Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 64

• 45 082
  • 790
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Ели, аз правих ЯМР на гърди в Сити през декември и после биопсията във ВМА и мастектомията след нея абсолютно потвърдиха написаното в ЯМР изследването - откриха всички находки точно там, където бяха посочени. Доц. Йорданов ми беше направил разчитането в Сити.

# 256
Варненско Тинтири те не ти ли дадоха процент инвалидност след като са решили да се връщаш на работа. Така мисля че беше с другото Тинтири като не и дадоха последните месеци?
Зори дано да успееш да се опазиш ,както и Марита разбира се.
А уж тоя щаб каза да се разшири тестването и при грипоподобни симптоми( официално бяха обявили че е минал обикновения грип) А кой да го прави не стана ясно . То голяма помощ от 122 е получила жената, да иска болничен за карантина поне.
Много са разхлабени мерките по отношение на магазините. То май само в моловете за парцалките е забранено и заведенията и ресторантите.
Корен дано и това се окаже лъжливо притеснение,искрено ти го пожелавам. След толкова операции дано не се налага пак.А Гергов какво каза за тоя скенер в сити те какво са видяли ?
Тинтири опитай наистина да правиш другаде изследванията,въпреки че бюрократично едва ли ще ти съдействат.
Ако не проучи на други места дали няма да са по-организирани. Майка ти започна ли химията, как се чувства?
Ели и на теб успех ,не всяка бучка е рак.
Бони браво за резултата и ти се покривай.
Лейди още ли не е заздравяло и това чудо неможа ли да почака още?
Аз два пъти го почвах тоя нолвадекс и в началото винаги ми е било най-гадно,но мисля, че е от това ,че стоя и се оглеждам като гърмян заек дали ще ми се случи нещо.
Аз си спазвам карантината . Обаче с домашните много се караме отвреме навреме единият е все нещо неразбрал и капризничи , че му пречим да работи,а другия само му се гледа телевизия и скоро пак ще забрави българския. Да напише 5 букви се преследваме цял ден.
Иначе вече подаръка е налице и продуктите за тортата и само в понеделник ще я сглобявам.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 21:18 от REN!

# 257
Рени, каза, че не вижда въпросната лезия нито на диска нито на ехографа. А за лимфният възел, който светна каза, че тази зона я няма на диска от скенера. Поне така го разбрах. Той е точно на подмишницата. Странно е ако зона гърди не включва и областта на подмишниците.

# 258
  • София
Майка ми е минала първата химия. За сега се чувства добре

# 259
  • София /Абсурдистан
Ели, съжалявам, че редиците ни се увеличават. Аз съм доволна от Сити, но мисля, че за да видиш дали има и на други места, ти трябва 5 скенер. В Сити го назначава онколог след преглед и копия от всички изследвания се дават.
При мен раната почти се затвори и оздравя, но няма как да остане такава грозотия. Освен това и пак зарасна още по- зле от предишния път и ми дърпа.  Да мине карантината и ще го мисля, но ще е на друго място този път.

# 260
  • Варна
Аз скоро не съм писала, но редовно чета. Днес влязох за 5-и курс химио. Имах малко притеснения как ще е организацията, но всичко беше супер спокойно. Може би, защото ги няма диспансерните прегледи и бяхме само тези, дето сме на терапия. Докторите са в някакъв "авариен" режим и ги нямаше половината, включително и моята онколожка. (това в Онкологията във Варна)
Вече имам резултат от BRCA тестовете от венозна кръв. Отрицателни са и за двете мутации. За съжаление чак след 20 дни ще питам докторката ми как ще се отрази това на лечението ми.
Видях в епикризата от 4-тия курс, че доста са намалили карбоплатината. От 526мг на 465мг. Аз имах такива съмнения, защото доста леко минаха дните след вливането. А след онез 526 мг цяла седмица се търкалях като парцал по диваните вкъщи. Да видим сега колко мг ще ми шибнат.
Пазете се, момичета!

# 261
Ели, правили сме ЯМР и в Токуда при Иванов и Кирова и в Сити. Иванов е кадър на онкологията в Дървеница. Разликата между двете болници по отношение на ЯМР е, че в Сити имат програма с която транслират предишните ЯМР и ги съпоставят за да се проследи развитието на образуванието. От Сити разчитането е страница и нещо, т. е. доста по-подробно написано, а от Токуда по-малко от половин страница - няколко изречения. Д-р Иванов и доц. Кирова имат прекрасно отношение, но работят в определени дни и обикновено часовете за тях са заети и първите свободни са за след около 20 дни. В Сити ми дадоха час в посочен удобен за нас ден като изцяло се съобразиха със спецификата на случая. Желая Ви добри резултати, където и да си направите образна та диагностика.

