Американски колеж - деветнадесета тема

• 49 238
  • 786
  •   1
Отговори
# 195
И едно наблюдение: няма тема за друго училище, в което да пишат (изключително в негативен ключ) хора, които нямат и не са имали никога деца в колежа. А и да имат претенцията, че им се пречи Joy

# 196
  • София
Въпреки че ми се струва, че обучение, осъществявано предимно чрез използване на електронна поща, не е най-модерното. Тя отдавна е измислена.
В колежа се използва от години насам Гугъл класруум за работа по заданията. Хубаво е човек да коментира неща, с които е запознат. [/b]
Наистина е хубаво. А това: "Да, но не позволяват да с един поглед да обхване, кой спи, кой си бърка в носа и кой обсебва дискусията във всяка една група, нито да манипулира с групите достатъчно бързо. Участниците в групите губят невербалната част от комуникацията на 90% даже при видеоконферентна връзка, поради ограниченията на екрана.", показва явно непознаване на нещата, които коментираш.

# 197
Каквото и да предложат от колежа като вид обучение в криза, то в никаъв случай не би заменило удобните и модерни зали и кабинети, личните контакти на ученици с учители, клубовете, ежедневните срещи/не и вируални/ с приятели, минутите за отдих и обяд, и т.н.
Така, че все тая какво е избрал колежът като форма на дистанционно обучение. При всички случаи, всички губят: и родители, и учители, и ученици.

Честно да ви кажа, радвам се, че тази година нямам ни 12-окласник, ни седмокласник и съчувствам на всички, които живеят в тих ужас относно завършване, кандидатстване и т.н.
Може пък тази година да отменят абитуриентските балове. Това е единственото нещо, на което бих се зарадвала истински.

# 198
И едно наблюдение: няма тема за друго училище, в което да пишат (изключително в негативен ключ) хора, които нямат и не са имали никога деца в колежа. А и да имат претенцията, че им се пречи Joy

Защото няма друга гимназия, в която родителите - не знам за децата - да вярват, че са богоизбрани и при тях нещата са някакви извънземни, недостъпни и неразбираеми за другите по-низши!
Което е смешно. Знам от родители от СМГ какви страхотни, невероятно ползотворни часове онлайн имат, срещу което тук четем общи фрази от типа какво Ленин казал за международното положение, как модерните времена искали модерни решения, а хората в ДУ, каквото е СМГ, работят реално и правят реални неща за децата. Платформа за 70 човека, при пълна дисциплина, Абе няма какво да изпадам в подробности. Сори, ама не сте на висотата на положението, а дори не сте и адекватни.
Аз казах!

# 199
  • софия
Ама никой няма право да каже нищо срещу колежа! Той е най и използва най-методите. Всички останали се движат в праисторическата ера.
Наистина ли го мислиш?

Ирония! Но въпреки това, човек четейки тук остава именно с това впечатление. Роги, пропаст, популизъм, бъркане в носа, обсебване на дискусия, ограничение на екрани... все вода в мелницата знаеш на какво.
Поставянето на задания, видео уроците и предаване он-лайн на заданията се комбинира при нас с видеокола. Та не виждам защо едно модерно училище да реже един или друг канал за обучение. Още повече, че ако единствения мотив да не следват програмата е да не стават рано... ами несъстоятелен е. Спестяват си времето за път.
Е, аз не знам какъв е мотива.Казвам, че за мен е готино. Ако питаш мен и Ежко не знае, но си казва мнението и разсъжденията като крайни заключения. Лошото е че, хората му се връзват. Аз съм на принципа - говори си, не ми пречиш.
Иначе както писах преди малко- спестяването на път не е единствен аргумент ( за мен пък съвсем, защото сме на 3 минути от училището). Не ранното ставане и после следването на собствен ход е ценно. Не мога да кажа - важно, по-важно, най-важно, но реален ример е "скипване" на втория час от блок занятията ( защото да речем си по-напред от другите) и използването му за някой следващ час. 
Любопитно ми беше какво ще споделят хората за онлайн обучението, но не можах много да хвана в реално време темата, защото си имах други много по-важни теми на главата. В последствие установих, че даже и малките селски училища се справят чудесно с видео връзка в реално време.  Много е хубаво това! Супер приятно съм изненадана и даже трябва да си върна думите назад относно МОН и справянето му.
Защо колежа избра своят формат едва ли някой може да каже, но не мисля, че е заради неспособност да се ползват платформите, които и другите ползват.
Трябва да мине време, за да се натрупат изводи.
Аз бях разочарована след гръмкото - готови сме за онлайн обучение. Обаче се оказа, че на хлапето му пасва. Засега! Много е важна, ключова думата 'засега"
Изолацията определено влияе кофти. Липсва общуването, което мисля, че поне малко би се наваксало ако имаше виртуална класна стая.

