iHerb.com (USA) - сайт за хранителни добавки и козметика - 115

• 39 265
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  • София
denis, здравей.
Въпросче от мен: това добър избор ли е за подсилване на здравето на очите?
https://www.iherb.com/pr/California-Gold-Nutrition-Lutein-with-Z … ie-Softgels/76863

Някои от тези продукти, които са достъпни и на нашия пазар, подходящи ли са? Горе долу са сходни като състав на лутеин, зеаксантин и цена, та се чудя дали да поръчвам от Iherb?

Благодаря предварително! Flowers Hibiscus
Здравей!
Лутеинът на  CGN е хубав, съставките са натурални, има и патент.Цената е много добра, защото лутеинът е малко скъпа добавка. По 2 на ден, след хранене ( по-мазно) е добра доза.
За продуктите от БГ:
Скрит текст:
1.  не са посочени формите ( а това е много важно, защото има и токсични такива), дозата на Лутеина е добра - дано само да не е синтетична, дозите на другите елементи са малко ниски за да могат да повлияят каквото и да било.
2. това е по-хубав продукт - според формите и източниците им, Лутеинът не е посочен като доза, а като смесени каротеноиди 33.0 mg. , което означава че е лутеинът е по-малко - колко, няма как да се разбере, може да е и 1мг, напр. , за Зеаксантинът е по същия начин
3. не са посочени формите иначе като дози, повечето елементи са добри , съставът също е добре подбран, като идея с ползи за очите ( но пък 5мг ХК, която не се знае дори каква е - полза има само от тази с ниско молек.тегло - не ти върши никаква работа, за гинкото също - то влияе добре на кръвооросяването на окото, но 5мг е никаква доза, все едно нищо)

Денис, би ли ми препоръчала добавки за пременопауза. На 48 год. съм. Засега без значителни промени в цикъла. 
Скрит текст:
Пуснах си изследвания, но гинекологът ми не работи в момента. Ще помоля да ми помогнете с разчитане на изследвания на хормони: щитовидна жлеза на чист ден от МЦ и FSH, LH и други на 4 ден от МЦ.

.
Здравей!
Ето няколко предложения:
Бета Каротин
https://www.iherb.com/pr/Nature-s-Way-Beta-Carotene-25-000-IU-D- … 100-Softgels/1884
Вит. Е
https://www.iherb.com/pr/Solgar-Naturally-Sourced-Vitamin-E-268- … 100-Softgels/9902
МВИ
https://www.iherb.com/pr/Sports-Research-Evening-Primrose-1300-m … 20-Softgels/71103
вит. В-комплекс
https://www.iherb.com/pr/Country-Life-Coenzyme-B-Complex-Caps-60 … gan-Capsules/1760
Вит. С
https://www.iherb.com/pr/Paradise-Herbs-Vitamin-C-90-Vegetarian-Capsules/77882
Омега 7
https://www.iherb.com/pr/SeaBuckWonders-Omega-7-Complete-Sea-Buc … 60-Softgels/34921
Лутеин
https://www.iherb.com/pr/California-Gold-Nutrition-Lutein-with-Z … ie-Softgels/95888
От полза са също Омега 3, CoQ10, Астаксантин, Ресвератрол, Инозитол, Аргинин и NAC, Биофлавоноиди, Колаген, Протеин и т.н.
Като не е нужно да приемаш всичко едновременно, може да ги редуваш - те имат и други ползи: подпомагат ССС, метаболизма, с ползи за коса, кожа, една част от тях действат добре на психиката, съня и т.н.

Има тема за хормоните - моля, пиши там за разчитане на резултати.
Скрит текст:
ТСХ е висок, Т4 е нисък - показват, че си с Хипофункция на ЩЖ ... ако не вземеш мерки, това може да ти създаде проблеми в бъдеще ( защото функцията на ЩЖ влияе на ССС- висококръвно налягане, висок холестерол ... , белите дробове, СЧТ и метаболизма (ИР ...) , коса, кожа, психика и т.н.)
Нямаш Хашимото ( но самата Хипофункция на ЩЖ е предпоставка за него, може да го провокира и не случайно, при жените, то често се отключва в периодите на премено- и менопауза)
ЛХ и ФСХ са високи и си показват, че си в пременопауза ( респ. почти изчерпан ЯР)
Е2 е добре, което е супер за пременопауза.
Пролактинът е висок - причина може да е и Хипофункцията на ЩЖ... ако тя се нормализира е много вероятно и той да се нормализира)
Прогестеронът е висок - причини: или има киста/ЗФ, които търпят обратно развитие, защо Е2  и ЛХ са сравнително добре или имаш по-високи нива на андрогените - трябва да се проверят вкл. 17ОН прогестерон, точно на 3 ден от МЦ)
Желязото е ниско, добре е да го повториш с Хемоглобин, Феритин, ЖСК, Еритроцити, Трансферин, В12, ФК  и т.н. и да се консултираш с хематолог ( може да имаш здравословен проблем).
Желателно е да провериш и за други дефицити: вит. Д, цинк, селен, мед...
iHerb® код:   YUL919
5% намаление
 - за първа и следващи поръчки

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 08:48 от denis.

# 211
  • София
Тези витамини на Rainbow Light добри ли са?
Реших да си купя от iherb най-сетне витамините на Garden Of life - за бременни.
И се чудя между двата варианта.

Благодаря. Ще взема Garden of live, и без това излизат с почти 50лв по-евтино от това, което се предлага в БГ.
Само се чудя докато дойдат дали да не си взема от някоя родна аптека витамини. Къде пише или как разбираме на коя марка са органични и на коя - синтетични?

# 212
Благодаря за изчерпателния отговор, Denis! Не посмях да пиша в темата за хормоните, защото е в раздела Искам бебе.

# 213
https://www.iherb.com/pr/Rainbow-Light-Prenatal-One-90-Tablets/1795
В момента намалени флаш промо за 44,63 лв за бременни, мисля че някой търсеше

# 214
Привет!
За първи път пиша в темата.
Според вас как е по-сигурно и бързо да направя поръчка в сегашната ситуация - през БП или през доставчик в Англия например?
Мислех да поръчам от Здравис, но цените са доста пп-скъпи от IHerb...
Насочила съм се към Garden of Life - Vitamin code няколко различни витамини.

# 215
Здравейте, за пръв път ще поръчвам от iherb, прочетох че на поръчка до 30 лв не се плаща доставка.. но на мен ми начеслява доставка. Да не би да има нови правила?

Вторият ми въпрос е поради ситуацията с вируса дали доставките ще се забавят с/д вас?

# 216
Плаща се доставка, но има и продукти с безплатна, иначе до 30 лв. не се плаща ДДС.

Код за 5 % отстъпка от Iherb.com - SDB331

# 217
  • София
Скрит текст:
Тези витамини на Rainbow Light добри ли са?
Реших да си купя от iherb най-сетне витамините на Garden Of life - за бременни.
И се чудя между двата варианта.
Благодаря. Ще взема Garden of live, и без това излизат с почти 50лв по-евтино от това, което се предлага в БГ.
Само се чудя докато дойдат дали да не си взема от някоя родна аптека витамини.
Къде пише или как разбираме на коя марка са органични и на коя - синтетични?
Разбира се по формите и ако е посочено какъв е източника/суровината.
Напр. ако за Бета-катотина е посочено само Бета-Каротин, това означава, че е синтетичен
Някои марка предлагат продукти, които съдържат само органични елементи, други синтетични и органични, трети синтетични + естествени подсладители, оцветители ....  с което доста подвеждат, че продуктите им са органични и т.н. Доста трябва да се гледа и да се внимава
ПП.
То не е лошо да са и синтетични, но да са хубави форми, с висока бионаличност. Органичните са скъпи и не всеки може да си го позволи.
Напр. за ФК - органичната, ако не е метилирана е по-лош вариант от синтетичната метилирана ФК ( за тези, които са с MTHFR мутация) .
В много храни се съдържа ФК, но за да се метилира ( за да може тялото да я усвои), трябва да претърпи някаква обработка ( напр. нахута се накисва за 3-4 дни), при други храни - тялото трябва да я метилира и т.н.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 15:00 от denis.

