Сватба, булките на 2020 г., тема 4

• 31 847
  • 727
  •   1
Отговори
# 405
Welt много ти благодаря💋
Относно църковния брак: ние няма да имаме по религиозни причини на ММ, но от всички сватби, на които съм била по- скоро времето на църковния брак е около 30-40мин.
Дано скоро дойде времето и за кафенце по заведенията, въпреки, че не съм сигурна, дали ще е през май, а дотогава с кафенце в ръка по терасите😉

# 406
Welt, когато ходих с кръстницата ми да си запазва час за църква, мисля че й казаха около 30-40мин., но може и да бъркам. За Св. Неделя става дума.
Миналата година бяхме на сватба в друга църква, ритуала продължи със сигурност над 20 минути, защото толкова издържам да стоя права без да ми падне кръвното. Е, наложи се да изляза, че ми стана зле Joy

# 407
Аз съм била и на сватба и на кръщене в Св. Неделя - така че потвърждавам мнението на Juicy Pigeon

# 408
  • София
За Света София поне в сезон ни казаха, че е до 30 минути със снимките отпред. Записват сватби през 30 минути. Младоженците и кумовете отиват 15 минути по-рано. Извън София съм била и на сватби с дълги церемонии по 1 час, на мен ми е малко в повече.

Роклята е пристигнала, но няма да я взимам до август.

Ех, в събота трябваше да е нашият ден, снимахме се за спомен с маски на мястото, на което щеше да ни е фотосесията.

# 409
  • София
В някои църкви предлагат и съкратен църковен ритуал или го наричат кратък, ако не ме лъже паметта. Последно бяхме на такъв в църквата с/у хотел "Маринела". Много приятен ритуал, красива църква и мина бързо.

# 410

Роклята е пристигнала, но няма да я взимам до август.

Ооо, аз не бих издържала толкова време, а и откровено казано не бих им я оставила, за да я ползват за мостра, та макар и само да я пипат... Доверие нямам на никого! Най-спокойна ще съм ако си е у мен!

# 411
Момичета, благодаря за отговорите! Ние ще бъдем венчани в малка църква в провинцията, която няма много сватби, но на нас много ни хареса. Затова и е малко трудно уточняването с времето. Сега виждам, че моите очаквания съвпадат със споменатата от вас продължителност.
Аз да ви кажа, че тази вечер за първи път си разопаковах обувките за сватбата и ги обух за малко. Ох, направо бях забравила колко са красиви и с какво огромно желание си ги купих.
Моята рокля също ще остане в бутика до сватбата (не е Арети). Съмнявам се магазини в този ценови диапазон да ползват поръчани рокли за мостри и някой да ги пипа. При мен лично корекциите ще се правят десетина дни преди сватбата, така че не искам да я разкарвам напред-назад.
Ния, ех, трудно е кажа даже всяко зло за добро, но може и наистина да е така. Надявам се да не се налагат повече промени.
Аз си бях изключила известията за сватбената група във фейсбук за известно време. Голямо всяване на паника настана и постоянни досадни въпроси тип "ще се женя през май/юни/юли/август/септември, какво да правя?". Повечето участници в тази група ще се женят през тези месеци и е повече от очевидно, че всички сме на едно и също дередже и никой няма кристално кълбо. Особено като се появи някой за есента или 2021 да създава драми, направо се изприщвам. Ние сме септември и сърце не ми дава да дудна колко се притесянвам при положение, че има младоженци и предходните месеци, които са още по-несигурна позиция.

# 412
Изказах мнението си за оставени рокли в магазините, базирайки се на предложението, което е получила моята кума  в един от магазините - “Тази рокля е на наша клиента, но няма проблем да я облечете, ако се харесате и за вас ще поръчаме същата” били думите на служителката. Няма да казвам името на магазина, но явно нямат никакви угризения, стига да успеят да продадат на още някой!

# 413
Хм, това е много неприятно. Наистина не очаквам да се случват подобни неща. В крайна сметка при толкова олелия около достатъчно ранно поръчване на рокли, които се шият по поръчка, бла-бла-бла.
Палечка, защо не искаш да кажеш името на магазина? Може да е от полза на някоя булка да си има едно на ум.

