Сватба, булките на 2020 г., тема 4

• 31 820
  • 727
  •   1
Отговори
# 360
Не бях я чувала тази шега, а съм била поне на 7-8 сватби, но пък всички влизаха под полата на булката, може би заради това... и на мен ми се стори забавно😆😆😆

# 361
Ния, много съжалявам за ядовете около роклята. Стискам палци да мине добре разговорът, макар че наистина нямат абсолютно никакво оправдание. На твое място щях да бълвам огън и жупел.
За шегите за жартиера съм на твоето мнение. Всякакви намеци за сексуалния ни живот ми се струват крайно неуместни.
Модерните варианти на хвърляне на букет също не ми харесват. Една приятелка ми обяснява, че ще има хвърляне на букета, разпадане на букета, дърпане на лентички, надписани дати, та най-близката дата щяла да е победителка. Много хора го правят, но на мен ми звучи по-досадно и от домашно по математика.

# 362
Ния да ти кажа аз от моята комуникация с магазин какво получих като отговор.
Общо взето им писах да ги питам дали, АКО дойда при тях да пробвам рокли и евентуално си харесам, но имам например 2 месеца до сватбата какво ще стане. Ще ми гарантират ли, че ще дойде до тогава? Бях абсолютно директна и им казах, че изобщо нямам намерения да посещавам бутици, които няма как да ми продадат или веднага рокля, или да ми я изработят в срок.

Отговорът им беше:
Не се тревожете е момента има от всички модели рокли из Европа. Реално ако харесате нещо може да бъде при нас вашият размер за по-малко от седмица, тей като роклите са на близко по складове и няма проблем да бъде доставен вашия размер и после да правим малки корекции по нея.

Така, че не чакай ами директно им звънни. Може това което са ми казали да се окаже вярно. Надявам се, защото иначе ще е доста грозна реклама.

Обаче им дай да разберат, че абсолютно нищо не ги оправдава! Изключително непрофесионално е!

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 17:50 от Marchelsi

# 363
Леле, тия ако ги запукам от Арести нищо няма да остане от тях. Отвратителни. Не само им вдигни скандал, ами и са длъжни да ти направят някаква компенсация. Малоумна история. Мога да ви кажа, че от началото на коронавируса сме си поръчвали много пъти неща с доставка от чужбина и никакъв проблем не е имало. Да излязат с извинение, че доставките се бавят ще е най-лесното.

# 364
  • София
Ние отложихме сватбата за септември, така че не ми трябва скоро, може и тук да имат мостра. Реално аз очаквах поне да ми се обадят да взема мострата или да пробвам други, ако трябва и да преправят т. е. да направят всичко да имам рокля в срок дори и у мен да беше вината, рокли на такова ниво би трябвало да вървят и със съответното обслужване. Не е сериозно това, поръчала съм роклята на 3 ноември и трябваше да е готова за проби края на януари. Началото на март като се чух с тях ме увериха, че вече пътува от САЩ, чакат я на митница и за проби в края на месеца.
Утре ще звъня, ама никак не ми се вдига скандал, после като ходя на проби ще ми е криво, но... и вътрешно всеки ден се ядосвам и ме яде това.

# 365
Здравейте момичета 👰🏼

И аз да кажа за обичаите, които ще спазим и кои не.

Всъщност като се замисля май всички ще спазим. Ритането на менчето, питката, хорото на кума, букета. Вижте жартиера и на мен ми е малко грозно да ми влиза под роклята пред 120 човека. Мама ми е купила бяло платно за ресторанта. От Терата казаха, че те ще ни дадат техни чаши за чупене.

Да се похваля Мила от Миле Брайдъл ми писа вчера, че моята рокля е пристигнала. Ех, така ми се иска да я облека пак. За съжаление няма да е скоро и най- вероятно Август ще съм на проба и корекции.

🌸

# 366
Цялата организация на сватбата ни тръгна от нещата ,които не искаме.
За някои неща се съобразихме и с кумовете ни защото когато ние кумувахме имаше неща, които не ни харесаха. Отделно,че те са ни близки приятели и биха се съгласили с всичко,но искаме на всички да ни е ларж.

Отхвърлени традиции при нас:
- взимане/ предаване на булка с оркестър и хоро пред дома ни
- преспиване на отделни места предходната вечер
- всякакви игри включващи сватбената торта
- надиграване за кокошка/питка
- хоро ( не знам как се нарича) със закичване на пари
- Не е традиция,но все пак - нямаме изненади за гостите, фойерверки и т.н.
Сигурно има още,но не се сещам сега.

