Дългото чакане след трансфер - Тема 81

• 41 216
  • 782
  •   1
Отговори
# 645
Еее браво! Много се радвам за теб Simple Smile На кой ден направи теста?

Аз ще  прекъсна тези спорове и ще кажа, че днес правих обикновен тест и е категорично положителен .В петък ми е кръвния тест ,надявам се ЧХГ да върви добре. Иначе не мога да повярвам ,защото минах доста тежко пункцията и ден след трансфера припаднах вкъщи имах проблеми със стомаха и кръвната ми захар беше паднала ,но заради трансфера не смеех да пия нищо .Дадоха ми една банка глюкоза и се оправих. Сега се чувствам идеално ,корема ми е спаднал и се моля всичко да е наред. Вярвах в доктора си ,при 11 ембриона той каза само 1 ще върнеме ,понеже няма да мога да износя близнаци .Успех на всички чакащи 💝

# 646
Днес ми е 11 ден на 4 дневно ембрионче ,а кръвния ще е на 14ти ден .Благодаря много ,ние все още не може да се зарадваме ,знаете предстоят много стъпки да видиме къде се е настанило, после сърдечна дейност и така до края все ще ни е напрегнато. Все пак имам една бременност с несполочлив край ,така че битката продължава. Успех на всички,нека да видят мечтаните 2 чертички 🥰🥰.

# 647
Здравейте, имам нужда от съвет...бях по дълъг протокол и ми дойде малко след кръвния тест и вече ми продължава необичайно много..11 дни, нормално ли е според вас, имам чувството че скоро няма да спре..дали има нужда да се обаждам в болницата?

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 18:56 от Aleksandra618461

# 648
Здравейте, имам нужда от съвет...бях по дълъг протокол и ми дойде малко след кръвния тест и вече ми продължава необичайно много..11 дни, нормално ли е според вас, имам чувството че скоро няма да спре..дали има нужда да се обаждам в болницата?
Моят цикъл продължи 12 - 13 дни ...Доктора ми каза ,че е съвсем нормално

# 649
Привет, момичета!
До преди една година и аз пишех в тази темичка с безброй въпроси и притеснения.
На тази дата разбрах, че съм бременна! С кръвен тест, ЧХГ 32, малко плахо начало, но повторих теста след 48 часа и вече беше 111. Беше ми второ инвитро. Имах 2 несполучливи бременности. Свиваше ми се корема от вълнение, от притеснение, ще има ли ембрионче, ще има ли пулс.. Всичко си имаше! Моето мечтано и така чакано бебче Теодор! Имайте вяра и бъдете здрави! И не спирайте да се борите за това за което мечтаете!

# 650
Здравейте,момичета от месеци ви следя и едва днес се реших да пиша.Първо искам да благодаря на всички вас,защото тук открих много полезна информация,а й успокоение,че надежда има.Моят случай е по-особен след като преди 3 години (на 38г.)родих прекрасната си дъщеричка без никакви проблеми и от първия път,който пробвахме бях бременна,изобщо не ми е хрумвало,че за второто дете ще се стигне до тук,но след 1 г.и половина опити осъзнах,че нещата не са наред.Почнах изследвания,разбира се реших,че ще е в мен проблема,мислех за сраствания след секциото, едва след като направих всички възможни изследвания,с 300 зора навих мъжа си да направи спермограма.Оказа се астенозооспермия и морфология по Крюгер 4%,той беше в шаш,та нали "беше се доказал" преди 3 г.Тежко го прие,но аз се стегнах и му казах "действаме", на 41г.,няма време за губене веднага подадох документите към фонда,одобриха ни с МФ и на 28.03 почнах стимулация на 3ти ден от цикъла.Моята лекарка каза,че няма да сме максималисти,лека стимулация и целта е до 7-8 фоликула.Осем бяха,уви след пункцията само 5 яйцеклетки.
На следващия ден,тежък удар,от 5те само 2 годни за оплождане и двете са се оплодили,но само 1 се дели правилно другата не се развива.
И така днес на трети ден ми беше трансферът на 1 Е ,но пък ембриоложката ме успокои,че е с отлично качество 8А1,без фрагментации.Сега ми остава да се моля това единствено Е да е нашия шанс.Кураж и мислете позитивно.Успех на всички и се извинявам за дългия пост.

# 651
Здравейте,момичета от месеци ви следя и едва днес се реших да пиша.Първо искам да благодаря на всички вас,защото тук открих много полезна информация,а й успокоение,че надежда има.Моят случай е по-особен след като преди 3 години (на 38г.)родих прекрасната си дъщеричка без никакви проблеми и от първия път,който пробвахме бях бременна,изобщо не ми е хрумвало,че за второто дете ще се стигне до тук,но след 1 г.и половина опити осъзнах,че нещата не са наред.Почнах изследвания,разбира се реших,че ще е в мен проблема,мислех за сраствания след секциото, едва след като направих всички възможни изследвания,с 300 зора навих мъжа си да направи спермограма.Оказа се астенозооспермия и морфология по Крюгер 4%,той беше в шаш,та нали "беше се доказал" преди 3 г.Тежко го прие,но аз се стегнах и му казах "действаме", на 41г.,няма време за губене веднага подадох документите към фонда,одобриха ни с МФ и на 28.03 почнах стимулация на 3ти ден от цикъла.Моята лекарка каза,че няма да сме максималисти,лека стимулация и целта е до 7-8 фоликула.Осем бяха,уви след пункцията само 5 яйцеклетки.
На следващия ден,тежък удар,от 5те само 2 годни за оплождане и двете са се оплодили,но само 1 се дели правилно другата не се развива.
И така днес на трети ден ми беше трансферът на 1 Е ,но пък ембриоложката ме успокои,че е с отлично качество 8А1,без фрагментации.Сега ми остава да се моля това единствено Е да е нашия шанс.Кураж и мислете позитивно.Успех на всички и се извинявам за дългия пост.
Преди да е направен ПИД за качество не може да се говори, казвам го от личен опит.Успех, стискам ти палци.

