Сватба, булките на 2020 г., тема 4

• 31 812
  • 727
  •   1
Отговори
# 330
Привет и от мен!

Относно темата за бабите - знаете и моята не е добре здравословно, премина успешно първата 7 часова операция и сега се възстановява. Предстои и още една в рамките на месец. Надявам се да се възстанови до сватбата. / ако имаме такава/. Аз също след като научих тежката диагноза рак за баба / всъщност моята втора майка/, говорих с мама да отменя сватбата, но тя изрично забрани. Каза ми, че всичко ще бъде наред и да не предприемам такива крайни действия. Но в крайна сметка всяко семейство е индивидуално. Пожелавам на всички здраве и Щастливи Великденски празници!

# 331
Здравейте, момичета. От известно време следя и чета темите, та накрая се престраших да се регистрирам и да се включа.
С моя годеник се сгодихме миналия месец и, живот и здраве, планираме сватбата да бъде другата пролет, надявайки се, че ситуацията ще се нормализира много преди това.
Видях, че има момичета, които ще сключват брак с чужденец, и ще съм много благодарна да споделят как стоят нещата с църковния брак? Моят годеник е англичанин и се чудя как процедират по църквите. За граждански брак си мисля, че няма да е проблем, но не знам дали може да се води двуезичен ритуал, така че гостите и от двете страни да разбират за какво иде реч.

# 332
Според мен е рано още да взимате решение дали да отмените сватбата. Може пък и баба ти да се възстанови.
Дядо ми също беше зле около моята сватба и имах такива опасения, но за радост не се случи нищо, но пък не успя да дойде, защото не се чувстваше добре, баба ми също, за да не го остави сам.
Ако майка ми ме помоли за такова нещо, сигурно няма да мога да й откажа, но това го решава всяко семейство индивидуално.
На моя близка приятелка вуйчо й почина седмици преди сватбата. Тя искаше да отмени сватбата, но майка й не й разреши. Баба й не дойде, защото все пак сина й е починал, няма как да се радва. Църковен брак имаха, а нямаше дори 40 дни от смъртта му.
В крайна сметка живота продължава и това са нещата от него. Сватбата е събитие, което се планува дълго, влагат се средства, време, енергия... Не знам, помислете добре. Сигурна съм, че баба ти ще иска тази сватба да се сътои. Поговори и с нея.

Здравей,
Благодаря ти за покрепата и на всички момичета, които писа по въпроса. И аз съм на твоето мнение, че сватбата се организира от толкова отдавна и че баба би искала да бъде там, и би се зарадвала каквото и да стане... ❤

Майка ми е винаги гледала супер негативно на това, че е болна и само повтаря като умре какво ще правим? Още като и дадохме поканата първите и думи бяха “Ами ако баба ти умре” кво правиме защо мислиш само за себе си? Един вид видиш ли аз съм виновна и съм егоистична. Не знам какво ще правим. С ММ се скарахме. Изревах си очите както се казва, първо за баба после за сватбата. Има 5 месеца, а я организирам година и половина вече. Не може ли всичко да е наред и да съм си булка. Какво се случва не знам ...

🌸

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 17:02 от Flower 🌸

# 333
Момичета, аз само ще си излея малко емоциите. Заради цялото напрежение покрай вируса бях решила да се откажа от записване на докторантура. Даже написах на професорката имейл, че се отказвам. После тя ми звънна да ми каже, че имам талант и е несериозно да се отказвам с лека ръка. Стана ми много тъпо, че в очите ѝ изглеждам като човек, който се отказва лесно. А всъщност доста разсъждавах и имаше и други фактори и т.н., няма да изпадам в ОЩЕ подробности. Grinning И днес ѝ звъннах да кажа, че се съм си променила решението и че ще си кандидатствам. Та, стана ми тъпо, че се поддадох на емоциите и наистина щях да се откажа и да съжалявам после. По принцип наистина не съм такъв човек. Чувствам се неудобно...Трябва да спра да гледам новини, влияят ми зле на психиката. Expressionless