Захранването с питка ще го направят тъщата и свекървата заедно.

Ще има :
- Танц на младоженците
- Танц на булката с баща й / младоженеца с майка му
- Само една игра за гостите
- хвърляне на букет / жартиер ( от джоба на сакото му, никакво ровене под роклята 😁 )

Относно забавянето на роклите. Аз бях убедена още на 13.03 ,че моята ще се забави макар че идва от Украйна.
Закупена е от сватбеният център в Младост. Трябваше да пристигне в края на Март. С наближаването на датата ми се обадиха за да ми кажат,че ще има забавяне и ми предложиха, ако не ми се чака,да отида, да ми вземат мерки отново и да направят корекция на мострата в магазина, която да взема.
Отказах тъй като сватбата е през Септември и не бързам.
Преди няколко дни отново ми се обадиха за да ми кажат,че я очакват в края на Април.
Отношението е много важно без значение на каква стойност е роклята.
Ния , аз също не бих искала да вдигам скандали и напълно те разбирам. Не пречи обаче да се свържеш с тях за да уточните забавянето.

# 367
За традициите да кажа и аз. Кума много иска надиграването с пиле и торта/ питка, затова ще му угодим на човека Joy Майка ми като разбра за ритуала каза цитирам "е каква е тая тъпня с това грозно пиле". Факт е, че примерното пиле от интернет, което й показах беше ужасно.
Ще спим отделно в нощта преди сватбата.
Ще се бият на вратата за да ме взимат, защото досега на сватби е ставало страшен смях.
Ще ме извеждат уж с оркестър, още се чудя, ама като ще има взимане на булка поне да е горе долу като хората.
Чупене на чаши в ресторанта няма да има.
Ще има захранване от майките, смятам че това е много вълнуващ момент за тях.
Танц на родителите на младоженците няма да има, моите са разведени.
Първи сватбен танц ще има, дано да успеем с хореографията. Избрали сме песен, на която ще е тъпо да се клатим като листа на вятър.
Ще кажем на Dj да пусне след това песента на кумовете от тяхната сватба за да танцуват и те.
Хвърляне на жартиер и букет ще има, само ако дойдат всички млади и неомъжени гости, иначе не виждам смисъл за 2-3 човека.
Още не сме решили за игрите, тъй като ни предстои вече лична среща с водещата и DJ.

Ния въобще не чакай, звъни им. Има време до сватбата, ама и до първата ви дата след 3 дни също е имало време. Дано всичко да се нареди навреме.

Аз изпаднах в някаква лека депресия, скапа ми се настроението. Не знам защо се настроих малко негативно към датата ни за сватбата. Може би защото все по- сериозно обсъждаме отлагане за ноември. Или защото годината тръгна много накриво, струпаха се всевъзможни проблеми и подсъзнателно се стресирам, че това може да сполети и брака ако се оженим тази година. В главата ми е тотална каша. Ако ще местим за ноември дали да не започнем веднага с организацията. Пък в следващия момент си мисля - ами ако през юли всичко е наред, а вече сме сменили датата; ами ако и през ноември не може, колко пъти ще я отлагаме тая сватба; ако пък чакаме до последно и за ноември няма свободни дати в ресторанта какво става. Тия всичките ако-та ме побъркват. Младоженеца, майка ми, свекърите, кумовете, част от гостите, всички са на мнение да изчакаме до юни, ама пустата ми натура, която изпада в паника за всичко неще да слуша. Вероятно и стоенето вкъщи започва да ми се отразява негативно. Извинете за фермана, имах нужда да си изпиша "мъките".

# 368
  • София
Juicy Pigeon разбирам те напълно .И аз имам същите притеснения, вече не знам дали да не отложим за септември направо, но си мисля че може и тогава да е така. От друга страна пък, толкова дълго го чакам този ден, не искам да отлагам с още 2 месеца, но ако не отложим, много хора може да не дойдат. Също килограмите не знам колко са ми, надявам се да влизам в роклята.
Но пък, ако отложим за септември, и фитнесите отворят, ще имам време да се постегна(вкъщи не се получават тренировките). Много ми е напрегнато, също ще трябва да си сменим DJ, нашия ще е зает за новата евентуална дата.
По темата с традициите,ще ме взима от нашите, като ще спя там, НО категорично няма да има оркестър.
Предполагам в ресторанта, ще правим всички обичайни такива,без хорото на булката за събиране на пари.Не съм измислила и програмата за вечерта...Също не знам и за по-различни варианти на игри с гостите, надявам се DJ да ни помогне, ама предвид сегашната ситуация не знам :/
Отпада и изненадата за гостите, не искам и заря( ресторант Лебед е с животинки в клетки и не искам да ги стресирам допълнително,знам че не всички досегашни посетители са мислили като мен, но не искам някой петел да се спомине заради нашия егоизъм ).