# 218
Как да разберем кои продукти са с безплатна доставка?

# 219
Привет!
Според вас как е по-сигурно и бързо да направя поръчка в сегашната ситуация - през БП или през доставчик в Англия например?

Определено през доставчик в Англия! На 28ми февруари направих 3 поръчки до БП със стойност до 30 лв и още ги няма, а на сайта на iHerb пише, че са в България. На 8ми март направих поръчка за около 100 лева до склад на Габко в Англия и дойде за 2 седмици! Някой знае ли как да си търся доставените стоки в БГ пощи, като нямам RM номер, а само някакъв, който започва s G? Повече никога няма да поръчвам с БГ пощи!
Знаете ли също как стои въпроса с доставките в момента? Изпращат ли се пратки? Бавят ли ги много? Искам да поръчам още неща, но се колебая заради сегашната ситуация.

# 220
Привет!

Определено през доставчик в Англия! На 28ми февруари направих 3 поръчки до БП със стойност до 30 лв и още ги няма, а на сайта на iHerb пише, че са в България. На 8ми март направих поръчка за около 100 лева до склад на Габко в Англия и дойде за 2 седмици! Някой знае ли как да си търся доставените стоки в БГ пощи, като нямам RM номер, а само някакъв, който започва s G? Повече никога няма да поръчвам с БГ пощи!
Знаете ли също как стои въпроса с доставките в момента? Изпращат ли се пратки? Бавят ли ги много? Искам да поръчам още неща, но се колебая заради сегашната ситуация.

Аз пък сега изобщо не виждам опция за изпращане до Англия...
Освен до склада на Габков в Германия да пратя...

# 221
Здравейте!
За всички пратки до 30 лв. ли се дължи 4,80 лв. митническа такса? За последната пратка, която получих платих таксата, а за пратка от преди седмица - не. Благодаря!

# 222
Здравейте!
За всички пратки до 30 лв. ли се дължи 4,80 лв. митническа такса? За последната пратка, която получих платих таксата, а за пратка от преди седмица - не. Благодаря!
къде си платила тази такса? Ако пристигне в пощата, нищо не се дължи.

Ако поръчвате до УК или Германия, звъннете до БГ офисите на превозвача и попитайте, някои вече си затвориха офисите в другите държави заради положението. Да не се окаже, че няма кой там да приеме вашата пратка.

И аз имам поне 10 неща да поръчвам, ама много се двоумя. А ми трябват.

FLR252 код за отстъпка

# 223
Имаше някакви кодове за по големи поръчки, дали ги има още? Знае ли се какви може да са седмичните сделки? Мерси

# 224
Здравейте!
къде си платила тази такса? Ако пристигне в пощата, нищо не се дължи.

Ако поръчвате до УК или Германия, звъннете до БГ офисите на превозвача и попитайте, някои вече си затвориха офисите в другите държави заради положението. Да не се окаже, че няма кой там да приеме вашата пратка.

И аз имам поне 10 неща да поръчвам, ама много се двоумя. А ми трябват.

FLR252 код за отстъпка

Платих таксата в Български пощи. Дадоха и касова бележка. Обясниха ми нещо в смисъл, че пратката е задържана за проверка в митницата (бях поръчала вит.С и пратката не ми изглеждаше проверявана). В началото мислех, че е записана по-висока цена на кашона и ще плащам ДДС и т.н., но ми взеха само 4,80 лв. Аз също мисля да поръчвам и затова ме интересува за таксата.

Общи условия

Активация на акаунт