Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 64

• 45 066
  • 790
  •   1
Отговори
# 285
  • Русе
Ох, момичета да ви кажа с този телк, дъщеря ми имат магазини и лятото назначиха едно момиче с телк,като тя е дала телка с документите за назначаване, не е казала предварително и я назначиха /нали и мама е с телк/ и буквално на втория работен ден това момиче им представи болничен и то за 1 мес.Беше го,лямо чудо, защото нямаха право да я съкратят, минаха сигурно два месеца докато оправиха нещата.Така че има и такива нелоялни работници / не визирам тук пишещите/, но не упреквайте само работодателите като не искат да ни назначават.

# 286
  • София
Ами никой не знае,какво го чака.Тя ако нямаше ТЕЛК и започне работа,но я диагностицират след месец и излезе в болничен 6-7м,какво- да я уволнят ли?

Миналата седмица получих писмо от Фандъкова,че ми отказват синия талон.Пишеше,че мога да обжалвам в 14 дневен срок.Обаче от датата на получаване,до крайният срок за обжалване имаше 2 дни.То и не знам дали работят изобщо.Не че мисля да обжалвам .И без това или нямаше да го ползвам или щеше да е рядко.Обаче ,ако имаше телефон ,щях да им звънна и да ги попитам ,как си избират хората,на които да дават.Около мен има жени с нашата диагноза(без метастази,с частични операции),които имат талон;имам съсед на 36,който е с 50% ТЕЛК и без 1 око от дете и няма никакви други проблеми;колежката ми също е с такъв талон без да има двигателни проблеми и още много примери имам.

# 287
На мен ми казаха след днешния ден да се обядя по телефона да проверя . Ако намеря талончето утре ще звънна на социалните да видя какво ще е решението. Аз като подавах, казаха че не знаят дали ще ме одобрят,но мога да пробвам.

# 288
  • София
Аз от 19+ години съм с ТЕЛК и не го обявявам. Останала съм с впечатление, че не се толерират "различните" 😥 (хората се страхуват, че инвалидите са защитени и следователно това ги бетонира на дадена позиция, което изобщо не е така),. За съжаление явно т.н. ни общество не е дорасло още (за много неща, не само за отношението към инвалидите).
Има вероятност ако си най- подходящата кандидатура да не те изберат заради ТЕЛК-а, да не  говорим, че все още много хора като чуят тази диагноза и те гледат като "пътник"...
Пфу... Хората си мислят, че само на другите се случват тези неща и не се замислят, че вече всеки втори (дори вече вървим към всеки) рано или късно чува тази диагноза и трябва да продължи напред, въпреки всичко...

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 18:55 от AnyHr

# 289
То хубу ,  че не го обявявате ама в медицинското после личната е длъжна да го впише.
Или моята се е престарала?!

# 290
  • София /Абсурдистан
Преди време можеше да се скрие телк решението, сега вече не. А и от телка изискват производствена характеристика от фирмата за да го продължат. Няма как да скриеш.

# 291
ТЕЛК-а, няма как да се скрие.......но, теоретично  работодателя има изгода да назначи човек с увреждания. По- малко са му осигуровките. Да, има защита от уволнение, но пък за по-големите организации( над 50 човека)- има задължителни бройки за хора с увреждания. А, че  някой е взел болнични- няма гаранция че и човек без ТЕЛК, пак ще взима........аз, миналата година започнах работа като здрава........да не казвам как я приключих.

# 292
Здравейте,
Как сте, момичета?
Тото, появи се, де. Свърши ли химията?
Тони, косата расте ли?
Понеже отдавна не съм ги виждала тези двечките, особено първата.
Днес успях все пак да отида на ехограф. Ми всичко е нормално.  И никакъв камък в никаква жлъчка нямам. Аз бях сигурна, де. И изследванията са нормални. Успешно мина и това самопроследяване.
Кача, какво става с работата?

# 293
  • София /Абсурдистан
Аз да се оплача- вече от 3-4 дни имам зверска невралгична болка в тила, точно в основата на главата. Не знам какво е това, но боли свирепо. На 8- ми съм на скенер на гърди и корем. Сега се чудя това какво е и дали ще имам възможност да поговоря с някой от онколозите, че човек с нашата диагноза си мисли какво ли не.

# 294
Бела, още набирам кураж. Страх ме е.., а и искам да ми свърши Херцептина,остана ми още един брой. Днес направих пред последния и си взех направлението за диспансерния(на 16-ти)Като мина, ще решим с доктора какъв скенер да правя, щото до сега никога не съм правила. Той днес ми подхвърли, че няма нужда от Пет скенер за сега, може обикновен да мина, но все пак аз имам последната дума. Ако реша Пет, Пет ще бъде. В онкото днес беше много спокойно.

# 295
Аз днес бях на сцинтимамография. В заключението пише, че отсъстват убедителни данни за активно пролифериращи лезии и метастатични ЛВ. Другата седмица съм на шеста химия. Момичета, кой е правил лъче в Сити? Трябва ли да си избера конкретен лекар или ти го назначават служебно?

# 296
  • Варна
Корен,аз правих лъче в Сити София.Прегледа ме шефа Недев във Варна,а после ми съдейства да започна и ме пренасочи към д-р Георгиева.Доволна съм от всички там,въпреки,че май имам застой на лимфа в гърдата и се подува отвреме навреме.Предполагам,че се е получило срастване от терапията.

# 297
  • София /Абсурдистан
И аз бях на лъче в Сити, доктор ми беше д-р Георгиев, доволна съм. Но там всички лекари са добри. Д-р Георгиев ще прави лъче и на баща ми. Негова асистентка е д- р Радева, от която съм безкрайно доволна също.
Моля кажете ми какво да правя с тази моя глава. Не мога да издържам на такава болка. Освен да си платя някакъв рентген за начало. Някой имал ли е подобен проблем?

# 298
  • София
Да нямаш шипове и от там да идва болката? Ако притиска някой нерв...

# 299
  • В царството на игрите:)
Дами, сетих се, че мога да ползвам кислородна вода за превенция на вируси и т.н., но моля ви припомнете ми как се ползваше. Купих си от аптеката 3% разтвор. Стандартно шишенце от 100 грама. Някой може ли да помогне?

Общи условия

Активация на акаунт