# 369
Това с традициите ще го мислим догодина, че кой знае какво ще стане до тогава Joy

И на мен ми е тъпо, мисля си и аз за моята рокля, колко се чувствах красива в нея. Не знам какво да ви посъветвам, момичета. Следвайте сърцето си най-вече. Heart

# 370
Здравейте,преди традицийте да ви почерпя с торта,тъй като на 10-ти април навършихме 1-годинка!!

Тук е момента и да похваля “Двете фукли”доволна съм от изработката.Направиха я 1 към 1 със снимката която бях изпратила.Тях ще наема и за сватбената торта.
Извеждане няма да имаме,тъй като ще се приготвяме в хотела(шафери,кумове и ние)след това в градината е изнесеният ритуал.
Захранване от родители ще има.
Първи танц
Танц на кумове
Кумска ръченица
Букет
Жартиер
Захранване с торта на нас и гостите
Чупене на питката също
Ритане на менче(нищо,че вече имаме едно дете,искаме още едно 😉)
Това са нещата които ще включим,и някакви игри за които все още не сме мислели.

Относно роклята Ния,вече си е време да им потърсиш сметка.Наистина Непрофесионално.Ами ако беше решила да имате само подпис на датата ви,и да си с тази рокля.Какво правиме в този случай.Дано скоро ти пристигне все пак.Аз бях останала с впечатлението,че са Полски роклите.Така ми бяха казали в Арети.Или пък роклите които съм пробвала да са на някой Полски бранд.
А това,че е карантина както някой по нагоре писа доставките от чужбина си идват.Аз чаках 2 седмици за една пратка от Германия и пристигна в срок.

# 371
  • София
И на нашата булка още не са се обадили от "Арети" да кажат какво става, а роклята трябваше да е в БГ до април-май. Поне да се обадят да кажат накъде вървят нещата.
Чухме се с булката, обмислят варианти за сватба през м. семтември, но да видим как ще се стиковат нещата. Засега изчакват още малко, но м. юли не е толкова далеч, а нещата не се променят бързо към добро (говоря за пандемията).

Доколкото сме обсъдили ритуали почти няма да има:
- вземане на булката и кумовете няма да има, доколкото знам ще има first look;
- захранване в ресторанта засега ще има;
- минаване по масите за поздравления няма да има;
- кумова ръченица засега ще има, но с питка и малка торта (без пилета и кокошки);
- букет ще се хвърля, но жартиер- не. Вместо жартиер обмислят хвърляне на вратовръзка;
- рязане на торта ще има, взаимно мазане- не.
- менчета също няма да има;
- няма да се хвърлят късмети, а сушени цветя пред църквата;
- ще разчупват питка, която ще е подарък от нас;
- чаши няма да чупят;
- първи сватбен танц ще има. Танц за кумовете също, но ние не знам песента, те държат да е изненада за нас.

В тази връзка някакви идеи кой може да надпише вратовръзка с инициалите на младоженците и датата на сватбата?

# 372
  • София
Днес се чух с тях, забравили ме били, роклята била пристигнала още края на март, ама не се обадили, била съм отметната, че си отлагам сватбата по незнайно за тях причина. Абее извинява ми се жената 20 минути, наистина съжаляваше, но у мен си остана неприятното чувство. Получих обгрижване, докато взеха капарото, а после един път не са се обадили, за другите салони чувам, че се обаждат редовно.

# 373
  • София

т.е. да звъним и ние, че вероятно сме от забравените.Smiley
Niya, за кога отменихте сватбата и лесно ли стиковахте ресторант, DJ, фото, видео, украса и т.н. за новата дата?

# 374
Ния, радвам се все пак, че роклята ти е в България. Това е най-важното.
Аз нямам особено позитивни впечатления от пробата ми в Арети, така че не им извинявам непрофесионализма.

Моята трябва да е в България средата на юни. Ако нямам имейл до 15-ти, ще звъня да питам какво става. Има много време и ми се струва излишно да досаждам сега. Сигурна съм, че имат по-спешни булки от мен.

Общи условия

Активация на акаунт