ДЕВЕТИ КЛАС 2019/2020 - 3

• 36 822
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Синът ми е в математическа гимназия, и е там заради засиленото изучаване на немски, учителката е пред пенсия и явно с технологиите няма да се оправи. Предполагам, че половината учители са в това положение, и не са и длъжни да се справят с тази ситуация. Затова ми се искаше, министерството да направи клипчета с уроците по езици, за да имат шанс деца с нетехнологични учители. За останалите предмети ще се справят. Бъдете здрави.

# 166
  • Варна
Предполагам, че половината учители са в това положение, и не са и длъжни да се справят с тази ситуация.

Позволи ми да не се съглася. Новият закон за образованието, който е в сила от около 3 години валидира дистанционното обучение като законов тип обучение. Така че учителите имаха достатъчно време да се подготвят.

А иначе в Интернет има достатъчно много безплатни клипчета с уроци по немски - приятелска подсказка, на един клик разстояния са, както с обяснения на бг, така и на английски. Давам някои, които сме ползвали: Немсли по виенски, Learn German with Anja. Плюс един куп безплатни материали в платформи като
Udemy, learnforfuture  и т.н.

Освен това не мога да повярвам, че точно в МГ, където ИТ и Информатиката се изучават с приоритет, учителите нямат достъп до информация как да използват google classroom.

П.с. гледах пресконференцията на просветния министър, засега не се мисли за вариант за удължаване на учебната година, което ме радва.

# 167
Скрит текст:
Предполагам, че половината учители са в това положение, и не са и длъжни да се справят с тази ситуация.
Позволи ми да не се съглася. Новият закон за образованието, който е в сила от около 3 години валидира дистанционното обучение като законов тип обучение. Така че учителите имаха достатъчно време да се подготвят.
Не за всички и при определени условия

# 168
Тези клипчета "немски по Виенски", и други аз също съм видяла, но те не са по учебниците, които се изучават в училище. Те са по скоро за любознателни деца. Все пак, то всичко може да се намери в Интернет, но когато е в учебник, то е систематизирано и целта е да се покрият конкретни знания, а който иска да обогати знанията си няма лошо.
Днес пробвах да се свържа с РИО- София, и да им предложа вариант, в който се правят клипчета от учители работещи в престижни езиковите училища в столицата. Така и децата в провинцията няма да изостават. А тези клипчета ще могат да се ползват и от децата изучаващи език и следващата година, когато  са отцъствали по болест или нещо не са разбрали в часа.  Нещо като "уча се" но по език.

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 15:32 от Maitrix

# 169
  • София
13 май изглежда безкрайно далече! Дано се вразумят, въпреки че явно целта е никакви пътувания по празниците.
Ама да не стане така, че да няма кой да живее, не да пътува

# 170
Аз също не съм съгласна,че трябва да оправдаваме учителите,че не са на ти с технологиите.
   Имаха достатъчно време,а и не виждам кое е толкова сложно.Със сигурност по-младите им колеги ще помогнат,или преподователите по ИТ.Сигурно звуча доста крайно,но ако ще изискваме от децата,трябва и от учителите.Имам приятелка с дете в 3 клас и абитуриент.И двамата родители работят,разделили са децата.Малкият е при баба и дядо,които с таблет и многократни разяснения от страна на майката и баткото влизат в час и учат заедно с третокласника.Всеки ден.И са хора,които са на село.
    Нашата учителка по химия е възрастна,в началото за уроците й помагаше по-млада колежка,сега нещата се канализираха,всеки влиза в час.
   Аз виждам и нещо положително в цялото това извънредно положение.Постигнаха се неща,които при нормални условия само си ги мечтаехме,във връзка с училище.Мрънкам доста,вярно е,но виждам,че всички се стараят,синът ми е мотивиран сега да учи и да не изпуска нищо.Не иска удължаване на годината,не иска слаби оценки като се върнат в клас,а по езика какво учене е ,майко мила!Готвят се за изпит за ДСД паралелка,а разбираемо сега подготовката е почти на нула,но е толкова амбициран и влага толкова много усилия за частните уроци.
    Дъщеря ми ,след първоначалният шашинг и отпускане,сега яко учи лекции,прави проекти,курсови работи.Последен семестър е и е твърдо решена да приключва тази година,да не отлага изпити и да се подготви.Нея пък толкова да чете и учи не съм я видяла досега в живота й.
    Като мантра им повтарям,даже ме обявяват за луда понякога,че всяка затворена врата отваря поне две нови,но трябва да си ги открием.Че трябва да търсим положителното в трудностите,от всяко нещо д извличаме урок и поука.Снощи,след като изгледахме новините,около час време сме си говорили със сина ми за властите в държавата,кой какви правомощия има.Никога досега не е проявявал такъв интерес,определено ме зарадва.
     Слушам го вчера следобед,помага на гаджето си по български,някакви разяснения правеше за граматика.На братовчед си обясняваше по немски,а той пък му помага със задачите по физика.Ако не бяха дистанционно,най-вероятно просто ще иде в у-ще и ще препише верните отговори.

