Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 64

• 45 048
  • 790
  •   1
Отговори
# 375
  • София
О,на мен ми казаха,че сигурно ще съм 5г на Золадекс.Другите хормони  10г вероятно.То зависи и от твоята възраст,специално за Золадекса.
 Ох ,аз с Нолвадекс също не качвах.С този Аримидекс е нещо страшно.Не си влизам в дрехите и натрупах тлъстини на корема стабилни.Чак се чудя дали не може да ми върнат Нолвадекса.
  И аз Октомври 2018 си напипах гадината.

# 376
Благодаря, Зори!

# 377
  • София
Аз не бих рискувала да ми махнат хормоналната, нищо, че сега махнах и двете гърди (първи тумор 2016, втори тумор в другата 2019) и също съм с експандери. Тези лекарства пазят от разсейки също, не само гърдите.
Днес бях да ми пълнят експандерите, най-сетне заприличват на гърди, в момента съм с 250/270 мл. Simple Smile

# 378
  • София /Абсурдистан
Олив и аз ще ходя за същото при твоят доктор, че имам невралгични болки на мястото и не може да остане така. Раната почти се затвори при мен, може би до края на седмицата ще е напълно. Обаче тази вечер докато се къпех, лепенката се разлепи и мястото се намокри, дано да нямам проблеми.
И аз съм без хормонална терапия, мисля пак да опитам с Летрозол, поне имам от него от предния път.
Днес минах на скенера и чакам резултати. Благодаря за подкрепата, момичета!

# 379
  • София
Здравейте, аз чакам в Сити за терапия. Днес има малко хора, надявам се да мина бързо.

Побърквам се с тая изолация! Малкият реве постоянно, че иска навън. Спря да яде, почна да спи по много. Направо не знам какво да го правя. Аз съм затрупана с работа, имам срещи по цял ден. С малкия е адски сложно. Голяма гадост!

Реших че наесен ще правя реконструкция. Като мине карантината отивам при Романски да го организираме.

# 380
  • София
Тинтири, а защо не излизате навън - ние всеки ден се разхождаме, но по улиците, далече от хора - аз за това не виждам никакъв проблем или риск. Минаваме към 5 км всеки ден - доста добре се изморяваме така. Също, опитваме се да спортуваме вкъщи - имам мини трамплин, йога, танци - много неща могат да се правят вкъщи.

# 381
Зори, няма логика напълняването да е от Аримидекс - Anastrozol. Не го казвам само да съм наопаки, повярвай ми.
Една дама от нас тук го е пила с години и е като манекенка със съвършена фигира, няма да казвам коя е, тя ако иска да си признае Grinning
Аз бях 2-3 години на нолвадекс - тамоксифен, после на Анастрозол - Киареста или каквото намеря по магазините. Килограмите ми в последните 8 години са все тия - варират максимум с 1-2 кг надолу и нагоре.
Според мен килограмите ни са от забавяне на метаболизма и от храната, движение т.н..

# 382
  • Plovdiv, Bulgaria
Фри, и аз мисля, че по-скоро напълняването е от забавяне на метаболизма. Минават си годинките, обездвижени сме. Но ако трябва да си призная преди години при първата линия хормонотерапия /при мен тогава на Нолвадекс и Золадес/ аз си бях качила едно 4 -5кг. Постепенно си ги върнах, но не така лесно, както когато бях на 30 + години. Сега вече 5-та година съм на Ксанепра/Екземестан/ +Золадекс. Нито кг. повече от лекарството, а по-скоро покрай празници и хапване на сладко.  
Чудя се в Сити киник дали ще ми спрат Золадекса ? Юни, ако не ме тръшне короната хаха, ще станат 5 години от втората ми операция.
Olive, и ние не излизаме, освен ако не ходим да пазаруваме и разнасяме храна по бабите. Децата даже  предпочитат да не излизат, но има вероятност да съм ги стресирала аз в началото. Днес обаче е много слънчево и приятно и ще взема с мен малкия ми 12-годишен син  до 1-2 банкомата, на горе долу 2км. от нас

# 383
  • В царството на игрите:)
Искам да попитам тези които са на хормонална терапия (и в моето състояние.  - реконструкция с превантивна мастектомия на здравата гърда) - обсъждали ли сте с лекарите Ви, да спирате терапията.Прочетох, че Марита, която е е друга държава, докторите са на мнение, че може да прекрати терапията,. Пак да си е с ц....
Не вярвах, че цикъла ще ми липсва Simple Smile...Ама много ми липсва, въпреки че към момента съм ок и изглеждам като тридесет годишна...
Аз съм била в твоето положение 8 години. През тях бях на хормонална терапия със спрян цикъл. Първите 5 години заради Золадекса, а следващите 3 очевидно заради Нолвадекса, които когато спрях след 2 месеца ми дойде и така вече 3 години. На мен цикълът не ми е липсвал и тайничко се надявах да съм се отървала, но, не...Сега, освен, че се чудя каго ще ми дойде и се съобразявам с него, друга промяна не виждам Simple Smile Имам няколко мои близки, които бяха само 3 години на хормонална терапия и тъй като нямаха 40 години, когато приключи лечението им е нормално да са с цикъл и са добре, други /повечето/ от моето "поколение" са с 5 години терапия, а сега вече масово са 10. Кое е редно и какъв КПД има, не знам. Аз за себе си взех решението да са 8, за да е някъде по средата.

# 384
Моята пенсийка е 314лв.
НапраУ са почувствах като богаташка  🙄
Но последните години осигуровките ми бяха високи. И нервите , и ядовете ...
Следващия път живот и здраве , като изчисляват , ще вземат учителската ми заплата на 80% и ще вземам минимума 🙄
Поне кредита тогава трябва да се е изпарил ....вече....
Направо не мога да повярвам , че завършвам 🤗
Останаха ми само държавните изпити.
Кога минаха 2г......
Ако не беше болестта , нямаше да се навия да уча отново.

# 385
  • София
.....Сега вече 5-та година съм на Ксанепра/Екземестан/ +Золадекс. Нито кг. повече от лекарството, а по-скоро покрай празници и хапване на сладко.  ...
О, ето човек с Екземестан - има ли някакви странични ефекти, скоро трябва да го почвам?

# 386
  • София
Браво, DZ! Много се гордея с теб (нали знаеш, че те следя изкъсо за учението Joy Kissing Heart) и ти се радвам, че сбъдваш мечтата си! Вече имаш нова мечта, нали!? Heart
Момичета, така ще оцелеем- с мечти и цели, преследването и осъществяването  им!
Повярвайте ми МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ!

Давайте, вие сте! Мечтайте и сбъдвайте мечтите си!

# 387
  • Plovdiv, Bulgaria
Olive В началото много ме боляха костите, ама всички, особено сутрин, такова нещо не си представях, че ще ми се случи. После, сигурно вече свикнах и не е така осезаемо. Но проблемът с Екземестана е всъщност с намаляването на костната плътност, което при мен е довело до остеопороза. Писах миналия месец за това. Искам само да се поправя, че 5-та година ми е от операцията, а Екземестана 4-ри години. Нещо съм се объркала.

# 388
Благодаря отново на Зори, намерих Нолвадекс!
 И да Ви питам, какво налага сменяне то на Нолвадекс с други лекарства, ясно е че е от лекуващи лекар, но какви са критериите?

# 389
AnyHr, имам Simple Smile
Да получа постоянен трудов договор и синковеца да го приемат в хубаво и спокойно училище . Не го знам кое е то , ама много искам 🤣🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт