ДЕВЕТИ КЛАС 2019/2020 - 3

• 36 810
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Ааа не, Слънце, не я заключиха НЕГ, както очакваха, и при тях така бяха подредени столчетата, но нямаше украса.
Плакатът май бе от май месец.

# 676
  • София
Оф, верно бее! Гледах снимка във ФБ...
Извинявам се за дезинформацията! Марулета, печелите приза за кофти директор. Sunglasses

# 677
  • София
Че колко да е дезинформация, сигурно почти всички писещи в темата за НЕГ, биха се подписали под това което очакваха... Сигурно и те са били изненадани Joy
(с удоволствие ги чета, обичат училището, но не си крият главите в пясъка за проблемите)

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 08:36 от Desem

# 678
  • Варна
Слънце, и Френската в София изгони родителите от тържеството. Ако това се случи и на нас, май ще трябва да купувам дрон.

# 679
  • София
Ама, защо ме заблуждавате сега? Joy
Марулета пише за бала, а не за изпращането в училище.
Баш НЕГ си бяха заключили двора и децата се бяха събирали по оградите...
Една позната беше минавала от там същата вечер, каза че като бездомни били, милите. После и в темата на НЕГ го прочетох май, да...

# 680
  • София
Чесно да ви призная изпращането в училище за мен е много по-важно от малките сватби около завършването средното и всичките изхвърляния...

Сори, Слънце, кой което му е важно Joy

# 681
  • София
Смесвате нещата. Simple Smile В годината на голямата ми девойката директорката заключи двора в деня на бала, а нямаше корона..  Коли, абитуриенти, родители, учители, кибици - всичко на тесните улички там.  Лудият Грегъри обаче се разбра с полицаи ли, не знам с кого, и спря движението по Стамболийски, та се източиха до Шератон като 200-членна делегация.А тази година е нямало изпращане в двора, да. Но връчването на дипломите си е било съвсем добре организирано (да не повярва човек), имаше и снимка в темата, която наподобява тази на  164 ГПИЕ.  Връчвали са  тържествено всичките  дипломи, грамоти, медали,  награди...А на бала  май са се събирали пред Александър Невски.

# 682
  • София
То от мен тръгна таз дезинформация, много извинявайте. Това в "нашето" училище е раздаването на дипломите, но и аз като Desem го намирам за по-важното тържество - официалната раздяла с учителите, училището, изобщо с общността. А онези сеири с роклите и лимузините не искам да ги коментирам, дори. Забравила съм, че и тогава се ходи в двора.
Та, това е тържеството за раздаване на дипломите, но гледам, че не са облекли тогите и шапките. А тази година трябваше да са с тоги - събираха се пари за тях. Явно е преценено, че не е съвсем хигиенично.

# 683
Търся списък с препоръчителна литература за 10-ти клас. Нашата учителка по БЕЛ реши да ги пожали, ама при мен жал няма. И без това наборът още от гаджета не се вълнува, по цял ден от телефона на колелото и обратно

# 684
  • София
Не знам дали някъде дават препоръчителна литература в гимназиален етап, освен по изучавания език, евентуално.
Иначе задължителната литература за 10-ти клас, мисля, че е тази:

Скрит текст:
Иван Вазов
            Из " Епопея на забравените". Стих. "Левски"
            Из "Под игото". Главите "Гост", "Новата молитва на Марка", " Пиянство на един народ"
Алеко Константинов           
            Из" Бай Ганьо.Невероятните разкази на един съвременен българин" : " Бай Ганьо се върна от Европа "
Пенчо Славейков
            "Cis moll"
Пейо Яворов
            "Арменци", " Две хубави очи", "В часа на синята мъгла"
Димчо Дебелянов
            " Да се завърнеш..."
Елин Пелин
" Гераците"
Гео Милев
            " Септември"
Христо Смирненски
            "Зимни вечери"
Атанас Далчев
            " Повест"
Йордан Йовков
            "Индже", "Албена"
Никола Вапцаров
            "Писмо"
Димитър Димов
            Из "Тютюн"- I и  XVI глава от I част
Николай Хайтов
            " Дърво без корен"
Йордан Радичков
            „Нежната спирала“

За "Тютюн" ще се опитам да настоявам да се прочете изцяло.

# 685
Благодаря, Санака! Миналата година същата учителка им даде, тази не знам защо така реши. На мен са ми давали до края. Нека четат

# 686
  • Варна
Тютюн се възприема много добре. Младежът в момента е към края на първото томче и казва, че е приятно изненадан от книгата.

# 687
  • София
Това са дали на нашите:
Скрит текст:

# 688
Поизпуснала съм с годините нещата. Кой "Тютюн" учат - първата редакция на Димов или  преработения, политкоректен вариант?

# 689
  • Варна
Поизпуснала съм с годините нещата. Кой "Тютюн" учат - първата редакция на Димов или  преработения, политкоректен вариант?

Оригиналният вариант

Общи условия

Активация на акаунт