# 262
  • Русе
Днес звънах в Сити и бяха изключително любезни. Отговориха на всичките питанки.
Звънах и в нашата болница. Навряме в кучи гъз веднага след моя поздрав. Еми...какво кажа...

Надявам се да не се налага повторен ЯМР а направо след този да преминаваме към действие, докато е още малък.

# 263
Аз днес разбрах , ча мога да си подам документите за винетка онлайн 🤣
Надявам се да съм се справила добре.
Без винетка съм от Февруари и не ми се ходеше до социалните .
И като *най-свободна* ми се пада честта да пробвам да мина КПП-тата да се добера до баба ми и дядо ми 🙄 Та ми потрябва тази винетка.
Само да уточня - Аз работя дистанционно , а има 6 пълнолетни чиляка в отпуска в момента 🙄

# 264
Ели, и аз съм от Русе, оперираха ме януари и сега съм на хормонална терапия. Ако с нещо мога да съм ти полезна, пиши ми. Не съм минавала ЯМР и за това не мога да споделя. Коя онколожка те следи?

# 265
  • Русе
Ели , и аз съм от Русе , оперирана в София ,ако имаш въпроси ми пиши на лични.

# 266
  • София /Абсурдистан
Аз днес разбрах , ча мога да си подам документите за винетка онлайн 🤣
Надявам се да съм се справила добре.
Без винетка съм от Февруари и не ми се ходеше до социалните .
И като *най-свободна* ми се пада честта да пробвам да мина КПП-тата да се добера до баба ми и дядо ми 🙄 Та ми потрябва тази винетка.
Само да уточня - Аз работя дистанционно , а има 6 пълнолетни чиляка в отпуска в момента 🙄
Как става подаването онлайн? И аз съм в същото положение.

# 267
https://edelivery.egov.bg/
Трябва само  ПИК на НОИ.
Изтеглих и попълних бланката.
Снимах им телки и големия талон - имат ги , ама нали мразят да ровят Bowtie

Преди да започнете електронно заявяване:

I. Необходимо е да притежавате профил в системата „Електронно връчване“.
II. Уверете се, че имате инсталиран Adobe Reader.Изтеглете последната версия тук.

За да заявите услугата:

Изтеглете подходящо заявление от връзката в края на описанието на услугата.
Съхранете електронната форма на вашия компютър.
Отворете формата с Adobe Reader.
Изберете администрацията, отговорна за изпълнението на услугата. Заявленията се подават към дирекция "Социално подпомагане" по настоящ адрес.
Натиснете с мишката върху поле от формата, за да го попълните.
Попълнете полетата във формата.
След попълване на полето дата, натиснете бутон "Запази" за да се генерира уникален номер на заявката и заключи електронната форма.
След като заключите електронната форма я съхранете на вашия компютър.

Съхранената и попълнена форма можете да изпратите чрез системата за сигурно електронно връчване към дирекция "Социално подпомагане" по настоящ адрес

# 268
DZ, къде точно се прикачва това копие от талона. Съпругът ми се регистрира успешно с ПИК код на НОИ и ЕГН в електронно връчване. Излиза много информация зза всички институции в държавата. Но после къде се влиза точно? В АСП има бланка да се попълнят данни за колата, но не ни стана ясно сканирания талон къде се прикачва.
Може ли, ако имаш време да обясниш в стъпки  за Варна? Досега не е ползвал безплатна винетка, за пръв път ще подава.

# 269
  • София
Получих си решението и от онко-комисията от Сити - оставам на Золадекс и сменят Тамоксифена с Екземестан. Някой да има на него - нещо специфично като ефекти, какво да очаквам?
На 3 април ще мина и скенер, че от юни мин. година не съм минавала,  заради ямр на гърди през декември ми отпадна скенера, който беше по план тогава. Да се надяваме, че няма да излезе нещо странно...
Иначе съм ок вече - болки няма, понякога си усещам експандерите и портовете, през които се пълнят, но по-скоро се усещат, не е както преди болезнено.
Нещо да попитам за ТЕЛК-а - в момента имам още към 2 години на 70%, предвид, че откриха тумор в другата гърда и направих мастектомия и на двете, мога ли да подам в момента за увеличение на %? И как става - някой правил ли го е на фона на активен ТЕЛК, а не изтекъл такъв, какви документи се подават?

Общи условия

Активация на акаунт