ДЕВЕТИ КЛАС 2019/2020 - 3

• 36 823
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Не ме карайте, да се смея. Аз все пак съм учител по математика. Да,има задачи, които се решават с материал за 5 и 6 клас, но основно задачите са с материал за 7 клас. Искате да ми кажете, че в шестокласна тена масово децата са решили например 21 и 23 задачи?

# 631
  • София
Според мен НВО-тата не включват материал, изучаван само в 7 клас, а се проверяват знанията, натрупани до края на 7 клас. Например, доста сложни задачи за път, скорост и време, решават още в 4 клас на курса за подготовка за прием в СМГ. Може да им се губят някои неща на 6-класниците, но като цяло би трябвало да се справят, особено ако се занимават допълнително.
Нашите в края на 10 клас в часовете по допълнителна математика решаваха минали ДЗИ-та.
Имам представа какво и как се изучава в 6  и 10 клас, в СМГ.
В 6 клас няма как да се вземе материал на 100% от 7 клас, докато в гимназиален етап, понеже математиката е профилиращ предмет, може да се вземе 95% от материала за сегашната матура.
Единствено без числови редици.

# 632
Според мен НВО-тата не включват материал, изучаван само в 7 клас, а се проверяват знанията, натрупани до края на 7 клас. Например, доста сложни задачи за път, скорост и време, решават още в 4 клас на курса за подготовка за прием в СМГ. Може да им се губят някои неща на 6-класниците, но като цяло би трябвало да се справят, особено ако се занимават допълнително.
Нашите в края на 10 клас в часовете по допълнителна математика решаваха минали ДЗИ-та.
Имам представа какво и как се изучава в 6  и 10 клас, в СМГ.
В 6 клас няма как да се вземе материал на 100% от 7 клас, докато в гимназиален етап, понеже математиката е профилиращ предмет, може да се вземе 95% от материала за сегашната матура.
Единствено без числови редици.
Както съм написала, вероятно някои неща не знаят, но те са малък процент.

# 633
  • София
Малък процент.. . Смях в залата.... Направо да преминават в 8 клас и то без изпит..

# 634
Мдаа, и аз мисля, че децата от СМГ, които са започнали ударно с математиката още от 2-ри, 3-ти клас, после от 5-ти по около 11ч седмично с школата, трябва да продължават без изпит в 8-ми, ама нъц. Само в НУКК май влезлите от 1 клас продължават до 12-ти без изпит.

# 635
  • В светлината на слънцето
ganis, не съм казала масово, а че доста родители споделиха, че децата са се справили с известни неточности или затруднения при някои задачи. Нашата учителка от курса предупреди още през зимата, че започва да им дава задачи от 7 клас, за да могат да ги затвърдят и в 7 клас да са по-спокойни. Далеч съм от мисълта, че детето ми е някакъв гений, нищо подобно! Просто се справи. За съжаление това не ме радва, защото той проявява непостоянство и освен това много се притеснява. А и не е добре по бел. Така че има много път да извърви.

# 636
  • София
И всъщност, за какво е спора?
Ако детето се е справило, чудесно!
Дори и да не са решавали цял тест, а част от задачите, пак е чудесно!
А има вероярност и Лулу да не е догледала нещо, но много важно!
Влезе да ни се похвали, като на стари дружки.
Тук  ли беше мястото да влезеш с този тон, Ганис? Извинявай, но не понасям някой да напада така приятели и то без основание! Нищо лично!

# 637
Ох, Слънце, то при него хич не е до хвалби, защото е на приливи и отливи. Та наистина ми е притеснено. А сега и с това колело и скокчета, направо ми иде да го почна отсега със задвратниците, поне докато все още мога да му стигам врата. На финала, от големи цели и мераци, ще се чуди къде да отиде. Много силно подозирам нещо такова. А не съм от хората, които се ошашкват предварително, но в случая има за какво. Та си има за какво да мисля.

# 638
  • София
Лулу, не го мисли от сега колелото.
Моето и на главата си пада, и с колелото не се спира - беше се запалил по паркур,  и по дървета се катери... Ръката си я счупи обаче ходейки, подхлъзнал се на пясък... Каквото има да се случва, ще се случи! Важното е да мислим, че ще се справим и ние, и те! Убедена съм, че много от лошотиите в живота си ги предизвикваме сами, с мисленето, което насочва и действията ни!
Приземявай го, окуражавай го, когато трябва, но това е... момче!
Няма общо с кротката девойка вероятно, а това те притеснява, но всичко е точно!
Ох, а Санака, след 2 момичета е с момче..., че и интегрирано НВО... Joy

# 639
То, докато й дойде време за интегрираните изпити, те току-виж ги отменили. Simple Smile)))

# 640
  • София
Ако стане, ще ти купя рокля с Мики Маус!

# 641
  • София
Слънце, навремето един доктор ми разправяше, че комбинацията 1во момиче 2ро момче била по-добра от обратната, т.е. моята, защото каките възпитавали, докато батковците само на глупости учели..., т.е. Санака е с двойно по-добра комбинация Joy
При нас влиянието на баткото не беше пагубно Joy, осен в това че не девойката не успя да се научи да играе с кукли Joy
(на един празник плака, че й подарили кукла, а на баткото конструктор, добре, че имаше някакво дребно коте около куклата та решихме проблема)

# 642
А-ха-ха, кротката девойка, де да беше кротка. Ако беше, нямаше да сме абонати на Пирогов. Joy Но е факт - всичките й счупвания са при нелепи падания, вкл. последното, тежкото. Та каквото има да става, ще стане. Важното е да излязат цели и да сме до тях, да ги подкрепяме и в успехите им, и в паденията.

# 643
Ако стане, ще ти купя рокля с Мики Маус!
Със Слънчевата можем да открием фен-клуб.  Ей я табелата.Joy

# 644
  • София
Ще видите на есен, каква мода ще излезе!
Тогава моята роклА на аукцион ще се продава. Joy

Общи условия

Активация на акаунт