# 200
  • София
Моята теория е, че сега подготвят учителите да работят с платформите пълноценно. Все пак се изисква време.

# 201
+1221 Фран.
Но без частта абитуриенски бал. Че се прекалява на моменти, прекалява се (главно от родителите). Но пък заслужават да помнят завършването си като празник.
Моят също не искаше отначало да ходи на бал, но си смени рязко мнението ден преди бала. Скромен костюм, нормална прическа и себеизвозване на мотоциклета, с който си ходеше на училище. Никакви "сватби" с близки и роднини. Получи се добре и младежът не съжалява. За нас с майка му остана спомена от церемонията по завършването.

# 202
  • София
Моята теория е, че сега подготвят учителите да работят с платформите пълноценно. Все пак се изисква време.
Нашите утре ще имат видео чат в Google Hangouts с нейтив преподавателя по английски.

# 203
Ежко, така е. Видях го аз на мотоциклета...И принципно си прав.
Разходи излишни много около този бал има. За радост повечето не ги допуснахме. Но това си е личен избор.
Аз и съпругът ми пък например "бойкотирахме" бала като бяхме по ...дънки.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 09:01 от Фран

# 204
Аз и съпругът ми пък например "бойкотирахме" бала като бяхме по ...дънки.

И аз Joy
Съпругата не обича дънки по принцип, но и тя беше в "прилично-всекидневно". Виж дребсън се беше наконтил и той с костюм и вратовръзка (беше тафил на брат си умалелия). За да не го бил излагал. Joy

Ей ги на хубостниците (професионална фотосесия с телефона на майка им Joy):

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 09:02 от Фран

# 205
  • София
Наруших призивите да си стоим у дома и да не показваме носове навън. Ходих да купувам желирани бонбони за лаба по Химия Simple Smile
Обаче докато се обърна и моите бяха изяли повече от половината. И сега как ще овладявам хиперактивността, която ще бъде отключена след поетото стабилно количество захар??!!!

Хора, пазете се и забравете за малко дребнавите заяждания.

# 206
  • софия
И аз ги купих мечките, въпреки, че можело и само с гледане на клипчета.
Росита след захарта налагаш доплнителен час по физическо или въвеждаш час по "гражданска активност" и мобилизираш челядта в шетане и чистене. както се казва- всеки да даде своята лепта в общото благо - айде с мопа Simple Smile

# 207
  • София
Хаха, Амели, когато стане дума за "семейното благо" и двете изведнъж се оказват страшно ангажирани и претоварени с уроци Simple Smile

Как можело с гледане? Моята пак разбрала обратното - тя прави клипче Simple Smile. Снимки на определен период и какво се случва в различните разтвори Simple Smile

# 208
  • софия
Хаха, Амели, когато стане дума за "семейното благо" и двете изведнъж се оказват страшно ангажирани и претоварени с уроци Simple Smile

Как можело с гледане? Моята пак разбрала обратното - тя прави клипче Simple Smile. Снимки на определен период и какво се случва в различните разтвори Simple Smile
въх! я чакай да питам!

# 209
Не питай. Снимките не са толкова вкусни! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт