Fatih Harbiye~ Неслихан Атагюл & Кадир Доулу~Sefirin Kizi ~ тема 125

• 39 998
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Аз също не гледах епизода...погледнах само края.

Фили, с Нушка свърши епизода...ще се разбере  в 15-ти епизод другата седмица.

Но сценаристките явно са решили да поставят главните ни герои в едни и същи ситуации. Преди време Наре слезе от скалата с мисълта за Мелек, с помощта на Санджар и Гедиз, о и Каврук май беше там. Сега Санджар пак пусна ножа, заради Мелек, с помощта на Наре, и Гедиз.

Не е една и съща ситуацията, освен тичането след тях. Тогава Наре сама се отказа, заради Мелек. А
сега Санджар се отказа едва след думите на Наре. Трябваше да му напомни тя за нея, за да се спре.
И не съм изненадана...не очаквах той сам да се откаже, както и че ревността ще е причината.

# 451
  • На луната
Моля , някой да ми разкаже за Нушка , нали няма бебе ?
Не се знае още нищо за Нушка.
Серията завърши с нейната сцена. Припадна и получи кръвоизлив.
Майка й, се развика, че била бременна, но в следващата серия ще се разбере със сигурност.
Преди да й се случи, получи нервна криза, докато Локи й разказваше, как мъжа й се забавлявал с Наре и дъщеря си на плажа.
Иначе сериала е селски, няма как да се разминем без селски работи Simple Smile

Според мен Санджар нямаше, как да убие Акън пред очите на Наре. Започвам да се чудя, дали в крайна сметка Наре не е причината да пусне ножа. Защото причината Мелек му бе навирана в очите два дни подред, нон стоп, безрезултатно.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 12:34 от Alaska 80

# 452
Ами причината са и двете. Като влезе Наре очите му се промениха...а думите й и виждайки Мелек, точно сега, го затвърдиха.

# 453
  • Плевен / София
Така…Погледнах отново серията, но на руски….На всяка цена обаче ще я гледам и на български….
Не обичам, когато искането  на прошка не идва от сърцето, а за лична изгода. Надявам се някога  Ханифе наистина да разбере какво е направила и да поиска прошка от Наре от сърце и душа и тя да я даде, а не Господ…..че той може и да забрави, а не само да я забави…. Smirk
Менекше с пилешкият си мозък не може да разбере, че Наре има по голяма грижа от това, да иска до себе си женен мъж…целта и е да опази бащата на дъщеря си жив…., защото наистина Мелек може да има баща, който е женен за друга, но не може да има баща –убиец.
Не ми хареса финала на серията. Още когато видях вторият фраг, си казах, че отново ще се опитат да вменят вина на Санджар от изгонването на Менекше, а като имаме в предвид и падането и при скубането на косата на Наре, няма начин тя да не бъде обявена за причинителя…. Ще видим…

# 454
Не, аз искам да перифразирам Гедиз и да кажа...
"Ще кажеш, че има причина..."
Ще кажеш, че има причина да създадат такъв великолепен образ като него. Иначе няма смисъл да се мотае из това дизи, не виждам такава.
Някой беше казал, че много студени отношенията в дом Ъшъклъ, в сравнение с конака Ефеоглу.
Ми гледайте разговора на Гедиз с Мюге. Напълни ми сърцето Blue Heart

# 455
  • На луната
Менекше с пилешкият си мозък не може да разбере, че Наре има по голяма грижа от това, да иска до себе си женен мъж…целта и е да опази бащата на дъщеря си жив…., защото наистина Мелек може да има баща, който е женен за друга, но не може да има баща –убиец.
Не искам да я оправдавам тази злобна женица с истерични отклонения, т.е Менекше, обаче тя няма никаква представа, защо Наре търчи от сума ти време след мъжа й. За Акън едва ли е чувала, нито какво му готви Санджар бой Simple Smile
Манекше виждаше единствено заплаха. Мъжа й не се прибира с дни и нощи, постоянно виси в къщата на Наре... Притеснява се за конака жената, и за титлата ефе ханъм. Simple Smile

Интересен ми беше разговора между Санджар и Яха. Дали у втория наистина има някакви чувства към Елван Thinking
Защото тя категорично каза, че между тях нямало любов. Не помня на кого го каза, но останах с впечатление, че тя не го обича.
Между другото, като си обръсна мустака, заприлича на човек... малко Simple Smile

# 456
  • София
Не съм гледала онлайн и не мога да коментирам. Предпочитам да си изгледам епизода с превод, защото след като не разбирам езика, а гледам само картинки се обърквам. Друго си е с буквичките. Особено, както казвате снощната серия е била с много диалози.
Но попаднах на тези снимки от снощи и определено много ми харесаха. Явно нашите са били на пикник. Много щастливи изглеждат

Междувременно рускините са качили съобщение, с което съобщават, че техническият персонал остава още два дни
за да довършат снимките на 15-та серия.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 20:05 от БлагаВест

# 457
  • Плевен / София
Не искам да я оправдавам тази злобна женица с истерични отклонения, т.е Менекше, обаче тя няма никаква представа, защо Наре търчи от сума ти време след мъжа й. За Акън едва ли е чувала, нито какво му готви Санджар бой Simple Smile
Манекше виждаше единствено заплаха. Мъжа й не се прибира с дни и нощи, постоянно виси в къщата на Наре... Притеснява се за конака жената, и за титлата ефе ханъм. Simple Smile

Интересен ми беше разговора между Санджар и Яха. Дали у втория наистина има някакви чувства към Елван Thinking
Защото тя категорично каза, че между тях нямало любов. Не помня на кого го каза, но останах с впечатление, че тя не го обича.
Между другото, като си обръсна мустака, заприлича на човек... малко Simple Smile
От телефона,  не мога да маркирам, но Елван каза на Гедиз, че между нея и мъжа и няма любов.

# 458
Дъщерята на посланика - еп.14 Бг.субтитри
https://cloud.mail.ru/public/3jiS/2Tt5EuYjs
https://www.vbox7.com/play:85b749c156
И в група "Любими сериали с превод ®"
https://vk.com/club113691288

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 23:09 от Еванджелин

# 459
  • между морето и небето
Дъщерята на посланика - еп.14 Бг.субтитри
....

🌷🌷🌷 Еванджелин, специални поздравления!
Благодарности към целия екип за бързия превод.

Снощи гледах много разсеяно и затова нищо не коментирам. Сега ще видя за какво иде реч в 14 епизод и оправданили са сълзите, които се рониха от всички герои.

# 460
Здравейте!
Превеждащи момичета, благодаря ви! Чудисни сте, както винаги Hug

За мен епизода не беше, толкова зле...
Предвидим, откъм интрига, но пълен с хубави диалози.
Май съм вдигнала много високо летвата на очакванията ми към сценаристките...
Предвидимостта дойде, от това че никой от героите не ме изненада с нещо, освен Каврук и Халисе.
Прегрупирането на Халисе в новата обстановка беше мигновено!
Това ме изненада.
Очаквах, че ще направи опити за подкрепа на Менекше.
Реално тя остана единствения и съмишленик заедно с Яхя, но Халисето ги предаде и двамата без да и мигне окото.

Каврук е другия, който ме изненада по доста неприятен начин.
От два епизода насам се държи, като послушно кученце, което гледа ниско и изпълнява заповеди на стопанина си Frowning
Много съм разочарована..., освен ако не излезе, че и той има план, който още не са ни разкрили...
Къде отиде момчето, което разбираше отвъд думите и виждаше отвъд действията?
Къде отиде приятелството?
Как е възможно да оставиш свой приятел да се погуби и ти да му съдействаш в това?!
Неписани закони на Ефета, неписани правила и традиции,- глупости!
За мен това са пълни глупости!
Няма как да оправдая смирението на Каврук в цялата ситуация.
За мен това е криво разбрано приятелство!
Чисто предателство!
Много му се ядосах Smiling Imp
И, как смяташе, че ще покровителства семейството на Санджар, като никой от тях нямаше да желае да го погледне, ако се беше случило отмъщението?
Без думи съм...
Хареса ми, че Зехра му каза, някои неща.

Наре продължава да се раздава на макс!
Не съхранява нищо за себе си- сили, чувства, надежди...
Чудя се ще дойде ли момент, в който ще се изчерпи...
Търпението на всички свършва рано или късно.
Не ми хареса, че заведе дъщеря си на мелницата във финалната сцена.
Детето можеше да стане неволен свидетел на нещо, което ще го травмира за цял живот.
Как изобщо си го позволи?
За да се опита да вразуми за последен път Санджар?
Та тя дни наред му говори, като на малко дете. Каза му толкова лични, истински и трогателни неща.
Навираше Мелек в лицето му, за да се сети, че е баща, а той погазваше усилията и, като ходеше в мелницата да гледа гибелта си в очите и да се самонавива!
Бащинството за него явно се изчерпва, с няколко прегръдки, целувки и акции в съмнителна фирма.
С другото Наре да се оправя, тя е силна!
Пак ще кажете- неписани закони на Ефета, неписани правила и традиции...
Глупости! Пълни глупости!
Най големия проблем на Санджар не е, че ще обрече Мелек да живее, като дете на убиец, което ме изненада най- неприятно, а че Наре може и никога да не му прости!
Единственият момент, в който прочетох разколебаване в него освен финалният беше, когато Наре му обеща, че ще му прости, ако остане с тях.
Момент от 2-3 секунди преди да разбере, че тя не го мисли в действителност.
Ако Наре му беше казала, че иска да станат семейство и беше убедителна в това съм сигурна, че Санджар мигновено щеше да забрави за разплатата и да заживее в мир с вината, която изпитва към нея.
Надявам се от тук нататък Санджар малко да промени подхода и маниерите си.
Да видим, какво ще се случи и с Менекше.

Посмях се с Гювен Челеби Smile
Човека рязко оздравя, когато усети миризмата на пари.
Зависимостите са нещо страшно!

