Сватба, булките на 2020 г., тема 4

• 31 371
  • 727
  •   1
Отговори
# 645
По въпроса с колите, аз също обичам ретро колите и един приятел на мъжа има Шкода Октавия /млечно синя/ като темата на сватбата и мислим да сме с нея.

При нас "вземанки" на мен и мъжа ще е символично. Понеже аз живея във В. Търново, а мъжа в Г. Оряховица. Мойто "вземане" ще от в къщи,а на мъжа ще го вземат от кумувете до нас на 5минути. На мен няма да има чупене на врати и др. дивотий и игра на хора на пътя. Ние си имаме двор и всичко ще е в къщи и там ще купона - хора, вземане, храна и т.н... Така беше на брат ми преди 2 г. и беше голям купон.

Аз, ще ходя при гримьорката и фризьорката на 2 мин. от дома и не ме мисля да си обличам халати т.н...

Хера, аз също не съм раздала поканите, но предполагам гостите знаят датата и няма проблем, поканите ще им  ги дадеш после, ситуацията е такава...

Теди, много са ви хубави халките. Моят мъж искаше класически, но той си взе като вашите, а аз с камъчета....Който каквото му харесва.... Теди, аз също се притеснявам да съм в центъра на вниманието и на сватбата ще ми е много странно, хем че всички познавам. Същото и аз си го мислех как ще ям пред тях и да ме гледат, на едни вълни сме... Тогава ще ни държат емоциите и няма да го мислим и всичко ще мине много бързо.....

За организацията - мойта рода много се притесняват да присъсват, аз юли го отписвам  - дори и краят на август още незнам, а на мъжа няма проблем и близки и приятели, че и близките му от Германия само да могат да дойдат и сме в дилема....

Аз, също съм съгласна темата да е 2020/2021, като гледам повечето ще си я отложим. Тъй че ще си четем тая тема и отговаряме... Аз говорих с един приятел доктор в Плевен и според него сега лятото ще затихне вируса и на есен/зима пак ще се възообнови, докато не му намерят лекарство ще е така. А, за догодина според мен може пак да обяват извънредно положение, но няма да е пак като тая година, хората няма да издържат, но ще видим...

# 646
  • София
...... Аз говорих с един приятел доктор в Плевен и според него сега лятото ще затихне вируса и на есен/зима пак ще се възообнови, докато не му намерят лекарство ще е така. А, за догодина според мен може пак да обяват извънредно положение, но няма да е пак като тая година, хората няма да издържат, но ще видим...
Не съм лекар, но съм със същата нагласа. Обявят ли отново някога ИП, недай Боже, сватбите спират. Никой няма да пита хОрата, дали издържат или не. Летните месеци ще са най-благоприятни за събития от всякакъв характер.

Ние и младоженците нямаме познати с ретро коли, затова ще сме със съвременни. Двете коли са черни. Украса ще има само на преден номер.

# 647
Ние няма да инвестираме в наем на коли и украса. Според това как и къде ще направим first look-a, ще сме или с колите на кумовете (не че съм ги питала, дано го приемат добре Joy) или с таксита. Моята рокля обаче не е обемиста - ако не беше шлейфа и в метрото можех да се возя.

Булките преместили датата за есента - гледате ли вече връхни дрехи?

# 648
Какво разбирате под есен.. нашата за сега я преместихме за 26 септември, но тогава все още е топло. Аз се надявам до тогава да не е започнала “есента” и с нея вируса да дойде наново, представям си го ако се завърне да е по-скоро ноември и натам...
Иначе, понеже имам големи ръце, които мисля варианти как да прикрия, в Али гледах разни бели болера, които изглеждаха доста добре, но не съм поръчвала нищо още.
Скрит текст:

# 649
Замислих се, че ако сте прави и вируса се върне есен-зима, ние увисваме и с втората дата - 20 ноември. Разчитам обаче на това, че не ми се вярва заведенията да бъдат затворени цяла зима.  Притесних се, че и датата за догодина може би не ни е правилна- 16 април. Общо взето планирането на каквото и да е е много трудно като не сме врачки Joy  Дразня се на игнорирането на темата със сватбите и то много вече. Няколко момичета във фейсбук казаха, че са писали до МЗ, разбира се отговор никакъв. Ясно ми е, че не е тема номер 1, а е по- важно да се всява страх, но все пак тази година не са планирани 1 или 2 сватби.

Връхно, ако се премести сватбата, ще търся някакво пухено и топлещо.

# 650
  • София
Аз не виждам какво могат да отговорят от министерството и те не знаят какво ще се случи освен за седмица-две напред, но това хората със сватби не ги устройва.
Каквото ще става, ще става, ако има нови вълни и пак се изпозарази половин свят, ще отлагаме пак, ако трябва.
Да сме живи и здрави и да се обичаме, съдейки по ситуацията сега, летни сватби ще има, а дали ще дойде втора вълна есента, ще разберем тогава.

# 651
Може да се даде отговор какъв план за действие имат от тук нататък- например при какви условия кои мерки могат да разхлабят. Както с обявяването на извънредно положение- няколко поредни дни над 100 души- пак ще си стоим по домовете. Това "правило" дава доста полезна информация, най- малкото защото сами ще можем да преценим отиваме ли към нов период на stay at home, като този път ще имаме време да се подготвим. То е ясно, че конкретика по ден и час не могат да дадат, никой не го и иска.

# 652
  • София
Juicy Pigeon, на мен най-сигурна ми се струва датата ви през м. юли засега. Очаква се горещо лято тази година, но да видим.

# 653
И аз не виждам какви отговори се очакват от министерства, министри и генерали. Ако трябва да съм честна, попадайки доста често на такива постове във фейсбук, чак се дразня. Какво се очаква? Единственото нещо, което могат да направят със сигурност е да отсекат "Тържества няма да има". Такъв развой, вярвам, че на много хора не би им допаднал, включително и на мен. Да сключиш брак не е забранено. Могат много бързо да си измият ръцете от нас.
Някой беше питал по-назад за карантинирането в Германия. Карантината за всички пътуващи отпада, като остава за определени групи. За съжаление към тези групи спадат и страни, които не са членки на Шенген от това, което чета. От две седмици работят молове, от понеделник отварят и заведенията при 101 правила. Детските гради работят при един определен график, фитнесите остават затворени.

# 654
Да, разбирам, че за някои е дразнещо постоянното питане, ама замислете се, че има сватби няколко дни след 14 юни и хората не знаят дали въобще има някакъв шанс да се проведат. Отделно, че се задават същите въпроси и за уж разрешените градински сватби, защото от РЗИ не знаели как да тълкуват новата наредба. Не виждам нищо лошо в това да се търси информация.

Ще споделя какво изцепия моя онзи ден след като си купихме халките. Понеже не е носил пръстени досега и не знае дали ще свикне, ми казва "абе аз не се замислих навреме, ама можеше едно герданче да си купя и то да важи вместо халка". Щях да падна... Rolling Eyes

# 655
Аз познавам хора, които реално си носят халката на гердан. Дори и жени. Просто за ритуала да си го  сложи Grinning

Последна редакция: сб, 16 май 2020, 17:06 от Marchelsi

# 656
  • София
Не виждам защо хората юни да са в по-трудна ситуация, ние, които отлагахме март, бяхме в същата. Тогава ИП беше обявено до 23 март, а после и до 30 март. Обявяване си се, че ще е само до края на месеца. Тогава обаче бяхме малко и затова не се обръщаше такова внимание. Сега просто на много хора им дойде на главата и започнаха да си задават тези въпроси. При нас никой не вярваше, че до края на април няма да е паднало ИП, но на нас ни дойде в повече напрежението от очакването и отменихме.

# 657
Не казвам, че вие сте били в по- лесна ситуация или че юни са в по- трудна. Извънредното положение беше обявено на 13 март до 13 април. Разликата е, че сега започнаха да се отпускат мерките една след друга. До онзи ден министъра обясняваше, че моловете остават затворени до 14 юни, 1 ден по- късно позволиха да се отворят и молове и фитнеси. Няма да пиша повече по този въпрос защото изпадаме в излишни спорове, с които нищо няма да променим.

# 658
  • София
Не съвсем по темата, но МЗ има задължението да отговори на всяко едно запитване. Сега вероятно са затрупани и ще стане по-бавно. Разбира се отговорът може да не съдържа никаква полезна информация или да бъде препратен евентуално на друг орган, не че в случая виждам кой би могъл да е той.

# 659
  • София
Всичко е предпоследно. Наистина беше казано, че до 14.06. мерките си остават както при ИП. За молове, фитнес зали и ДГ никой не говореше. Министърът каза, че дори не са обсъждали отварянето им, а след 24 часа вече имаше ясни дати.

Juicy Pigeon, моят съвет е да изчакате спокойно до началото на м. юни. Рестрикциите падат една по една и то доста бързо.

Последна редакция: нд, 17 май 2020, 12:22 от missence

Общи условия

Активация на акаунт