Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 64

• 45 045
  • 790
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Тинтири, а защо не излизате навън - ние всеки ден се разхождаме, но по улиците, далече от хора - аз за това не виждам никакъв проблем или риск. Минаваме към 5 км всеки ден - доста добре се изморяваме така. Също, опитваме се да спортуваме вкъщи - имам мини трамплин, йога, танци - много неща могат да се правят вкъщи.

Него не го задоволяват разходки. Иска да си кара колата на площадката Sad
А в къщи, стига да не трябваше да работя, можем да се забавляваме, проблемът е, че трябва да измислям как той сам да се забавлява, докато аз работя. Не се получава с тригодишно Sad

# 391
  • София
При мен го смениха,защото ендометриумът на матката стана 20мм само за 2 месеца на Нолвадекс.

# 392
Ясно:(, аз за сега не знам какво да правя. Трябваше да ходя на преглед в Турция, но няма как и се чудя къде да отида...

# 393
  • В царството на игрите:)
Благодаря отново на Зори, намерих Нолвадекс!
 И да Ви питам, какво налага сменяне то на Нолвадекс с други лекарства, ясно е че е от лекуващи лекар, но какви са критериите?
Аз също съм била и на Нолвадекс и на Аремидекс. Смени го една от лекуващите ми лекарки след първите два години на Нолвадекс, за по - голяма сигурост, тъй като тумора ми беше особено агресивен.

# 394
Благодаря milmich!

# 395
  • София
При мен смяната след 3 години беше заради тумор и на другата гърда - друг вид рак, но отново естрогенозависим - явно Нолвадекса не е подействал. Золадекса остава.

# 396
  • София
Добро утро, момичета, едва ви изчетох 😘
Натоварено ми е много, макр да се радвам че съм си вкъщи и мога да свърша много неща, но май така сама се затомозявам.
Гърдата ми вече съвсем се оправи, но пак е "леко оточна " както казват лекарите.
Не се вманиачам по чистенето, то не ми и остава време, май не правя много повече от преди. Децата и и преди ги следях да си мият ръцете по няколко пъти понеже имаме и куче и коте и се грижат за тях. Аз същи ползвам кислородна вода. Тази трипроцентовата я разредих и пръскам където сетя, но дали има ефек, май трябва с неразреден да пръскам. Много ми хареса идеята на Детелинка да почиствам всичко с к. вода, но не намерих таква висока концентрация. Другито ново което правя е да слагам в прахусмикачката етерични масла за пречистване на въздуха. Моята е с воден филтър.
Зори и Бела, май ще ви отпаднат почивките в Гърция и Италия? То има време де.....
Аз многи съм се запуснала, заприличала съм на бабичка висят сланини от всякъде, и ми е тежко, ама като пия биричка ми е така хубавоо 😃
По отношение на естрогена, мислите че трябва да ограничум лененото семе, такъв хубав хляб си направих преди няколко дни?

Благодаря, че споделяте, прегръдки на всички!

# 397
.....Сега вече 5-та година съм на Ксанепра/Екземестан/ +Золадекс. Нито кг. повече от лекарството, а по-скоро покрай празници и хапване на сладко.  ...
О, ето човек с Екземестан - има ли някакви странични ефекти, скоро трябва да го почвам?
И аз стартирах хормоналната с Екземестан и след един месец изревах, че много ме болят ставите. Смениха го с Нолвадекс, но и с него ме наболват. По-малко обаче. Оня ден в аптеката нямаха Нолвадекс и за пръв път взех Тамоксифен и тръпна сега. Май ще взема да се организирам да си намеря Нолвадркс-а.

Шуши, страхотна си! Браво!

