Сватба, булките на 2020 г., тема 4

• 31 154
  • 727
  •   1
Отговори
# 540
Според мен е нормално хората от сега да звънят и да питат все пак и 2021 ще има сватби. При положение, че в по-големите градове се запазва екипа година по-рано. Нашата е края на август и днес писах на ресторанта. Все пак предпочитам от по-рано да си запазя резервна дата, ако е възможно, а не да чакам до юли, август и да имам по-малък избор на дати за следващата година, или пък не всеки от екипа да е свободен за избрания ден.

# 541
  • София
2021г. е толкова сигурно, че ще има сватби, колкото и 2020г. Ако пандемията е циклична, както пишат специалисти, нищо чудно март-юни 2021г. пак да сме затворени вкъщи и сватби да няма. Според мен малко хОра ще запазят дата за 2021г. при тази несигурност.

# 542
Ами като гледам по групите доста хора запазват за 2021. Но си права, че нищо не се знае... То няма да изчезне ей така от нищото. Ще трябва да свикнем с него... Може и до 2025 да го има. Дано измислят нещо, за да се проведат тези събития.

# 543
  • София
Аз не съм специалист, но прогнозите сочат, че до 3г. може да има изпитана ваксина или лекарство, което означава, че ние през това време трябва да живеем с вируса. Ако и цикличността се потвърди, нищо чудно всяка година по това време да има пик. Не е изключен варианта сватбите 2020г. да са по-спокойни от тези 2021г.
В никакъв случай не искам да съм права, но като гледам и слушам, нищо не се знае. Нашите младоженци са решили да чакат до последно и по възможност да се женят това лято (както е по план).

# 544
Има едно нещо, което младоженците за 2021 могат да направят. Не че досега не се е правело, но и много пренебрегвано. Сключвайте договори. Описвайте варианти на ситуацията и какво се случва, ако има ИП, забрана за събития поради обстоятелства, независещи от страните, какво става с капаро, смяна на дата и т.н. На много от сегашните двойки не им е и хрумнал подобен развой на нещата. За мен и двете страни са в правото си в момента.
Една статия на Ники Митев по темата.

# 545
  • София
Да, в това отношение младоженци 2021г. ще са облагодетелствани. Ще знаят, докато на младоженци 2020г. и през ум не им е минавало, че ще се стигне до подобна ситуация.

# 546
Е, ние го пропуснахме тоя момент със специалния договор, когато сменихме за началото на септември 21-ва. Въобще не сме се замисляли. Бяхме прекалено много в шок, че ще я отменяме и то даже стана в началото на тая ситуация. Grinning

Гледам, че СУ са си удължили забраната за допускане на студенти до 25 май. Айде поне едно положително нещо да има и да сменят срока за изпитите за докторанти, ще ми е от полза. Или пък да са онлайн, пак ще ми е от полза. Grinning

# 547
Още преди извънредното положение подписахме договор за 2021 и вътре имаше клауза за така наречените "форсмажорни обстоятелства". Тогава обаче си мислех "Абе яяяя, на мен няма да ми се случи"...
Тия дни съм зарязала всякаква организация. Нито съм в настроение, нито време имам. А и се депресирам от мисълта, че е възможно догодина все още да има усложнения и да няма сватба.  Криво ми е. Не мога да си представя на булките за 2020 какво ви е.

# 548
Това с договорите по принцип според мен е важно.Ние имаме договор с абсолютно всички.Дж,водещ,ресторант,агенция,фото и видео.Дори и с момичетата,които ще изпълняват огненото шоу.Аз си ги изисках още миналата година,когато давах капаро.
Относно смяна на дати,ние все още чакаме.Чухме се с всеки един и казват едно и също.Чакайте до края на юли има време,ще отмине.Дори пък от ресторанта са по оптимистични за това лято отколкото да сменям датата за др год.защото можело пак да се повтори.Освен чакане др избор нямаме.Аз съм оптимист че всяко зло е за добро и че големия ден ще бъде едно невероятно изживяване!!!

# 549
Момичета, в една от групите репортерка от БТВ търси хора, които са отменили сватбата си за есента или догодина. Ще прави репортаж по темата. Ако някоя от вас иска, може да се свърже. Не знам как да сложа линк директно към поста. Групата е Моята сватба през 2019, 2020г.

# 550
Здравейте момичета, аз все още не съм си отменила сватбата, но като гледам има голяма вероятност даже може и да е за догодина. В началото ми беше болна тема и се ядосвах, но вече се примирих и не зависи от мен.... Все още изчаквам.
Аз също мисля, че тоя тип грип "Ковид" ще го има и на есен, зима, че и догодина, може да стане както и другите грипове хроничен и ние ще свикнем с него.
Аз за догодина не се притеснявам, може пак да ни затворят, защото правителството се кефи и има възможност, но вече няма да е като сега, защото хората вече ще "скочат"...

# 551
Здравейте, от днес трябваше да съм госпожа... но пийвам винце и виртуално ви казвам Наздраве! Искам вече всичко да приключи и да можем смело да планираме мечтаните си сватби! Лека вечер, момичета, и горе главата! 🥰☺☺☺

# 552
  • София
Скрит текст:
Здравейте момичета, аз все още не съм си отменила сватбата, но като гледам има голяма вероятност даже може и да е за догодина. В началото ми беше болна тема и се ядосвах, но вече се примирих и не зависи от мен.... Все още изчаквам.
Аз също мисля, че тоя тип грип "Ковид" ще го има и на есен, зима, че и догодина, може да стане както и другите грипове хроничен и ние ще свикнем с него.
Аз за догодина не се притеснявам, може пак да ни затворят, защото правителството се кефи и има възможност,
но вече няма да е като сега, защото хората вече ще "скочат"...
Не бих разчитала на това. Според мен години напред картината с вируса ще е една и съща. Ще има пикове, плата и спадове. Не случайно дадоха на министъра на здравеопазването такива правомощия, за да се обявява пандемия лесно и за кратко време.

Аз продължавам за мисля, че сватбите юли, август и септември ще се проведат.

# 553
Мелечка, пий си винчецето! Всичко ще е наред, другото ще е на сватбата!

# 554
Едно момиче писа във фейсбук, че от нашия ресторант са казали, че до юни е отменено всичко, но след това ще има сватби. Дали наистина ще стане и при каквито условия не знам, но се съмнявам ако има разпореждане на министъра да стане каквото и да е.

Получих си и кутийката за халки, досега беше при баща ми. Много съм доволна, чак не мога да повярвам колко е хубава. Мислех, че ще е с нискокачествено изпълнение и ще ме е яд, но напротив.

Исках да ви попитам, предполагам се е обсъждало, но нямам спомен. Бихте ли препоръчали златар извън София с по- нормални цени на златото и който може да замени нашето. Ателието, което щеше да изработи нашите започва да ни мотае и мисля да търся други варианти.

Общи условия

Активация на акаунт