Здравей, tnikolova! Поздравления за годежа Blush
Ние няма да правим църковен брак с моя англичанин, но приятелка, която се омъжи и тя за англичанин Grinning нямаше проблем с църковния брак. Зависи от църквата обаче, защото до колкото знам има места, на които няма да ви искат да правите предварителни ритуали за приемане на вярата (източноправославие), а на други ще искат. При нея до колкото знам е трябвало да си платят някаква сума и да направят кратък ритуал преди сватбата.
За гражданския брак - ние сме от София, но мисля, че няма вариант да е двуезичен. Не съм и питала де, но в разговорите си, които проведох до сега с различни служителки...не ми вдъхват доверие. Затова ние ще си имаме изнесен ритуал, който ще е двуезичен. Но ти можеш да се обадиш на жените от обредния дом и да питаш. Ние ще се подпишем другия месец и за нас няма значение, защото ще се спазват мерките на извънредното положение и няма да има никакво говорене. Хубавото е, че така догодина ще прескочим ходенето до обредния дом. Grinning

# 334
Flower 🌸 , стискам палци да се наредят нещата по взможно най-добрия начин.Моят годеник си сряза пръстите преди две седмици.Работил с ъглошлайф и е станало за секунди.Кутрето му липсва почти на половина , другите му пръсти са шити и ще е в болничен най - малко 2 месеца.След това ще трябва още една операция на единия пръст , че беше зле и едва го спасиха.Сватбата ни трябваше да е на 2 май , но я отложихме за септември.Много ми е кофти , че стана така с него , но само си повтарям ,че може да е по-малкото зло.Знае ли човек..Всичко се обърка , но стискам палци за всички нас това да остане в миналото и да сме добре.

# 335
HolylloowGirl, много неприятно наистина, направо ужас. Милият човек, пожелавам му бързо оздравяване! И ти сигурно също си много притеснена. Дано бързо ви се наредят нещата!
Изпращам виртуална прегръдка на всички Heart

# 336
Здравей, tnikolova! Поздравления за годежа Blush
Ние няма да правим църковен брак с моя англичанин, но приятелка, която се омъжи и тя за англичанин Grinning нямаше проблем с църковния брак. Зависи от църквата обаче, защото до колкото знам има места, на които няма да ви искат да правите предварителни ритуали за приемане на вярата (източноправославие), а на други ще искат. При нея до колкото знам е трябвало да си платят някаква сума и да направят кратък ритуал преди сватбата.
За гражданския брак - ние сме от София, но мисля, че няма вариант да е двуезичен. Не съм и питала де, но в разговорите си, които проведох до сега с различни служителки...не ми вдъхват доверие. Затова ние ще си имаме изнесен ритуал, който ще е двуезичен. Но ти можеш да се обадиш на жените от обредния дом и да питаш. Ние ще се подпишем другия месец и за нас няма значение, защото ще се спазват мерките на извънредното положение и няма да има никакво говорене. Хубавото е, че така догодина ще прескочим ходенето до обредния дом. Grinning

Здравей, usmvka! Надявах се ти да се включиш, честно казано, защото видях, че и твоят годеник е англичанин 😀
Не съм разпитвала по църквите, иска ми се Света София, но явно варира.
Иначе ние ще правим сватбата в голф клуба в Равно поле и община Елин Пелин зачита за редовни изнесените ритуали, та ще трябва да видя при тях какви варианти има. Мисля си да имаме водещ, който да води и на двата езика, за да разбират все пак всички какво се случва. Голямо предизвикателство ми се струва Animal See No Evil
Благодаря ти за информацията Blush
И поздравления за решението да не се отказваш от докторантурата Hug

# 337
Момичета, The Wedding Residence правят Giveaway във фейсбук. Ще подарят 1 булчинска рокля, пробвайте ако някоя от вас все още не си е купила.

Flower, дано всичко да се нареди при вас и баба ти да се оправи. Аз не знам как точно бих постъпила, но със сигурност бих изчакала и не бих отложила заради каквото казва църквата. Кой бил грешен, кой не, то ако става въпрос за това, едва ли някой се пази за първата брачна нощ, така че сме грешници отвсякъде. С риск да се обидиш, малко гадно ми се струва поведението на майка ти. Баба ти е жив човек, явно в недобро състояние и е хубаво да се мисли позитивно, а не да се отписва направо. Предполагам майка ти иска да е подготвена, но сама казваш, че си е негативно настроена като цяло. Ние не губихме и грам надежда когато мъжът на мама влезе в болница. Дори когато вече беше ясно, че няма да се оправи. До последно мислехме позитивно и се надявахме да прескочи трапа просто защото нямаше какво друго да направим. Както вече писаха момичетата и преди мен, каквото и да стане баба ти ще иска да си щастлива. Стискам палци да се оправи!