# 414
Не искам да правя антиреклама на никой, просто ви споделям да си имате едно наум и да не вярвате, че някой съхранява нещо просто ей така.

# 415
Welt, честно казано щях да се гръмна като видях пост "сватбата ми е през Х месец 2021, дали ще се състоЙ?". Предполагам повечето момичета търсят подкрепа или някой да им каже какво е правилно да направят. Само че става прекалено като има сума постове за всеки един възможен месец. Стана някаква истерия като че ли.

За роклите- ако правят така в магазините не е никак хубаво. Явно нямат пари да си поръчат една рокля за мостра. Моята рокля е мостра. Но съм я купила с ясното съзнание, че е пробвана. Докато това, което споделяте е наистина срамота...

# 416
Не мога да не се похваля. В неделя ходих за проба на роклята.  Направиха последните корекции за около час и сега ще ме чака в гардероба до Септември. Това ми върна ентусиазма до някаква степен ☺️
По принцип трябваше да дойде в края на Март, да направят корекциите до средата на Април. Всичко на всичко закъсня с 2 седмици.
Предвид сегашната ситуация се бяха постарали да няма струпване на хора.  Часовете ни бяха през час,по моя преценка.
Докато чакахме разгледах и си избрах късметчета за хвърляне и бутониери за закачане. Когато има яснота как ще се проведе сватбата ще ги купим.

Досега не бях чувала магазин за дава чужди рокли за проба. Нали затова имат мостри. Не споря дали е възможно, а ми се струва нередно.

# 417
С риск да ме изгодните от темата, разбирам булките 2021, колкото и разбирам вашето раздразнение.
Колкото повече слушам дългосрочните прогнози за периодични карантини, толкова повече се чудя дали изобщо да продължавам организацията, като разпуснат мерките следващите месеци, и да се вкарвам във вашите обективно по-сериозни казуси с изгорели предплащания и т.н. В студените месеци трябваше да е, кумувете и двамата ще пътуват - кумата от провинцията, кумът от чужбина. Толкова хора се вълнуваха с години преди годежния пръстен. Хем не искам да им казвам, че всичко отпада, хем чувствам, че беше огромна грешка и трябваше просто да подпишем.

# 418
Аз не мисля, че е възможно да разпускат и затягат мерките. Представете си например да имате магазин в МОЛ, който сега е затворен, търпите загуби. Отварят моловете. Вие пълните магазина си с нова стока. Запечатвате още пари, а старата я пускате на супер ПРОМО. И изведнъж след 3 седмици пак ви затварят. Това ще е абсолютно пагубно за бизнеса, какъвто и да е. Не мисля, че някоя държава ще го направи.

В момента мислят как да позволят туризма .. Просто наистина единстения начин е да се научим да живеем с вируса. В противен случай няма той да ни плаши, а всеобщия глад.

Сватби винаги е имало и ще има. Не разбирам, за какво е целия този песимизъм ... По-добре ли се чувствате, като мислите по този начин?
В момента няма нищо сигурно и няма кой изобщо да каже какво ще стане след седмица-две или 1 година. Остава ни просто да се надяваме и надъхваме една друга.

# 419
Съгласна съм с Marchelsi. Когато казах на гостите, че сватбата се отменя всички подходиха с разбиране. Само едно семейство повдигнаха въпроса "Ама как така хем ще подписвате сега, а сватбата ще е догодина", не било редно. Догодина са свободни да НЕ присъстват Grinning
Радвам се, че все още работите по организацията на сватбите. Животът не може да спре. Hug
Относно фейсбук групите (мисля, че имате предвид две определени) - тотален хаос. И мен много ме дразни нон стоп да се пита за това, но и като цяло едни и същи въпроси. Никой не си прави труда да потърси отговор ...както и да е. Даже и не ги чета вече.
За туризма - хубава новина, интересно ми в какво ще решат. Имахме леко мрънкане от роднините на ММ за билетите, кой кога си бил взел...не мога да се занимавам.
Поне се надявам да можем да отидем на сватбеното пътешествие в Португалия през септември. Спортувам много малко сега и едва ли ще съм във форма до тогава, както ми беше планът преди. Може да приличам на малко тюленче, ама кво да се прави. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт