Шестокласници 2019/2020 Тема 2

• 32 026
  • 769
  •   1
Отговори
# 705
Ние още се чудим школа или уроци и към коя школа или учител. Моята е по- свита и неученолюбива и не е много за школа, че се спотайва. Притеснява ме и епидемиологичната обстановка и какво ще се случи с уроците, ако минат пак онлайн, защото много частни учители отказаха да вземат деца през времето на карантината.

# 706
Моят го записах онлайн по математика. Ще видя сега за лятото как ще е и ще преценявам после с частен учител или ще продължи онлайн. Малък град сме и няма школи, но и той не е за групови обучения. Трябва си му индивидуално обясняване. Иначе по БЕЛ съм взела за лятото сборници за упражняване на преразказа. Там му е много слабо място. Майка ми се е заела, той се тръшка и не иска. Колкото и да му обяснявам, че е за негово добро, иска си да седи на плейстейшъна и да обиикаля улиците. Ама няма как, попаднал е на лоша майка.

# 707
  • Plovdiv, Bulgaria
Иначе по БЕЛ съм взела за лятото сборници за упражняване на преразказа.
Може ли заглавия и издателства?

# 708
  • София
lulumba, и двете учителки /по БЕЛ Петрова и по МАТ Стоянова/ са ми препоръчани и много се зарадвах, че имаше свободно място за тяхната група. Надявам се да са ни добър избор.
Подготвителната група е с други учители, но пък няма лошо.

# 709
lulumba, и двете учителки /по БЕЛ Петрова и по МАТ Стоянова/ са ми препоръчани и много се зарадвах, че имаше свободно място за тяхната група. Надявам се да са ни добър избор.
Подготвителната група е с други учители, но пък няма лошо.

А присъствено ли ще бъде или дистанционно?

# 710
Здравейте,

понеже се обсъждат школи и частни уроци и ми стана интересно дали има дечица, които няма да посещават допълнителни занятия извън училище. За сега мнението на семейния съвет е детето ни да разчита само на училищните подготовка и школи.
Приятна ваканция Simple Smile!

# 711
  • София
silan, много зависи кое е училището и съответно колко часа имат по БЕЛ и Мат, има ли допълнителни часове, школи в самото училище.
"Едно от 3те училища с най-висок прием в АК" не е/са със стандартни часове, така че има такива които не посещават допълнителни школи, но пък децата ходещи на външни школи или уроци пак не могат да стигнат онези часове и подготовка.

# 712
  • София
А присъствено ли ще бъде или дистанционно?
mama Irinka, на този въпрос никой не може да даде отговор на този етап, независимо за коя школа става дума. Питах ги изрично - не могат да ми кажат. Всичко зависи от властите какво ще решат от септември Sad .
Никак, ама никак не ми се иска да е дистанционно, но ако така стане, няма и да имаме избор - пак от вкъщи ще е работата. Поне има някакъв шанс подготвителния курс от 1 до 10 септември да е присъствен, т.е. преди да е започнала учебната година, но и това не е сигурно.
Четох в друга тема, че когато е станало ДО, на някои деца са им променили дните и часовете на занятията и това объркало програмите им. Но на мен ми казаха, че промяна няма да има от групата, в която сме, независимо дали ще е присъствено или ДО.

# 713
silan, много зависи кое е училището и съответно колко часа имат по БЕЛ и Мат, има ли допълнителни часове, школи в самото училище.
"Едно от 3те училища с най-висок прием в АК" не е/са със стандартни часове, така че има такива които не посещават допълнителни школи, но пък децата ходещи на външни школи или уроци пак не могат да стигнат онези часове и подготовка.

Всеки родител иска да е сигурен, че взема най- доброто решение за детето си, като в това число включвам и запазване на емоционалното му състояние. От друга страна, родителите не можем да преценим със 100 % сигурност ще имат ли нужда децата от допълнителна подготовка или пък  липсата на такава не е прекалено самоуверено поведение, защото много деца от тези три училища разчитат на допълнителна подготовка и посещават различни школи и уроци. Напълно съм наясно, че хорариумът по някои от часовете е по-висок, но с колко точно нямам идея.

# 714
  • София
Привет Simple Smile
Да ви попитам - има ли дечица, които са записани в школа "Междучасие" за новата учебна година?
След многоканално проучване по въпроса с школите в София, днес записах моето там.
От 1.09. ще мине предварителния им курс за преди 7 клас и после ще ходи веднъж седмично.
Ориентирали ли ли сте се за подготовката за НВО?
Моята голяма дъщеря, тази година завърши 7ми клас и ходеше там, но само по БЕЛ при Кирил Тодоров, за Мат ходеше само първия модул, но я отписах, защото след всеки урок питаше госпожата от училище как се решават задачите по МАТ. От март имаха само дистанционни уроци, но не си е за мене работа това Sad . Дано тази година няма ДО.
За тази година, малката (колко да е малка Grin) съм я записала в друга школа, за МАТ и за БЕЛ и отделно на уроци по рисуване.

# 715
  • София
Привет Simple Smile
Да ви попитам - има ли дечица, които са записани в школа "Междучасие" за новата учебна година?
След многоканално проучване по въпроса с школите в София, днес записах моето там.
От 1.09. ще мине предварителния им курс за преди 7 клас и после ще ходи веднъж седмично.
Ориентирали ли ли сте се за подготовката за НВО?
Моят син в 5 и 6 клас беше в Междучасие, в 5. клас бях много доволна от учителката по математика, млада и амбициозна. В 6. клас се наложи да сменим групата заради деня и часа, ами не съм доволна от преподаването. ДО последните месеци също не беше с добра организация. А Петрова е учителка на сина ми в училище и наистина е добра и взискателна.

# 716
Иначе по БЕЛ съм взела за лятото сборници за упражняване на преразказа.
Може ли заглавия и издателства?

# 717
Наясно съм, колко наивно звучи въпросът ми и колко субективен елемент би имало в отговорите ви, но поемам риска Simple Smile
Налага ми се да търся учител за подготовка за НВО по БЕЛ на бъдещ седмокласник в София и не успях да изчета всички мнения. Бихте ли споделили положителни отзиви и евентуално контакти, благодаря ви!

# 718
  • София
Kally May, дъщеря ми ходеше на мат в 7 клас в Междучасие, при Иван Симеонов. Аз лично бях много доволна, макар той да не е най-добрия вариант конкретно за НВО. Но в нейния случай беше важно да попадне точно на човек, който отново да й върне интереса към този предмет (след като училищната учителка я отказа в 6 клас). Доволна съм много.
Да се впиша при вас с една бъдеща седмокласничка.
lulumba, малко се притесних, когато прочетох мнението ти, защото записах дъщеря ми за НВО подготовка в Междучасие - при Иван Симеонов по мат и К. Тодоров по БЕЛ. Може ли да поясниш защо не е добър вариант Симеонов за НВО?
Аз вече имам някакви впечатления - записах я и на опреснителен онлайн летен курс при него след 6 кл., доста бърз ми се видя и при по-свити деца /като нея/ може би наистина не е добър вариант, той задава въпроси кой не е разбрал, но особено при онлайн обучение не съм сигурна дали хваща всяко неразбиране или объркване при децата. Може и да не му е цел, разбира се.

# 719
  • София
За моето дете Симеонов беше блестящо подходящ, даже накрая искаше в СМГ заради него! А и можеше в СМГ, пак заради него Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт