Шестокласници 2019/2020 Тема 2

• 31 764
  • 769
  •   1
Отговори
# 720
Извинявам се, но може ли за малко да изместя темата от училището, защото децата ни са на една възраст и са започнали този така специален момент в развитието им. И се чудя дали може от бушуващите хормони на момче, ненавършило 13г изведнъж (от днес са ми наблюденията) да му се появи усилен косопад. Днес цял ден се чудя нормален процес ли е за тази възраст.

# 721
  • София
Kally May, дъщеря ми ходеше на мат в 7 клас в Междучасие, при Иван Симеонов. Аз лично бях много доволна, макар той да не е най-добрия вариант конкретно за НВО. Но в нейния случай беше важно да попадне точно на човек, който отново да й върне интереса към този предмет (след като училищната учителка я отказа в 6 клас). Доволна съм много.
Да се впиша при вас с една бъдеща седмокласничка.
lulumba, малко се притесних, когато прочетох мнението ти, защото записах дъщеря ми за НВО подготовка в Междучасие - при Иван Симеонов по мат и К. Тодоров по БЕЛ. Може ли да поясниш защо не е добър вариант Симеонов за НВО?
Аз вече имам някакви впечатления - записах я и на опреснителен онлайн летен курс при него след 6 кл., доста бърз ми се видя и при по-свити деца /като нея/ може би наистина не е добър вариант, той задава въпроси кой не е разбрал, но особено при онлайн обучение не съм сигурна дали хваща всяко неразбиране или объркване при децата. Може и да не му е цел, разбира се.
Здравейте, и аз съм с бъдеща седмоклсничка.
За Иван Симеонов нямам преки наблюдения, но от дете на приятелско семейство знам, че е блестящ математик, но му липсвал подхода да подготви децата за НВО. Бил състезателна натура, давал им задачи от състезания и олимпиади. Другото заради което не ни го препоръчаха, беше това, че много често закъснявал, не давал домашни и се държал по - грубо с децата. Но, дали е така може да каже само човек, който е пряк свидетел.
Ние избрахме за дъщеря ми по математика Гьорева, тъй като сина ми миналата година беше при нея и останахме много доволни от подготовката.
А, за Кирил Тодоров, какво и да кажа ще е малко. Това е учител с главно " У". Благодарение единствено и само на него сина ми изкара впечатляващи резултати по БЕЛ.
На дъщеря ми никак не й вървеше БЕЛ и още от 6 клас я записахме при него и то взе, че стана чудо. Не само, че завърши с 6, но и неща, които й бяха сложни и се изясниха.

# 722
  • София
И моята много го хареса Симеонов, но дойде ДО и прекратихме курсовете.

# 723
  • София
Рори, аз нямам наблюдения за косопад, но пък имам наблюдения за момчета с подути млечни жлези и странно напълняване, за разминаване и кръстосване на пътищата на емоционалното и физическото съзряване... И нищо не може да ме учуди

# 724
  • В светлината на слънцето
Симеонов е перфектен за деца, които се вълнуват от състезателна математика, което е нещо съвсем различно. При него не се тренира самия формат на НВО. Той преподава бързо, вдъхновяващо и кой разбрал, разбрал. Не е изобщо груб с децата, напротив има страхотно отношение към тях  и чудесно чувство за хумор. Домашни не дава, евентуално един лист задачки с включени вицове между тях.

# 725
Симеонов е преподавател в училище на детето ми, което много го харесва, предимно, заради това, че измисля интересни и трудни задачи, разказва им вицове и...не дава домашни Simple Smile. Ако трябваше да избирам преподавател за НВО, мисля, че изборът ми щеше да е друг.

# 726
  • Варна
Рори, не мога да помогна със съвет. Най-добре е консултация с лекар. Стискам палци всичко да е наред!
При нашето момче освен емоционалните изблици, всекидневна нервност и припряност, от половин година има рязко качване на килограмите. Преди минаваше  по-скоро за  слабичък, а сега си има коремче, паласки...

# 727
  • София
Рори, и аз не мога да дам съвет. Косопадът може да е следствие на бушуващите през пубертета симптоми, но може и да е от куп други неща. Най-добре е консултация с лекаря на детето.

# 728
Моят син също има активен косопад в момента. Има гъста чуплува коса почти до кръста. Отдавам го на горещините. Нещо като при животните -лятото козинката става по -лека , зимата се сгъстява

Тази зима се случи и очевадно напълняване. После бурен растеж . в момента определено нещата се подобриха. Пораснал е15 см от миналото лято.  Започна да се притеснява от килограмите, прави домашни тренировки 4-5 пъти седмично  - велоергометър 40 минути ислед това 200 коремни преси. Определено има подобрение. Но не става без усилия.

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 23:12 от _re_ge

# 729
Благодаря за отговорите. При моето момче напълняването е следствие от здравословното състояние и наистина няма никаква възможност да се направи нещо по въпроса, но като видях днес как падат косми се шашнах. Може би хормони и жеги допринасят съвместно за това. Щом се случва и при друго дете мога да се успокоя, че не е здравословен проблем.

# 730
  • В светлината на слънцето
Рори, и аз бих препоръчала консултация със специалист. Косопадът не бива да се пренебрегва.

# 731
  • Варна
Добро утро и честита нова седмица! Меркурий вече не е ретрограден, край на хаоса 😁
Излязло е класирането и от сутринта съм в седмокласната тема. Много се вълнувам за всички там!
Днес ще стартираме лятна школа по математика. Първо ще минат материала от 6ти клас, а от август ще взимат нови неща. Веднъж седмично ще му се наложи на детето да размърдва мозъка 😊

Успешна нова седмица на всички!

# 732
  • Варна
Okoло мен тази година в офиса има 4 седмокласника и всички са приети, където искаха. Надявам се и ние тук догодина да можем да се похвалим със същото.
За уроците категорично съм се спряла на учители. Вторият срок беше записана на школа по БЕЛ (при това една от най- титулованите във Варна). Докато ходеха на място, бях много доволна, както и тя- бяха 7 деца и наистина работеха сериозно, но с ДО настъпи хаос, часовете представляваха разговор по Вайбър със 17-18 участника, пълна какафония- повече беше като отбиване на номера. В резултат реших, че няма да експериментирам пак със школи и ще е с учители и по двата предмета.

# 733
Днес ще стартираме лятна школа по математика. Първо ще минат материала от 6ти клас, а от август ще взимат нови неща. Веднъж седмично ще му се наложи на детето да размърдва мозъка 😊

Би ли споделила коя е школата.....ако е в София?
Благодаря Simple Smile

# 734
  • Варна

Би ли споделила коя е школата.....ако е в София?
Благодаря Simple Smile
За Варна става дума Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт