Zebra – съвършеният избор за добра хигиена

• 19 280
  • 766
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Да се къпят редовно. Да си мият зъбите, лицето и ръцете. Да си проветряват стаята. Да не си бъркат в носа Simple Smile И да не си бършат изцапаните муцунки в ръкавите Simple Smile

# 586
Сутрин и вечер миене на зъби. Ръцете след тоалетна и когато се прибира от вън. Всяка вечер душ.

# 587
  • София
„Какви са основните хигиенни правила, на които учите децата си?“
Моето дете все още е малко, но бих искала да го науча да си мие ръцете редовно. Да мие очите си сутрин и вечер. Да мие зъбите си преди лягане и да взема душ всяка вечер. Да внимава какво пипа или слага в уста. Да пази дрехите си чисти.

# 588
Нямам още деца, но винаги съм напомняла на  малкият ми братовчед да се мие преди хранене, след като се е прибрал от игра и т.н.

# 589
Миене не зъбите, по възможност след всяко ядене,често миене на ръце, задължително преди храна, след тоалетна и при влизане у дома. Всяка вечер душ.

# 590
Миене на ръце, лице  и зъби за сега, понеже е на 2 години само

# 591
Често мия ръцете си ,предпочитам твърд сапун,и се подсушавам винаги!

# 592
Сутрин след сън измиване на ръце и лицето, миене на ръцете преди и след хранене, както и при прибиране вкъщи от училище, разходка или след ходене до тоатетната.

# 593
  • София
При прибиране отвън, преди хранене и след ползване на тоалетна-задължително хубаво измиване на ръцете. Сутрин-ръце, лице, зъби. Вечер-душ

# 594
Миене на зъбите след всяко хранене. Миене на ръце като се приберат в къщи, след тоалетна и преди ядене. Къпане всяка вечер. Миенето става в банята, а не в кухнята.

# 595
  • София
Уча го да си мие ръцете като се прибере, да се ъпе редовно и да си мие зъбите сутрин и вечер.
Дрехите, с които е бил навън, се преобличат.

# 596
  • София
Първо и то още преди ситуацията в момента, ръцете се мият всеки път след ходене в тоалетната и влизане отвън. Сутрин и вечер миене на зъбки, преди лягане вземане на душ. Обувките се събуват в антрето, дрехите от вън се събличат и се слагат в коша за пране.

# 597
• Сутрин и вечер миене на зъби, лице и ръце.
• Преди и след ядене и тоалетна миене на ръцете.
• След всяка разходка миене на ръцете.
• Ежедневно къпане.

# 598
Имам три деца. Никога не съм била от майките, които вървят след детето с мокра кърпа и му викат "Не пипай там, че е мръсно"  или "Не я лапай тази играчка", но винаги съм държала ръцете да се мият редовно - сутрин като стане, след разходка, след ходене в тоалетната и т. Н. Държа също вечер да влизат в банята, през лятото когато е топло да влизат по - често да се къпят. Да си мият сутрин и вечер очите, зъбите. Общо взето това което е нормално всеки да прави.

# 599
  • софия
Да си мие ръцете редовно и задължително след посещение на тоалетната.
Да мие лицето си сутрин и вечер задължително.
Да мие зъбите си сутрин, преди да излезе и задължително преди лягане. Да ползва зъбен душ.
Да взема душ всяка вечер.
Да внимава какво пипа или слага в уста.
Да пази дрехите и обувките си чисти.
Да не си пипа лицето.

Общи условия

Активация на акаунт