравата гърда, която трябва да се уточни. И понеже изгледите да ме прегледа Василев в близките 2месеца са нулеви, днес взех, че се метнах до Онкологията. Прегледа ме д-р Полихронов, не забеляза нещо обезпокоително, но ме препрати при образния диагностика д-р Гергов. Той също не установи образувание в дясната гърда, но за един лимфен възел в оперираната страна в подмишницата смята, че има метастази. Другата седмица ще ми правят сцинтимамография.
На Гергов можеш да се довериш!
Варненското Тинтири, аз бях клиент на твоята банка 15 години, но преди седмица сразделих с нея точно заради сливането  ДСК, защото бягам от тази банка всячески.
И на мен в началото ръцете много ми изтръпваха от Аремидекса  и го отдавах на какво ли не, но чак като го спрях разбрах, че било от него. Ако бях прочела листовките щях да знам, ама... Simple Smile
За какъв пик по Великден ми говорят, беееее? Защо сме два месеца по рано вкъщи като няма пик. Ще изтрещя окончателно Sad

# 249
  • Русе
Здравейте, дами!
За съжаление се налага да се приобщя към Вас Sad  Малко, прясно открито карциномче на гърдата.

Образовам се от първият пост, че съм абсолютно бебе в тази материя и надявам се, че ще помагате със съвети.

На първо време трябва да мина през ЯМР и ми препоръчаха Сити Клиник ( не съм от София) а последните коментари за там са уау. Има ли вероятност тази година да мина там на скенер или да си търся друг?

# 250
Лейди, още ли не е зарастнала раната?                                             
   Милмич           за едното му заключение съм щастлива за второто - не.

Ели_дечкин, не хубаво това, че ставаме повече Sad.За Сити да кажа, на мен преди 2 седмици ми правиха скенер и повече време чаках да излязат кръвните изследвания и визитата при лекуващия лекар. Самият скенер мина сравнително бързо. За разчитането му обаче съм със смесени чувства. Сега ходя на други прегледи и изследвания да изясня кой какво видял. За ЯМР не знам, някой ако е правил там такова изследване да пише, но може би трябва проучите и други болници като вариант, за конкретното изследване.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 20:15 от koren63

# 251
  • Русе
Ще се обадя утре да питам но ми беше препоръчано там да го направя заради специалистите. Ще питам и в моят град (също бил хубав апарата) но зад апаратното устройство нямало чак такъв опит. А при мен това е важно, защото плътността на гърдите ми е много голяма и нещо да не остане скрито. Според ЯМР ще определят какво ще ме правят. Не да извадят рачето а някъде другаде да има скрито друго.

# 252
Simple Smile Задапаратното устройство е много важно в случая. Иначе докато чаках за скенера служителка на регистратурата обясняваше на един пациент, че без направление ЯМР-то струва  по спомен 330 + 170 контраста та към 500лв. Но би трябвало да работят и с направления. Вярно, че се чака одобрение от здравната каса около месец, а времето е важно. Моите гърди също са плътни и на мамография не ми се виждаше туморът, но на ехограф да. Но имах и туморни огнища които не бяха отстранени с първата операция, та може би е хубаво да  Ви направят ЯМР щом имат съмнения

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 20:21 от koren63

# 253
  • София
Ели,кой те изпрати в Сити ?Питам,защото мен лекар от Сити ме изпрати на ЯМР в Токуда при Иванов,а след това и от Онкологията също ме изпратиха там и точно при този лекар,та явно е добър в това,щом двама лекари от различни болници ,ме изпратищат на едно и също място.

Бети,нормално е да има схващане и болки.Аз съм на Аримидекс и в началото бях много скована сутрин.Много ме болеше и едното коляно,събуждах се нощем и не можех да си изпъна крака.Сега,след 3.5м ,сякаш са по-добре нещата .Вече не съм така схваната.

Тинтири,ужасно е това .Не може ли да правиш контролите на друго място и да им изпращаш резултатите,така поне няма да чакаш .

Korean,защо не направиш един ЯМР ,това е най-достоверно.Дано да грешат и всичко да е чисто!

И аз исках да ходя при Василев,но явно няма да е скоро.Червеното петно под мишницата си седи и исках да го види .Нещо ме боли оперираната ръка точно така,като ме болеше другата, докато бях на химия.Не мога да я изпъна цялата и не мога да я вдигна изцяло нагоре.

Аз си работя ,нали съм в аптека и няма как да съм у нас.То и отпуска да пусна,колко ще е тази отпуска,за 10 дни нищо няма да мине.Слагам маска и ръкавици, не ходя никъде другаде,мъжът ми ме кара и взима.Нашите са на вилата и не се виждаме.Децата не са излизали близо 2 седмици  .И какво от това,като масово не се спазва нищо.Работят си всякакви магазини и какво ли не.
 Две колежки са болни. С Т и яка суха кашлица.Едната се обадила на ЛЛ и тя казала,че не знае как да я лекува и да се обади на 112.Там и казали да пие АБ и сироп за кашлица и ако не може да диша,тогава да ходи в болница .Ако е с някой вирус добре,ама ако е с короната и цъфне след 2-3 дни на работа,като живне леко,аз за какво се пазя и толкова.Нещо не е измислено като хората.

# 254
  • Русе
Ели,кой те изпрати в Сити ?Питам,защото мен лекар от Сити ме изпрати на ЯМР в Токуда при Иванов,а след това и от Онкологията също ме изпратиха там и точно при този лекар,та явно е добър в това,щом двама лекари от различни болници ,ме изпратищат на едно и също място.

Онколожката, която ме следи тук в моя град. Каза, че ще ми даде направление  за ЯМР и да го направя в Сити. Затова питах. Иначе за мен е все тая къде ще го направя. И парите ще прежаля, само и само да определят точно има ли и други, или е само това. Гърдите ми са пълни с какво ли не и това чудо излезе из под няколко биопсирани кисти. Уф.

Общи условия

Активация на акаунт