Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 64

• 45 074
  • 790
  •   1
Отговори
# 315
svetlinar,  моето беше фотогенично и ако не бях настоявала за операция още щях да си го разхождам Sad

Та съвет. Първо не се шашкай, варианта да е доброкачествено е много голям.
Но според мен трябва да се извади и види.
 Дамите от София да те препратят,  към читав доктор.
Успех

# 316
  • София
Аз разреждам кислородната вода 1:3 и си правя гаргара.

При мен пък на мамограф  не се виждаше,а се видя на ехограф.
Koren63,значи все пак всичко е наред!

Аз правих лъче ори Камен Недев и съм доволна.То всъщност няма особено значение при кой и без това само първият път го виждаш.

На мен хич не ми остава време да го мисля този вирус .Работя ,после поглеждам учениците,каква са я свършили,после готвене и то станало никое време.Но много се ядосвам за много неща свързани с мерките,направо съм бясна.
 И нещо пак започнаха да ми падат миглите.Декември ми се случи същото ,но се оправиха и сега пак.Чудя се ,на какво се дължи.

# 317
  • София
Да, аз съм маниачката на кислородната вода😉 Ами ползвам я за какво ли не, дезинфекция на кухненски повърхности, дъската за рязане, четка за зъби, вместо дезодорант, обезмирисяване на ръцете след работа с риба, чесън, лук. Понеже имам мания към парфюми също, и си пръскам в къщи, за да ми поддържат настроението на макс, когато реша да сменя парфюма, преди това пребърсвам китките (пръскам на тях в къщи), за да не се омешат ароматите. Плодове и зеленчуци мия с домакински сапун, но тези, които не мога, изплаквам в кислородна вода (грозде, марули, салати). Пластмасови съдове също имат нужда, за да не задържат микроби. Пода също пребърсвам с кислородна вода, защото заради котките не смея да ползвам белина или детергенти (нали полепва по лапичките им, а те ги ближат). Добавям към бялото пране в пералнята, за да става по-бяло. Пребърсвам обувките отвътре, а на миризливи мъжки обувки оставям вътре и салфетки, напоени до леко влажно с к. вода. И мъжки краци дезодорира също! Всякаква смрад изчезва! Да ви кажа и един куриозен случай. След едно пътуване до чужбина, на връщане съм забравила във външния джоб на куфара сандвич с месо. Куфара стои в антрето. След някакво време почнах да усещам смрад. Бе, изпокъсах се да обръщам всичко, за да търся, ми де да знам какво, може примерно мишка, да е влязла някак и да е умряла и да се е разложила. Няма и няма! А смърдежа не мръдва, даже по-концентриран става. Докато накрая се светнах, отворих джоба на куфара, а вътре направо древноримско погребение! Как ли не го мих тоя куфар, с маркуча навън (не ми се хвърляше, много хубав и удивително здрав е), докато накрая напръсках вътре с пръскалка и кисл. вода. Накрая сложих платнена торбичка със сода, да си стои вътре. Толкова,време оттогава си ползвам куфара, няма и следа от смърдеж. А миришеше на мърша.
Естествено такова ползване на кисл. вода не може да става с купуване на малки бутилчици от по 100 мл, аз купувам литри 30-процентна к. вода и си разреждам в къщи. Но трябва много да се внимава при боравенето с 30-процентната, защото пОпадне ли на кожата, дупка ще направи. Също трябва да се внимава изпаренията от бутилката, като се отвори, да не попадат в очите. Аз работя с нея в мивката, с домакински ръкавици, главата да не е над бутилката, и не я повдигам, за да не я изпусна и да ми изпръска навсякъде по мен. Само накланям, отливам 10 мл в градуирана чаша, доливам дестилирана или филтрирана вода до 100 мл, и 3-процентната к. вода ми е готова. Да се съхранява далече от източници на топлина! Не само на огън, но и на нагряване! Защото се разширява от топлината, отделя се свободен кислород, и може да избие бутилката и да оплиска всичко. ПАЗЕТЕ ОТ МАЛКИ ДЕЦА!!!

А, да не забравя, с нея се изчиства миризмата от котешко пишкано, онова мъжкото, смрадливото.

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 23:24 от detelistna.4etirilinka

# 318
svetlinar,  моето беше фотогенично и ако не бях настоявала за операция още щях да си го разхождам Sad

Та съвет. Първо не се шашкай, варианта да е доброкачествено е много голям.
Но според мен трябва да се извади и види.
 Дамите от София да те препратят,  към читав доктор.
Успех
Какво е фотогенично?
Мен ме е гледал доктор Гергов от онкологията
Надявам се да е добър
Приемам съвети за читав лекар
А момичета, образувание 1 см голямо ли е ?
След колко см. се препоръчва операция .
Много съм притеснена .

Благодаря

# 319
Зори, да приемам, че засега всичко е наред и продължавам с лечението. И при мен на мамографията не се виждаше туморът, та предпочитам ехограф за проследяване.                                                         Светлинар, щом са казали, че е доброкачествено, това е добре, особено ако и тримата лекари са на едно мнение. Някой препоръчва ли операция или само ще го следят? А за стойностите в херцове, едва ли бихме могли да ти отговорим, това са параметри на ултразвука, които говорят нещо на лекарите.                                      Тони, много коса имаш вече.

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 07:29 от koren63

# 320
Светлинар, щом са ви казали, че е доброкачествено специалисти, значи е така. Не знам тук кой би могъл да знае нещо по-добре от тях, нито какво значи точно това, дето сте питали. Не бих се съмнявала, а ако толкова ме тревожи все пак, след 3 месеца пак бих го проследила с ехограф. Радвайте се резултата!