# 652
Да ,Veronika Dimitrova_5,зная че тези класификации на ембриолозите са субективни и не дават точна диагностика,но аз не исках ПИД доста съм се интересувала от темата и  водещите световни клиники(Center for Human Reproduction NY),не го препоръчват,особено когато това е единственото ти ембрионче,рискът да го "изгубиш"е твърде голям,а и при ПИД има процент на грешки.Така,че реших да дам шанс пък,ако не стане,борбата продължава.Разбира се,че ще си направя всички изследвания,ако има бременност и на амниоцентеза съм готова,ако се наложи.Но пак казвам при възрастни пациентки с малко ембриони не се препоръчва ПИД.

# 653
Да ,Veronika Dimitrova_5,зная че тези класификации на ембриолозите са субективни и не дават точна диагностика,но аз не исках ПИД доста съм се интересувала от темата и  водещите световни клиники(Center for Human Reproduction NY),не го препоръчват,особено когато това е единственото ти ембрионче,рискът да го "изгубиш"е твърде голям,а и при ПИД има процент на грешки.Така,че реших да дам шанс пък,ако не стане,борбата продължава.Разбира се,че ще си направя всички изследвания,ако има бременност и на амниоцентеза съм готова,ако се наложи.Но пак казвам при възрастни пациентки с малко ембриони не се препоръчва ПИД.
Вероятно може и така да се разсъди ,но аз имам друга гледна точка и тя е, че ПИД спестява много пари, нерви и сълзи. Ако не бях правила ПИД още щях да правя напразни трансфери с топ качество ембриони. Особено и ако възрастта е по напреднала според мен генетичната диагностика не е излишна.Пак ти казвам , това е мое мнение, успех.

# 654
Истината е,че в момента медицината не е на това ниво,за да знае 100% кой ембрион ще се развие към успешна бременност ,и кой-не. Ние всички,които сме тук и споделяме, го знаеме това нещо. Знаете за мен: бързо-бързо се отказах да продължавам опити с мои Я(на 45-6) и сега залагам на двете ми останали замразени перфектни доколкото разбира медицината бластоциста с ДЯ. Но лично аз дори и ако бях по-млада,пак не бих правила ПИД,заради неточноста на изследването,но пък от друга страна ,ако няма дами,които да го искат, как ще се развива медицината? Същото е мнението ми и за PRP-тата.

# 655
Донякъде се успокоявам като ви чета. При мен не е предлаган ПИД (на 35 съм, първи трансфер), впоследствие разбрах за него и че рискът от проблеми. с ембриона се намалял. Та малко съжалих, че поне не поразпитах, явно не е практика да се прави.

# 656
До колкото чета тук в България наистина не е практика да се прави. На нас ни го препоръчаха не заради възрастта, а заради сериозността на мъжкия фактор и грам не съжалих, че го направихме, иначе още щях да правя празни трансфери. Ембрионите бяха 6АА и 5АА и в клиниката ми обясниха, че на вид са с отлично качество, но след ПИД се видя че не стават. Успех на всички

# 657
Напротив, ПИД се практикува в България и то често, стига да искаш.

# 658
Не съм правила опити в България и не знам, съдя по прочетеното във форумите и не бих казала, че е често. Когато не си запознат какви рискове може да избегнеш, естествено няма да искаш.Какво значи стига да искаш, според мен доктора трябва да го препоръчва.

# 659
Аз наистина много се интересувах от ПИД,не е вярно, че не се предлага в БГ.Почти във всички клиники (поне в София) го предлагат.Но аз вече писах,методът крие голям процент риск от неточност и не ти гарантира на 100% добри ембриони.Това не е мое мнение,а на водещи американски клиники,ако се интересува някой ще потърся линка.Специалистите там,затова и внимателно обесняват за кого е подходящ ПИД и за кого не.Точно за случаи като мен с 1-2 ембриона не си заслужава да се поеме риска и да се загубят.Ако не са ОК ,бременност най-вероятно няма да се развие,ако пък се развие съвременните диагностични методи ще установят проблема и бремеността ще бъде прекъсната.Но ако имате 8-9 замразени на 5ти ден и не искате да поемата риск,а и годините не ви притискат,няма проблем да си направите ПИД.Просто житейските ситуации са различни,някои от нас нямат време.

Общи условия

Активация на акаунт