Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 7-ма тема

• 36 515
  • 758
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Цялата сграда ли се зида така?Тухлите единички са по предписание на инженерите на строежите и са свързани със земетръсните шайби,но са изключително малка част от целия зид на сградата.

# 136
  • Варна
Ами не е цялата, гледам някъде към последните етажи има такива, на първите също. Виждаха се и други, по-големи, но не от тия новите Поротерм ли бяха. Общо взето някаква мешаница, много странна работа.

# 137
  • Варна
Вероятно са ги взели от някъде евтино. Помня едно време един дядка само си строеше едва ли не кооперацията в края на Бенковска, та при него беше така.

# 138
Марто, с единичките ако строят и една е на дължина, друга на ширина .. топлообменът е супер малко.
Познат архитект каза, че пърият етаж задължително трябва да го направим така, ако искаме ниски енергийни разходи. А и ставало здраво

# 139
Дали е удачен момент да пусна един гараж за продажба ? Не се ползва по предназначение сега, и не живеем в квартала.
Големи спорове в семейството - имот ли е по добре или кеш в това време...

Скрит текст:
Локацията е една от трудните за паркиране със строежи от преди 18 - 20 години, в някой от кооперациите няма дори 1 гараж и паркоместа.  
Няколко нови в строеж наоколо в които вече има, не зная дали ги ( или вече са ги  ) продават самостоятелно

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 21:20 от Casual

# 140
  • Варна
Кежуъл пусни ми офертата на ЛС. А, иначе като съвет, ако можеш да вадиш пари от гаража вади, цена в момента не можеш да вземеш ако изобщо някой се навие, а цените ще падат още. После може да се обърнат нещата и да имат проблем тия с кеша, но не се знае кога и дали. Не ангажирам никой с предположенията си.

# 141
Penkoman нямам оферта Simple Smile Фемилито не ще и да чуе, няма как да ги прескоча. Исках да проверя и на външни хора мнението, че всичките близки са срещу мен по тази тема.
И аз като теб смятам че ще падат цените ... еле пък на гаражите.

# 142
Ако не ми трябват пари, не бих го продала.

# 143
  • Варна
А защо не го давате под наем, така и така не се използва от вас, поне да ви идват някакви пари?

# 144
  • Варна
Падащи цени няма. За гараж винаги има търсене. Не зная нотариусите дали работят. Продавайте.
При кризата 2008г,цените паднаха или скочиха рязко?

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 18:54 от Viviana91

# 145
А защо не го давате под наем, така и така не се използва от вас, поне да ви идват някакви пари?
Използват го да трупат непотребни вещи ( в моите очи )
Емма аз се опитвам да гледам "по-напред" ( направо звучи смешно в създалата се ситуация )
Специално за гараж, логиката ми е, че могат да им паднат цените, защото ако някой продава от "зор" първо с такъв имот ще започне - имам такъв пример от тази седмица и затова въобще се замислих и зададох въпроса си.
Viviana работят нотариусите, и сделки се изповядват.
Не съм сигурна че разбрах мнението Ви.
Мисля че първоначално цените на НИ паднаха, постепенно се покачиха отново - но не до нивата от преди 2008.

# 146
  • Варна
Аз пък мисля, че точно гаражите ще се търсят все повече. С тая разширяваща се зона и с намаляващите непрекъснато места за паркиране дори по кварталите. Да не говорим за охотата на общината да трещи глоби. Проблемите с паркирането отдавна не са само в центъра.

# 147
Аз пък мисля, че точно гаражите ще се търсят все повече. С тая разширяваща се зона и с намаляващите непрекъснато места за паркиране дори по кварталите..
В нормална ситуация и аз така мислех.  Но дори и да се търсят, въпроса е за цената. ( и колко хора ще са готови да я платят)  Много хора си спестяват този разход, предпочитайки да платят тази сума за една стая повече в жилище.

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 15:10 от Casual

# 148
  • Варна
А мои познати в Младост, които отдавна си имат жилища (панелките, към които никога не е имало гаражи) си търсят да закупят.

Да, цената не е без значение, но като не е на зор човек, може да си позволи да чака.

# 149
  • Варна
Когато обявих продажба на гаражи ни, едва не се сбиха кандидати. Имаше наддаване, надцакване и опит за манипулиране. Нямаше  обява. Кварталните клюки афишираха продажбата. Болшинството бяха моряци. Те не зависят от кредити. И аз имах нужда. Платих скъпоструващо лечение на близък. Цената беше 20% над средната. Тя се влияе от търсенето.

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 18:36 от Viviana91

Общи условия

Активация на акаунт