Да, всички са се затворили в себе си покрай този вирус. Здрави да сме!

# 321
svetlinar, исках да кажа , че изглежда добре на ехографа. Чисти линии, кръгличко , няма нищо наоколо - ей, такъв сладур като твоето .
Първата докторка , която ме гледа на ехографа каза: Това не знам какво е Thinking Прилича 1:1  с киста ама не е . Не е пълна с течност .Отивай на хирург.
Хирурга (онколог) Гледа, пипа... Не се притеснявай доброкачествено е .Дай да го следим...
Та това имах в предвид на фотогенично. Добре изглеждаше на снимката ама...
И пак ти казвам, не искам да те плаша. Просто имай едно на ум. След мен две приятелки оперираха пак така - ами при тях беше доброкачествено Simple Smile

# 322
  • София
Аз също се следях на ехограф основно, даже доста често, и едно от образуванието се видя на ехограф /другите не, явно прекалено малки са били/. Но ехографа не дава толкова информация какво е това, ако има съмнение. Факт, че при плътни гърди на ехографа се вижда по-добре, ако е станало достатъчно голямо обаче, затова при голяма плътност е добре да се направи или контрастна мамография, или ЯМР /което обаче е много по-скъпо/. Иначе, аз първо направих 3Д мамография, и се оказа, че при моята плътност дори и на нея не се разбира добре какво е, затова направиха и ЯМР.

Милмич, ти как въобще ще правиш мамография с реконструкцията - възможно ли е? Ако си с импланти, мислех, че не бива да се притискат?

# 323
                                                    Светлинар, щом са казали, че е доброкачествено, това е добре, особено ако и тримата лекари са на едно мнение. Някой препоръчва ли операция или само ще го следят? А за стойностите в херцове, едва ли бихме могли да ти отговорим, това са параметри на ултразвука, които говорят нещо на лекарите.                                     
Благодаря ви момичета за отговорите .
Притеснява ме това че и на мен ми казваха преди киста , а сега Гергов спомена нещо като стара киста или ФА ... не можо да определи точно , но  как стара киста като аз го нямах това миналата година , незнам .
Притеснена съм да не е нещо лошо .
Никой не ми препоръчва операция за сега .Гергов каза че другия път след 6 м ако искам ТАБ , но незнам да не стане ако е лошо НЕДАЙ СИ БОЖЕ  дали е редно .
Иначе редовно се следя ама ...
Още веднъж Благодаря че писахте .
Здраве и щастие!

# 324
Момичетa могa ли дa помоля зa контaкти нa др Вaсилев или дa ми кaжете къде в коя болницa преглеждa. Еднa приятелкa по съдбa, се чуди къде дa прaви оперaция..

# 325
# 326
Блaгодaря ти Зори Heart

# 327
  • София /Абсурдистан
Дами, сетих се, че мога да ползвам кислородна вода за превенция на вируси и т.н., но моля ви припомнете ми как се ползваше. Купих си от аптеката 3% разтвор. Стандартно шишенце от 100 грама. Някой може ли да помогне?

Четирилинката е много светната за кислородната вода. Има и много инфо в нета.
Аз си купих няколко шишета по литър (3.50 лв).
Цяла зима преди излизане навън и като се прибера жабуря като разреждам с вода 1:1 (продължавам и сега), почиствам и ноздрите. Опазих се здрава (или просто грипът ме подмина), а и много бъз зобах- сушен.
Сега минавам и бравите на вратите И всичко, което се сетя (с ръкавици действам, защото кисл. вода "гори" кожата).
Направих си в пръскалки дезинфектант (купих мицеларна вода от Лидл, 95⁰ спирт, кислородна вода, глицерин, няколко капки етерично масло за аромат и ги смесих- преобладава спиртът).

Момичета, мисля я  Maritta, някой има ли връзка с нея?
Пазете се и не психясвайте!
Може ли да дадеш съотношенията на съставките на домашния дезинфектант?

# 328
  • В царството на игрите:)
Мен ме е гледал доктор Гергов от онкологията
Надявам се да е добър
Приемам съвети за читав лекар
А момичета, образувание 1 см голямо ли е ?
След колко см. се препоръчва операция .
Много съм притеснена .
Благодаря
Д-р Гергов, според мен, е един от най - добрите образни диагностици, а през него са минали стотици образувания, така, че има нюх.
Не е голямо 1 см., но ако е злокачествено е важно какъв и вида му
, а не толкова големината му.
Операция може да се направи и при 0,5 см.
Със сигурност ки притеснена, но ако е лошо Гергов нямаше да ти го спести.
svetlinar, от някъде ми е познат никнейма ти. Писала ли си по - рано в тази тема?
Олив, аз не съм с импланти, а със собствена мастна тъкан, но на реконструираната гърда трудно ще се направи мамография, но на другата, която е само намалявана 2 пъти и все още си е моя може. Има някакви уплътнения и в двете /имам много шевове/ и се бях шашнала последния път малко, но лекарката не поиска друго изследване нито да ходя скоро пак и гледам да заложа на заключението, че всичко е наред Simple Smile Сега и не ми се хози по болници..

# 329
milmic,
svetlinar, от някъде ми е познат никнейма ти. Писала ли си по - рано в тази тема?
[/quote]

Да писала съм и преди (години) и си спомням много добре ,че пак Вие така любезно ми отговорихте .
Преди имах образувание което махнах  .

Благодаря!

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 23:20 от svetlinar

Общи условия

Активация на акаунт