# 171
  • София
Аз също съм с много добри впечатления от всички учители. Всички се стараят и според мене сега ученето е по-интересно, повече неща имат за домашни. По езика ученето върви нормално, но тук искам да кажа, че си зависи и от ученика. Те вече са големи, граматиката я взеха отдавна. Така че работят върху текстове и смятам, че който иска ще се справи.

# 172
  • София
И аз мисля, че учителите постигнаха страхотен успех с дистанционното! Сега са по-близо до децата и на децата това им харесва!
И ако не бяха принудени, никога нямаше да го направят.

# 173
  • София
При набора онлайн обучението е най-зле при "най-подготвения" учител, ... Cold Sweat
Не мога да преценя по всичко как е. Решава, праща проекти, има няколко оценки, сякаш се поамбицира малко. Профилиращите му са ми вече много сложни и далечни от познанията, но пък са и предметите, които се провеждат без отказано и домашните се проверят.
Едно е сигурно, задобрява в игрите все повече.
Ако някъде мога да съм недоволна от учители, това са тези с най-малък стаж по един при двамата.

Вчера и днес присъствах на х3 часа на малката, ами удоволствие е беше да съм "в часовете". Преди известно време се бях ядосала на една заместничка и на косъм бях да пиша на директора, сега пак ме сърбят пръстите, но за положителни отзиви Simple Smile

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 15:40 от Desem

# 174
Мдааа,нещата се наместват.

Дъщеря ми снощи си дойде и донесе бебето куче кане корсо.Голяма забава е с нея,много игрива.Притеснявахме се доста как ще я посрещне господарката на къщата,10 годишната ни немска овчарка,но засега всичко е окей.
   Наборчето спи,но ще трябва да се надигне,защото от 12.00 часа имат час по немски,от редовните училищни.При директорката,която едва днес успява да влезе в ритъм и да проведе час.Ей за такива някакви неща мрънкам аз.Иначе десет призива в страницата на у-ще,в групата,да сме отговорни,да контролираме,да не допускаме извинения като нямам нет,заби ми устр-во и прочие.Сега,когато толкова много хора остават без работа,песп. доходи,ще се наложи редуциране на семейните харчове и предполагам,че ще има семейства,в които 20 лв такса интернет на месец ще са 18 хляба.И тогава ли няма да се приемат извинения???

# 175
  • София
Пуснаха ли ви анкетата на РУО София за провеждане на електронното обучение? В ЕД са ни пуснали линк. Аз се оказах крайно неподготвена, защото в общи линии - идея си нямам. Joy Дадох на наборката да си я попълни. Ако ми пратят за малкия- всичко си знам. Simple Smile

# 176
  • София
Не знам за такава анкета.

# 177
  • София
Пуснаха ли ви анкетата на РУО София за провеждане на електронното обучение? В ЕД са ни пуснали линк. Аз се оказах крайно неподготвена, защото в общи линии - идея си нямам. Joy Дадох на наборката да си я попълни. Ако ми пратят за малкия- всичко си знам. Simple Smile
Aз поразгледах въпросите. Видях, че на част от тях мога да отговоря от обща култура 😂, а на други е безумно да отговаря родител на деветокласник и затворих. Стигат ми педагогическите ситуации със 7-годишния, за да се чувствам като човек с особен принос за образователната система😂

# 178
  • София
Аз нямам такава анкета, но пък получих съобщение с линкове, телефони и не знам още какво имаше за психологическа подкрепа, в случай че младежът изтрещи. За сега няма да ги използвам, че той си ми изглежда екстра. Днес си получи и уредите за домашен фитнес и не знам на къде ще отиде обучението! Може би скоро на мен ще ми трябва такава подкрепа... Joy

# 179
  • София
При нас до обяд се учи, после се започва с тренировките. Два уреда, въже и тежести. Опита се и на мене да състави програма, ама за сега умело му се изплъзвам.

Общи условия

Активация на акаунт