Шестокласници 2019/2020 Тема 2

• 31 764
  • 769
  •   1
Отговори
# 750
Furia, браво на детето! На мен това ми беше най-големия кошмар с голямото дете 2014г.-да не се случи нещо и да не може да се яви на НВО.

# 751
  • В светлината на слънцето
Furia, детето е истински герой! Където и да учи, то ще успее! Heart

И честито на всички приети седмокладници от шестокласната група! Hug

# 752
все така щастлив и доволен да е.,
аз не знам какво е СХН на МГ, но това не е важно. важното е детето да знае. Simple Smile Simple Smile
не е чел още нищо, не е учил стихотворенията. дала съм му малко почивка след допълнителното ДО и изпита за сертификат.
според него това не е почивка, защото си направи лятното домашно по математика (100 задачи, но човек може да реши, че са милион, ако слуша как се оплаква) Simple SmileSimple Smile Simple Smile

Simple Smile Софтуерни и хардуерни науки в Математическа гимназия Варна Simple Smile

# 753
Furia, детето ти е герой! На какво са подложени децата ни за едно средно образование! Мисля, че имаше някаква петиция за втора дата за изпити ,точно за такива случаи, но нищо не се получи! МОН отново доказаха, че са страшно неадекватни! Нямам думи!

# 754
  • София
Да, писах, писах и нищо. Няма втора дата, няма нищо, с което да дадат шанс, никакъв извън планов прием - нищо.
Кандидатства си с нула точки и където те приемат. Винаги остава шанса за прехвърляне след 8ми клас, но при нас другата опцията беше и училищата към Министерство на културата, не само МОНските.
От РУО-София, бяха много по-любезни, обясниха ми какви шансове имаме, въпреки че от тях нищо не зависи. Там една много мила дама Ваня Станчева (председател на Областната комисия за прием на ученици в VIII клас) на дълго и широко ми обясни всичко, какви шансове имаме.

# 755
  • София
Furia, браво на смелото и борбено дете! Наистина е герой и радостта ви е повече от заслужена!
Наистина имаше засилена дискусия миналата година да се направят втори дати за НВО за деца, които по уважителни причини /счупвания, операции и др./ не са успели да се явят. За съжаление нищо не беше предприето от МОН Confused .
Виждам, че са сходни интересите на твоята бъдеща осмокласничка с моя бъдещ седмокласник.
Разликата, обаче е, че моят син никога не е ходил на уроци по рисуване и в момента ми се струва страшно късно да го записвам на такива, при положение, че повечето така ориентирани деца се занимават целенасочено от години. А и сме сякаш по-компютърно ориентирани - да създава изображения в ел. среда, отколкото на хартия.
Много ни харесаха специалностите "Анимация" и "Графичен дизайн" в НПГ по фотография, но пусто това рисуване е голям препъникамък на този етап. Ще го мислим още, но всякакви съвети ще са ми от полза.

# 756
Kally May, в никакъв случай да не те спира това, че детето не е ходило N години на рисуване. Ако има талант, и една година уроци може да му отворят очите. Моята дъщеря не е взела и един урок в живота си от специалист, а стана финалист на голям международен конкурс в 8 клас, изпреварвайки деца от училища с рисуване. Така че винаги може, щом има желание.

# 757
  • София
Kally May, въобще не сте закъсняли с уроците, тази година имаше приети деца, които бяха ходили за по 2 и по 6 месеца на уроци по рисуване Blush и във Фотографията и в Приложното.

# 758
  • София
Furia,
Много се радвам, че детето вече е здраво и е добре! 🤗Поздравление за приема, най-важното след здравето е то да има късмет с добри учители и клас. За решението на мон (или липсата на такова) да няма втора възможност, е меко казано-възмутително, несправедливо и бездушно! Иска ми се да няма изобщо такива случаи, които налагат допълнителна дата, но уви, такъв е живота-често действа извън нашия план и понякога ни поднася солени изненади.

# 759
  • Варна
Догодина ще е още по-желана, тенденцията се запазва и ще трябва по-сериозно да подходи в подготовката. В този ред на мисли, моля Варненки по-смело да споделят мнения за школи и учители, че времето накъся.

Ставаше дума за Школа Клас. Имах много добри препоръки от бивши седмокласници, но ДО- поне при учителката, която се падна дъщеря ми- не се получи никак добре, нито организирано. От школата твърдят, че със седмокласниците не е било така, но реших да не рискувам за догодина.

# 760
  • София
Искам да попитам, тези с по- големи деца, които получават стипендии, по карта ли им ги превеждат? и
Училището ли си избира банка в която да ти е картата или може и по собствена сметка?

# 761
mmm_, на дъщеря ми и на повечето й съученици я даваха на ръка. Може да е имало и с карти. Май зависи от самото училище.

# 762
  • София
Различно е със стипендиите, ама ви е рано още Joy
В някои искат сметка, в други правят организация с конкретна банка.

# 763
  • На морето!
И аз чета седмокласната и много се вълнувам. Толкова умни, упорити и успешни деца има тук, лъч надежда! Моите племенници са родени 2005 и 2006, така че от миналата година сме в този екшън. Те, обаче са много ученолюбиви и са възпитаници на ППМГ, където си и останаха, през предстоящата година ще видим братовчед им дали ще се амбицира да учи или още ще си я кара лежерно и неангажиращо.
Furia, поздравления и от мен! Дано животът никога повече не поставя нервите и здравето на детето на толкова огромно изпитание! Тя е почеве от герой, ти също.
Kally May, аз също имам пример на дете от София, което ходи на уроци по рисуване 4м., след което по време на ДО прекрати, но въпреки това има отличен резултат на изпита и влезе в желаното училище.

Тази година ми прави изключително добро впечатление, че изборът на паралелки е на децата или поне на родителите, които изхождат от интересите и темперамента на децата. Дори виждам, че онази мантра "да не се похаби балът" вече се е превърнала в шега, което е много добър знак. Само допреди няколко години желанията се подреждаха според резултатите, а не се гониха резултати според желанието, което доведе до много объркани филолози в математически паралелки и обратното. Много ме радва и възраждането на училищата към Министерството на културата, изкуството трябва да излезе на преден план заедно с математиката и езиците, за да има все пак някакъв баланс в това общество.

# 764
  • София
Фурия, нека детето е здраво, нека има самочувствие,  че се справя с трудни ситуации! Интересите и талантите никой не може да й отнеме!

Общи условия

Активация на акаунт