Сватба, булките на 2020 г., тема 4

• 31 824
  • 727
  •   1
Отговори
# 375
В тази връзка някакви идеи кой може да надпише вратовръзка с инициалите на младоженците и датата на сватбата?
Рекламна агенция търси. Ако искаш печат на имена, дати ти трябва бяла вратовръзка и то от специална материя, която да е подходяща за печат.

# 376
  • София
За 27 септември, лесно стана, с нищо нямахме проблем, но трябваше да изберем неделя, за да са свободни всички. Само гримьорката е заета, но тя не беше с капаро, така че нямаше проблем. Ще търся нова.
missence, едва ли са ви забравили, все пак има време, при нас става въпрос за сватба след два дни.

# 377
Ния, а с медения месец как се наредиха нещата? Върнаха ли ви парите или поне някаква част?
Ние сме замразили всякаква организация на меден месец. Годеникът ми искаше Санторини, но аз още в началото бях скептична дали няма да е студено през септември, а сега вече нямам даже желание да търся нещо. Кой знае как ще са пътуванията и цените тогава...

# 378
  • София
Може и да се понаредят нещата там, ваучери дават, но за януари, февруари, дано е минало дотогава всичко, че за круиз трябва наистина да е спокойно, все пак 5000-6000 човека от цял свят на едно място и дишате един въздух. От хотела ще искат да доплащаме, че са вдигнало цените двойно, но ще ги прежалим, само всичко да е наред и да може да пътуваме, че иначе ще изгорим.
По-студено ще е и при нас, но по островите ще става за плаж, на другите места едва ли, ще разглеждаме и това е, няма какво да се направи.

# 379
  • София
В тази връзка някакви идеи кой може да надпише вратовръзка с инициалите на младоженците и датата на сватбата?
Рекламна агенция търси. Ако искаш печат на имена, дати ти трябва бяла вратовръзка и то от специална материя, която да е подходяща за печат.
А, не може ли се избродира или нещо подобно, че тези с щампите не ѝ харесват на булката?

Niya-, нашите младоженци мислят за ден петък, защото се предполага, че съботите и неделите през септември ще са заети. Дано успеят да стиковат всичко, че им е доста притеснено. Ще изчакат до края на м. май и ще действат.

# 380
А, не може ли се избродира или нещо подобно, че тези с щампите не ѝ харесват на булката?
Може и да може. Моят опит е с печат.

# 381
  • Бистрица
Има и групи във Фейсбук за рисунки върху текстил. Така могат да ви изрисуват с инициали, дати, картинки каквото пожелаете за вашата сватба. Стъклената пантофка така си рисуват сватбените кецовете и пантофките, а съм виждала и доста персонализирани чантички, калъфи за телефони и др. аксесоари, освен дрехи.

# 382
Здравейте момичета Flowers Tulip

Ще се включа също с малък коментар, за традициите които и ние мислим да спазим:
* И ние ще бъдем отделно в нощта преди сватбата
* Ще има взимане от вкъщи, но само с най-близките роднини и приятели понеже в апартамента няма чак толкова голямо пространство.. още обмисляме за оркестър - колко човека, какъв точно (тъй като аз съм фен на духовите вместо на акордеона), но нашият блок е на по-малка уличка заобграден от други и със сигурност целия вход ще се вдигне (не съм сигурна хората на днешно време колко са толерантни и ще разберат че все пак е сватба, има шум) и не знам дали въобще ще е удобно да се изиграе едно хоро долу, като през самата уличка минават и коли ....
* В ресторанта ще имаме захранването от двете майки и отпиването на шампанско с кумовете.
 - Първия танц ще бъде с баща ми, като знак на уважение а по средата някъде вече младоженеца ще се включи с мен заедно с кумовете и родителите по двойки. Не сме мислели за заучена хореография, просто ще отместим вниманието от нас като поканим и другите двойки да танцуват Grin
* Ще имаме чупене на питата
* Няма да има ритане на менче нито чупене на чаши
* Имаме една игра, изненада от кумовете а за още други ще обсъдим с ДЖ-я защото нашите гости и роднини не са много по тези видове игри и искаме да дадем и свобода на хората да се забавляват.
* Много ми харесва идеята за танцов състав, но при нас го сметнахме по-скоро като екстра (заедно със заря и подобни), ако случайно останат някакви пари докато се достигне бюджета.
* Ще има хвърляне на букет - мисля да хвърля истинския, понеже смятам, че това е цялата идея зад тази традиция, да се предаде един вид булчинската щафета.
Жартиер няма да се хвърля, по-скоро вратовръзка/папионка и се радвам, че освен мен и други го намират за леко скумфузно упражнение. Sweat Smile