Мерси за комплиментите, момичета🤗

Лейди, няма да ходя с цица под мишницата. Хич не е измислена кривина. Имплантирал се е грешно. Има и фиброза мисля, защото напипвам твърдости, дърпа ме и пречи. Абе, забравИ да го търпя това. Обаче ми отмениха операцията.....ще почакам още😑

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 11:05 от marittaa

# 398
  • София
Добро утро, момичета, едва ви изчетох 😘
Натоварено ми е много, макр да се радвам че съм си вкъщи и мога да свърша много неща, но май така сама се затомозявам.
Гърдата ми вече съвсем се оправи, но пак е "леко оточна " както казват лекарите.
Не се вманиачам по чистенето, то не ми и остава време, май не правя много повече от преди. Децата и и преди ги следях да си мият ръцете по няколко пъти понеже имаме и куче и коте и се грижат за тях. Аз същи ползвам кислородна вода. Тази трипроцентовата я разредих и пръскам където сетя, но дали има ефек, май трябва с неразреден да пръскам. Много ми хареса идеята на Детелинка да почиствам всичко с к. вода, но не намерих таква висока концентрация. Другито ново което правя е да слагам в прахусмикачката етерични масла за пречистване на въздуха. Моята е с воден филтър.
Зори и Бела, май ще ви отпаднат почивките в Гърция и Италия? То има време де.....
Аз многи съм се запуснала, заприличала съм на бабичка висят сланини от всякъде, и ми е тежко, ама като пия биричка ми е така хубавоо 😃
По отношение на естрогена, мислите че трябва да ограничум лененото семе, такъв хубав хляб си направих преди няколко дни?

Благодаря, че споделяте, прегръдки на всички!

Лагерта, аз поръчвам онлайн литър 30-процентна к.в. от Фрамар.  Отново да напомня, ако поръчаш такава, дръж бутилките далеч от източник на топлина, и ДАЛЕЧ ОТ МАЛКИ ДЕЦА!

# 399
  • София
Лагерта, радвам се,че се оправя гърдата!
 За почивката- аааа ,не така.Хич и не мисля,че няма да ходя. Даже се надявам да отидем 3 пъти до гърция,както всяка година. 🙂

Лейди,какво стана,имаш ли резултати?

Снощи сънувах, че съм в болница,за да ми махнат матката и яйчниците.Бях при лекарката, при която съм раждала. Вървях по коридора към операционната и си задавах въпроса "ти наистина ли си готова да загърбиш мечтата си за още едно дете".Не бях готова.После се събудих.☹

# 400
  • София
Ох, плашите ме с този Екземестан, мен и без това ме болят стави и кости /да си призная, откакто 3 месеца нищо не пия, нищо не ме боли, може да е било от Золадекс/Нолвадекс/.
Лагерта, браво, че ти е минало! Защо обаче да не ползваме ленено семе, аз пък сега започнах усилено да слагам в млякото с чия сутрин? Нали има Омега-3 в него?

# 401
  • София /Абсурдистан
Нямам резултати още. Другата седмица ще е сигурно, онколожката ще се обади.
Олив, от Нолвадекс и от Золадекс кокали не болят, минах и аз през тях. Бих пила Нолвадекс, но направих страшна алергия от него.
И аз съм без хормонална терапия. Преди време говорих с д-р Ганчева за това и тя каза, че принципно е рисково, но никой не знае колко и дали. Имали рецидиви и със терапия, и без. Не може да се твърди, че задължително предпазва. Няма гаранция.
Иначе аз не съм против да ги пия, но не мога да понеса толкова силни болки в кокалите, че аз съм си с допълнителен багаж.

# 402
  • В царството на игрите:)
Днес минах на ТЕЛК. Дадоха ми 50 % за 3 години. Значи за сега няма промяна.

# 403
Лейди, моя онколог пък отказа да ми сменя Тамоксифена (боляха ме кокалите и поисках смяна), защото не е убеден , че е от него. Каза, че е възможно и Золадекса да влияе по този начин, а него няма да ми го спре поне още три години.

# 404
  • София /Абсурдистан
Не може от Тамоксифен да болят кокали. На мен точно затова ми го назначиха, защото единствено той не ги засяга, ама алергията ме затисна и не може.
От Золадекс не знам, мен не ме боляха от него, но може да е индивидуално. Той и не ми помогна с нищо де, не отървах операцията.

Общи условия

Активация на акаунт