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 11:32 от Juicy Pigeon

# 338
Момичета, The Wedding Residence правят Giveaway във фейсбук. Ще подарят 1 булчинска рокля, пробвайте ако някоя от вас все още не си е купила.

Flower, дано всичко да се нареди при вас и баба ти да се оправи. Аз не знам как точно бих постъпила, но със сигурност бих изчакала и не бих отложила заради каквото казва църквата. Кой бил грешен, кой не, то ако става въпрос за това, едва ли някой се пази за първата брачна нощ, така че сме грешници отвсякъде. С риск да се обидиш, малко гадно ми се струва поведението на майка ти. Баба ти е жив човек, явно в недобро състояние и е хубаво да се мисли позитивно, а не да се отписва направо. Предполагам майка ти иска да е подготвена, но сама казваш, че си е негативно настроена като цяло. Ние не губихме и грам надежда когато мъжът на мама влезе в болница. Дори когато вече беше ясно, че няма да се оправи. До последно мислехме позитивно и се надявахме да прескочи трапа просто защото нямаше какво друго да направим. Както вече писаха момичетата и преди мен, каквото и да стане баба ти ще иска да си щастлива. Стискам палци да се оправи!

Здравей,
Благодаря много за думите ти и аз съм на същото мнение. Туко що си мислех,ами хубаво аз ще си отменя сватбата за догодина и недай си Боже да се случи пак нещо аз пак ли ще я отменям?! .. Не знам какво да правя. Моля се на Господ да се оправи! 🙏🏼

🌸

# 339
Риск печели, риск губи, момичета. Така го виждам аз положението.

Днес си мислех колко ли щях да се вълнувам тези дни и занапред, ако не трябваше да отложим сватбата. Ех, живи и здрави.

# 340
Едно от нещата, които не исках да свършват е самото вълнение и подготовка, нищо че понякога беше изморително. Денят минава за секунди и ти се губят моменти, остават снимките и видеото.
Погледнете от положителната страна - мислите и надеждите за така желания ден продължават, а това е така сладко ❤️

# 341
Христос Воскресе! 🐣

Бъдете здрави, щастливи и обичани. Както днес, така и завинаги като семейство ❤

🌸

# 342
Христос Воскресе!
Желая ви здраве и благополучие момичета!

# 343
Здравейте! Надявам се въпроса ми да е за тук. Предстои ни сватба Ноември месец. Заради корона вируса не планирахме нищо. Лично според мен всичко ще отшуми до тогава. Моя въпрос е следния: от какво можем да спестим, за да ни излезе по-евтина? С ограничени финанси сме от около 5000лв. Кои са нещата, които можем да намерим по-евтино? И сватбата ще е от около 80-90 човека.

# 344
Здравейте! Надявам се въпроса ми да е за тук. Предстои ни сватба Ноември месец. Заради корона вируса не планирахме нищо. Лично според мен всичко ще отшуми до тогава. Моя въпрос е следния: от какво можем да спестим, за да ни излезе по-евтина? С ограничени финанси сме от около 5000лв. Кои са нещата, които можем да намерим по-евтино? И сватбата ще е от около 80-90 човека.
Здравей, Радостина. За да ти помогнем, трябва да ни дадеш повече информация в кой град ще се проведе сватбата, имате ли някаква набелязана програма, ресторантът дава ли ви достатъчно време да си декорирате сами в залата, имаш ли бюджет за роклята и т.н. и т.н.

Иначе може да се спести от много неща - менюто да ви е само салата и основно, тортата да ви е по-семпла, роклята да ти е от порядъка на 500лв, украсата да си я направиш сама, да си декорираш залата с помощта на приятелки, да нямате изнесен ритуал, а само подпис в обредния дом, да се гримираш сама вместо да ползваш услуги на гримьор, да имате само фотограф и/или фото и видео, направени от приятели... Да не си наемате кола да ви закара от мястото за подписа до ресторанта, ако имаш шаферки - те да си плащат роклите, да нямате покани, а сватбен сайт, да нямате танцьори/певци, алкохолът да си го внесете отвън... Много неща могат да Не се правят, но въпросът е вие какво искате и с какво не бихте направили компромис. Също - прочети старите теми, ще намериш полезна информация.

Общи условия

Активация на акаунт