Juicy Pigeon , Hara_8 и аз споделям вашите притеснения въпреки, че нашата дата е чак за края на Август. Все пак подкрепям съвета да се изчака до възможно най-краен период, поне тогава ще се избегне сменяне на дата няколко пъти.

Niya добре си направила, че си се обадила и с пълно право... защо те могат да придевяват претенции за името си, а след това не могат и да го защитят със съответното ниво на обслужване, защото не е като да се редят на опашка за такива бутици.. А и тяхното обяснение, че поръчката е забравена защото са те отметнали по "незнайни" причини по-скоро показва, че в тях е имало пропуск и поне можеше да го кажат.

Radosttt. честита първа годинка на вашето детенце, нека да ви радва все повече!

Имайте хубав петък! Nature High Brightness

# 383
  • София

Niya добре си направила, че си се обадила и с пълно право... защо те могат да придевяват претенции за името си, а след това не могат и да го защитят със съответното ниво на обслужване, защото не е като да се редят на опашка за такива бутици.. А и тяхното обяснение, че поръчката е забравена защото са те отметнали по "незнайни" причини по-скоро показва, че в тях е имало пропуск и поне можеше да го кажат.
Жената ми се извини много пъти, както и каза, че вината е нейна, затова и няма да оставя лош коментар или оплакване като на тези с халките, че там заради тяхна грешка ме караха и да плащам аз за разширяване на халката, предвид че те са сбъркали размерът, което разбира се отпадна след разговор с шефа. Но и тук смятам, че е голяма грешката и то месеци наред без комуникация и съдейки по другите теми тук за гафове на козметични фирми примерно, че изпращат подаръци като компенсация, то определено и Арети трябваше да покажат лично отношение. Аз на тяхно място, ако нямам право да направя намаление, бих изпратила дребен подарък - примерно комплект форкети, нещо за косата, вино или там някаква друга дреболия, каквито продават или 5-те копчета, които искам да са за тяхна сметка. В чужбина в магазини на такова ниво се пращат и бонбони с извинителна картичка примерно. Все пак клиентът капаро плаща 700 лв, а  не получава нищо и не материално, а като обслужване. Не става въпрос за парите, нищо не искам от тях, но се загуби личното отношение и реално бях обгрижвана до даване на парите. При разговора само слушах как съм част от статистиката, 1 от 70-те булки, които сме им за април и май. Жената иначе ми е симпатична, но определно нямат изградена система как се действа при грешка и как да покажат лично отношение. Ако бяха направили нещо от горните неща, щях сега да съм с положително мнение въпреки грешката.

# 384
  • София
Момичета, изписали сте интересни неща Simple Smile
Niya-, ако бях на твое място, щях в прав текст да им искам компенсация. Какво значи 70 булки?! Колко от тези 70 булки наистина ще се оженят с рокли през април-май? Ситуацията е такава, че всички проявяваме човечност и разбиране. Само кофти бизнесите не го правят и се надявам по естествен път да изчезнат. Знае ли се кога горе-долу ще ти пристигне роклята? Много се радвам за круиза. 2021ва ще е в пъти по-добра година Wink

Радостина К. от всичко може да се спести. Според мен най-много от кувертите. При този бюджет и тази бройка според мен е най-добре да наемете по-непретенциозно място, което не е специално "за сватби". Ако е ресторант, цените обикновено са по менюто, като си правите сами куверт. Но пак за по-малко от 50 лв на човек за храна и алкохол в София, не го виждам. Евентуално ако наемете мястото за коктейл, хапки. Всичко друго можеш да пропуснеш, моята сватба щеше да бъде такава. Само фотограф имаме от типичните подизпълнители, но той взима горе-долу по 100 лв на час, което се води евтино за сватбена фотография. Имай предвид, че и административните процедури са перо, макар и неголямо. Най-евтиното озвучаване в ритуалния дом е 67 лв., а медицинските са по 50-60 лв на човек. Без тези неща няма как да ви оженят. Изнесеният ритуал е по-скъп. Единствено сега, в извънредното положение не предлагат никакво озвучаване така или иначе. Църковният ритуал е около 300 лв. Истината е, че преди 6-7 години, когато проучвах за първи път, една типична сватба струваше около 10 000 лв, а сега - почти двойно.

usmvka, радвам се за докторантурата. Трябва да продължаваме напред и нагоре, а не да забиваме глави в пясъка. Вие кога щяхте да подписвате?
Липсвате ми всички момичета, с които се запознахме на 8ми март, често се сещам и си мечтая пак да се видим.

Radosttt., честит ти рожденик. Да расте здрав, палав и да тича по парковете. Той проходи ли? Нашият още не иска Grinning

И сега да се похваля Grin Утре ще бъда кума на моята кума. Тя е бременна и решиха скорострелно, че ще се женят. Покани ме чак на Велика събота, седмица преди сватбата. Мислех си, че е избрала друг човек за кума, майка си или приятелка. Страшно много се зарадвах. За разлика от мен, тя не иска никакви ритуали и се чувства много ок в настоящата ситуация. Освен свидетел, ще бъда и фотограф след това. Като цяло ще изкараме един приятен пролетен следобед Flowers Tulip

Прегръдки на всички и ще пиша скоро да разкажа за сватбите Grinning Revolving Hearts

# 385
AllegraA, чудесна новина за кумуването! Много е хубаво, че твоята кума няма такъв проблем със ситуацията в момента. Това значи, че ще си изкарате наистина чудесно (дай боже). Трябват ни такива позитивни емоции и събития. Кога ще се подписват? Ние щяхме да се женим на 29.05., оставихме подписа за тогава. Преместихме сватбата за 04.09.21. като ще раздадем подаръците, които бяха предназначени за 29-ти. Имаме датата 29-ти написана на тях, така че поне няма да е съвсем капо.

И на мен ми се иска да се видим отново, с удоволствие ще дойда, когато пак се организираме. Heart

# 386
  • София
Кога ще се подписват?

Утре, 25.04 HeartHeart

# 387
Здравейте, момичета! Доста сте писали, не мога да ви изчета...

Флоърче, съжалявам за баба ти. Дано се оправи! Мога да ти дам съвет, тъй като скоро минахме горе долу по тоя път... Баба беше на легло на сватбата на брат ми и майка беше постоянно покраи нея, на сватбата си извика две приятелки и те гледаха баба. Може майка ти да си извика някой приятелки не е проблем....Не трябва да се отписва....мойта баба усети, че има сватба както беше с два инсулта и на легло и се зарадва.....

Ния, дано си получиш роклята скоро...Аз, за това си купих мострата и си я имам веднага и нямапроблеми.

Juicy Pigeon, направи си  нещо с играта към декорацацията за разнообразие. Ще е интересно. Моя приятел и той играе такива игри...

# 388
Tedy, още го обмислям какво да бъде. Засега съм се спряла на топер за торта, но в момента не ми се занимава с нищо по сватбата. Другата събота трябваше да сме на сватба на кръстницата ми, стана ми супер криво, че няма да се случи.

Момичета, все повече се замисляме с мм дали да чакаме с отлагането. По този повод, разглеждах календара и видях че единия петък на ноември се пада 13ти. Вие какво мислите за сватба в петък 13ти? Аз лично нямам нищо против, но ме притеснява гостите как ще реагират.

# 389
Аз не съм суеверна и не би ме притеснилА такава дата.

Общи условия

Активация на акаунт