Преди време бях писала, че СЦ може да влюбят Мюге в Кахраман.
Споменаването на името му ни в клин, ни в ръкав от нея, след толкова години засили подозренията ми Thinking
Случайно ли е?
Струва ми се, че още много одеяла ще изплете Smirk
Зарадва ме разговорът им с Гедиз.
Повече от всичко Мюге има нужда от подкрепата на брат си.
Но него, кой ще подкрепи и разбере, не знам...
За сега всички са заети да го съдят за това, че си позволява да има сърце!
Съдят го за чувства, които никога не е натрапил и наврял в очите им.
Надявам се Наре, когато разбере да не се присъедини към тях.
В края на крайщата тя е човека който има значение.

# 461
  • София
Честито Благовещение момичета     

# 462
  • На луната
Привет Coffee
Благодаря за превода Flowers BouquetFlowers BouquetFlowers BouquetFlowers BouquetFlowers Bouquet

Изгледах още веднъж серията с превод. Да, определено ми хареса малко повече.
Доста диалози или не бях разбрала, или не бях чула въобще.
Нещата някак ми се подредиха по-логично.
Стигнах до извода, че единствента причина да прекарат всички герои, че и зрителите през цялото това разкандърдисване на Санджар е, че се опитват да смекчат категоричността с която той заяви няколко пъти, че ще приключи със себе си и Акън.
Трябваше да видим, колко трудно стана клетвопрестъпник. Направо бе изнуден, така да се каже.
Не че за нас това е особено важно, но за турския зрител пък може и да е.
Имаше много силни сцени, и сега когато разбирах, какво ми говорят, ми бръкнаха в сърцето.
Беше ми все едно, кой крив, кой прав... Просто цялата болка, безизходица, безсилие, отчаяние.., което излъчваха, супер много ми въздейства. Онази сцена под маслината, беше удар в десятката.
Радвам се, че поне с тази драма, евентуално се свърши Simple Smile
Нямам търпение да разбера, какъв й е случая на Менекше Thinking
Кахраман въобще не ми е интересен.
За Каврук вече споменах. И за мен се превърна в голямо разочарование.
Дано го пооправят малко, преди беше къде по-интересен.

Цитат
Споменаването на името му ни в клин, ни в ръкав от нея, след толкова години засили подозренията ми Thinking
Той не й ли стига до пъпа Smiley
Някак си, не мога да си представя въобще някой да се влюби в тоя човек. То ни осанката му осанка, ни характера му китка. Simple Smile
Останах с впечатление, че са имали големи проблеми с него. Вероятно и дела са водили.

# 463
  • Яко в Матрицата...
Здравейте! Grinning

Каврук си предложи услугите да убие Акън, не си представях да тръгне да разкандардисва Санджар.
Виж Елван ме изненада, неприятно разбира се, но тя има същите разбирания като Каврук, Санджар, Зехра и т.н. Една любов за цял живот, никой няма право да се влюбва в Наре, око за око, зъб за зъб, Елван също искаше да ходи да убива Акън, заради Зехра. Те просто не могат да си представят, че някой ще си позволи да пренебрегне волята и желанията на Ефето.

На мен също не ми хареса сцената при мелницата. Наре не биваше да води там Мелек. Санджар... няма да коментирам Joy

# 464
Знаеш ли Alaska, разбирам идеята на сценариските.
Наясно съм, защо толкова дълбаят в душевните борби на Санджар.
Но при мен нещата не сработват по начина, по който вероятно би трябвало, което е изненада и за самата мен.
Напротив, всичко се обърква, а се имам за състрадателен човек.
Аз харесвах Санджар!
Дори, след като ни беше показано отношението му към Наре в колибата преди години, продължих да го харесвам.
Защото вярвам, че всеки човек може тотално да обърка нещата в момент на афект, когато му падне пердето.
Опитвах се и намирах причини да го оправдая за редица неща.
Но вече 14 епизода съм свидетел на една неизменна величина- Санджар винаги намира начин да причини болка на Наре, нито веднъж не и я спести, дори когато разбра, че е баща, дори когато осъзна цялата истина, дори когато се разкая за грешката си той съзнателно или не продължи да го прави.
Някъде по средата на всичко това тъпимостта ми критично намаля.
Вероятно симпатиите ми към Гедиз в същия момент не ми помагат относно Санджар, но така поискаха СЦ. Smirk

Надявам се другия епизод да ни данесе нещо, толкова разтърсващо, за да ни държи на нокти през паузата Simple Smile

Цитат
Той не й ли стига до пъпа Smiley
Някак си, не мога да си представя въобще някой да се влюби в тоя човек. То ни осанката му осанка, ни характера му китка. Simple Smile
Останах с впечатление, че са имали големи проблеми с него. Вероятно и дела са водили.

И аз имам подобни впечатления.
Не знам, дали точно любов ще свърже Мюге и Кахраман. Може просто да стигнат до взаймна прошка за миналото, но съм почти убедена, че нещо ще ги свърже и ще има изненади.
Ако преди това не се избият с приятелите- хиени

Общи условия

Активация на акаунт