Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 64

• 45 069
  • 790
  •   1
Отговори
# 270
  • София /Абсурдистан
Dz , благодаря много! Ще се пробвам.
Олив, отиваш при джипито, тя ти пише направление за телк, тя описва влошаването, ти прилагаш копия от доказващите го документи, после отиваш на Иларион Макариополски и подаваш документите като за първи път. После пътя го знаеш- обаждат ти се къде и кога да се явиш на комисия и се издава ново телк решение.

# 271
  • София
А защо на Иларион Макриополски - не трябва ли първо в ТЕЛК-а в Онкологията в Дървеница? Аааа, чакай - сетих се - там се отиваше съвсем в началото... нали? Но като имам активен телк - не трябва ли директно в Онкологията?

# 272
  • София /Абсурдистан
Ами не. Аз миналата година питах за мен и ми казаха, че го правиш сякаш е за първи път. Имам голямо влошаване на гръбнака и по този повод.  Ако сега има нещо ново, не знам.

# 273
Момичета, HeartFlowers SunflowerFlowers Sunflower
РКМЕ, където първоначално се подава заявлението за ТЕЛКа в Сф вече не е  на "Макариополски", а на ул "Димитър Греков" 2 Мястото е точно до театъра в  парка Заимов.

# 274
  • София /Абсурдистан
Леле това пък от кога е?

# 275
  • София
От Февруари го смениха.

# 276
kristinia, пиша ти на лично.

# 277
  • В царството на игрите:)
И аз на 13 март подадох там документите за удължаване.

# 278
  • София
Добре де, а според вас струва ли ди да подавам документи за увеличение на %? Колко може да стане от 70 - макс на 80%, нали така? Чудя се дали да се разправям...

# 279
Момичета, имам питане. Трябва ли в автобиографията за кандидатстване за нова работа, да споменавам диагнозата си? Или после на интервюто?

# 280
  • София
А ,защо да трябва да я споменаваш?Да не би някой да пише,че е диабетик или хипертония, с репродуктивни проблеми и т.н.Не мисля,че трябва да го включваш.

Олив,трябва да се прецени дали минаваш  в друга група,в която пенсията и добавката от социалните ще е по-голяма,иначе не си струва.

# 281
Зори, а ако ме назначат, няма ли да разберат , че имам ТЕЛК?Нали ще ми направят трудов договор

# 282
  • София
Момичета, имам питане. Трябва ли в автобиографията за кандидатстване за нова работа, да споменавам диагнозата си? Или после на интервюто?
В автобиографията - разбира се че не.
На интервюто - само ако те попитат за някакви сериозни заболявания ( не мисля обаче, че имат това право) или изрично за ТЕЛК.
Ако те одобрят - тогава при подаването на документите се дава и решението от ТЕЛК-а.

# 283
Kacha, не го споменавай, освен ако изрично не те питат! На много места въобще не назначават хора с ТЕЛК! Незаконно е, но това е положението в частния сектор. Аз дори съм попълвала декларация, че не страдам от епилепсия, сърдечно-съдови, онкологични, психични болести и че нямам ТЕЛК...
УСПЕХ! Hug

# 284
  • София
Ако те назначат ,трябва да го дадеш в счетоводството и ще ти отпадне част от данъка,ще имаш още 6 дни отпуска,а май те пази и от уволнение .
 Дали ще кажеш на интервюто,зависи от теб.Рискуваш да не те вземат.Аз ,като се знам,най-вероятно ще си кажа.Не би трябвало това да оказва влияние,но за съжаление сигурно оказва .

Общи условия

Активация на акаунт