Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 7-ма тема

• 36 500
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
Щом ти боде очите от сега, значи всеки път като запалят печката ще те дразни.
Но пък ако е добро предложението и качествено строителството, защо не? Взимаш си сушилня, проветряваш по рядко... Аз отдавна съм с филтър за въздуха вкъщи.
Има и други магазини, не е само едно макао. Имаше навремето и денонощен, сега мисля и денонощна аптека се борят да има.

# 556
  • Варна
Аз няма да живея там. Офертата ценово е добра, локацията също, само това ми е проблем. Под наем ще го давам.

# 557
Тогава това не ти е проблем. Предполагам си видял как вървят наемите във Виница и си направил някакви сметки. Но щом е на центъра, има си спирка, магазини, аптека, пазар...не виждам кое друго може да е проблем. По честичко спираха водата в горнара част, надявам се това го няма вече.

# 558
  • Варна
Топ център. И да направил съм си сметката. Освен това квартала ми харесва с това, че някак е извън града и въздуха е по-чист, горите са на пешеходно разстояние нагоре за който има желание. Курортите включително и маршрутите за разходка в Природен парк Златни Пясъци са също близо. Само това ми е проблема разбира се, защото винаги избирам имот с мисълта, че може да се наложи аз или някой от семейството да го ползва един ден.

# 559
  • Варна
горния вход на Виница откъм траката
Ко речи?

Аз няма да живея там. Офертата ценово е добра, локацията също, само това ми е проблем. Под наем ще го давам.
По принцип вече веднъж ти казах, че като купуваш имот, е желателно да го избираш и после правиш така, все едно за себе си го правиш, защото първо не се знае кога и на кого ще му се наложи да живее там, второ тези неща се забелязват и ценят и от наемателите. Но в случая не мисля, че това е сериозен недостатък. Ако става въпрос за същя апартамент с две паркоместа, купувай. Била съм във Виница 3 години не постоянно и пране не ми се е омирисвало, а имаше къщи с комини пред блока. Дори и някой път да понамирише, ще е инцидентно и за кратко и според мен си струва за сметка на останалите 350 дена в годината свеж въздух.

# 560
  • Варна
Диди и без да ми го казваш мисля точно като теб и винаги така правя. Като казваш къщи с комини пред блока на какво разстояние и на кой етаж? Абе ти има ли някъде където не си живяла?

# 561
Не го мисли комина, има ли място вътре за сушилня , ако някой ден евентуално заживееш там?

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 23:06 от orchid77

# 562
  • Варна
Апартамент на първи етаж, къщи на 20 метра примерно. Не съм мерила.

Хахах, сравнително наскоро писах коментар в темата подробно къде съм живяла. А във Виница имах гадже. Не съм живяла постоянно там, но за 3 години съм прекарала почти половината си време там. (в северната част на квартала). Имаше и един петел в съседния двор. Аз явно спя дълбоко, но бившият ми се молеше петльото да стане на супа всеки ден. Grinning

# 563
  • have faith and be patient ..
Значи около нас, в гората от блокове, има една малка кооперация-къща, два етажа.. Странно изпълнение, от време оно си седи, та там палят печки зимата и е ужас... Когато отварям да“ проветря“ всичко се вмирисва вътре, целия апартамент, аз не простирам на  вън, но ако простирах 100% щеше да мирише прането, и работата е там че са доста надалеко от нас, те са на два етажа, ние сме на 8ми и цяла зима мирише ужасно, особенно вечер

# 564
  • Варна
Сушилня винаги може да се смести някъде, не е това проблема. Аз обичам широта, отворени прозорци...малко аромат на изгорели дърва не ми пре

# 565
  • Варна
Ее то по тая логика щом навсякъде мирише, да не купува никъде. Grinning То навсякъде има по някоя друга къща, а дори и в блоковете има хора, които се отопляват с печки на дърва/пелети.

На мен не ми мирише на кОмин пък... и май не ми е мирисало никога. Мирисало ми е на котешки изпражнения от стадо котки зад блока, на старо и плесен в стар вход и асансьор, на бензин, на  дере...

# 566
  • Варна
Най-гадно ми беше като ми миришеше на закуски. Тогава си лягах към 4-5 и тъкмо излизах на балкона за последно и отдолу баничарницата подготвяше стоката пък аз като младеж изобщо не се запасявах с храна и направо ми идеше да изгриза парапета.

# 567
То да ме прощавайте, обаче ако е къща на 2-3 етажа не е просто печка, а парно в добрия случай на пелети, в лошия на въглища, а ако не са съвместни е парно на всичко и тогава си мамата...
Ако имаш комин на 5-10м под нивото или на нивото на апартамента, не бих го купила.

# 568
Във варна зимата в'ъв и около кварталите късто се отоплят с дърва и въглища  мирише ужасяващо. Особено понеже въздухът е влажен. Само да си покажеш носът навън за 15 мин и от глава до пети миришеш на опушено. Няма нищо общо с миризмата на"изгорели дърва". Верно че студения тежък въздух слиза надолу и най- мирише в в града където е най-ниско а виница е на високо но няма как. Аз живея в младост при нас хората са на ток/топлоофикация но онова над-възраждане ни опушва и нас. В мъгливо време , което е ежедневие за варненци , мирише навсякъде. Но поне в хубаво въздухът е ок. Особено благодарение на варненския вятър. Обаче да имаш в близост комин,  който вероятно се използва зимата понеже няма как , си е минус който трябва да се обмисли.

# 569
Извинявам се, че се намесвам, но това с комина по-добре не си го причинявай.
За пример ще ти дам, родителите ми, които живеят в район само с къщи и зимата не се диша в квартала, а съседите (които не са цигани, а уж нормално изглеждащи) горят не само дърва, а предимно всякакви други боклуци. Мирише на фабрика направо, и това е в съседният двор, а а не пред балкона ти... помисли. За излизане на двора или сушене навън зимата не може да става дума.

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 12:15 от deede

Общи условия

Активация на акаунт