Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните принципи за заместване на млечното хранене с немлечни храни към 5-6 месеца?
Какви са препоръките за хранене на бебета според българската школа?
Какви са препоръките за хранене на бебета според участниците във форума?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните принципи за заместване на млечното хранене с немлечни храни към 5-6 месеца?
Заместването на млечното хранене с немлечни храни започва постепенно от 5-6 месеца. Започва се с въвеждането на 1-2 лъжички от новата храна, като постепенно се увеличава количеството. През около 10 дни заместваме едно хранене, като увеличаваме количеството поетапно. Въвеждането на различни видове храни трябва да става последователно и никога едновременно. Първата въведена храна е зеленчуковото пюре, последвано от плодова каша или кисел за следобедно хранене в началото на 6-ия месец. След това се въвежда жълтък и пюре с месо. Важно е да следвате тези принципи при въвеждането на различни видове храни.
-
Какви са препоръките за хранене на бебета според българската школа?
Според българската школа, захранването започва при навършени пет месеца. Препоръчва се въвеждането на безглутенови каши и безглутенови бисквити. Освен това не се препоръчва силно алергизиращи храни като какао, шоколад, ядки до 3-4 годишна възраст, мед и мъхести плодове. Плодови сокове могат да се дават след 5-6-тия месец, прясно изцедени, а не от компот. Важно е да се спазват тези препоръки за хранене, за да се осигури правилното развитие на бебето.
-
Какви са препоръките за хранене на бебета според участниците във форума?
Участниците във форума споделят различни мнения и съвети относно храненето на бебета. Някои се фокусират върху определени видове храни, като салати, супи и плодове, особено диня и нектарини. Други обсъждат коликите и препоръчват лекарства като Neoral за облекчаване на симптомите. Освен това те обсъждат въвеждането на безглутенови каши и бисквити без глутен, както и използването на лентички за проследяване на албумина в урината.
-
Каква информация се споделя във форумите за хранене на бебета и допълнително хранене на бебета?
-
Каква информация се споделя във форума за кърменето на бебетата?

< ДА Е ЖИВО И ЗДРАВО НА МАМА СВЕТ И НА ТАТЕ ! Да ни повлече крак и всеки от нас да се похвали със едно, а някои и с две сладки здрави бебчета 

, но доки каза че всичко е нормално.
само като си помисля момичета че това ни е финалната права...досега ми беше някак доста в бъдещето..

2ри кабинет,3 ти кабинет,сутришна почивка,обедно кафе,тоалетната под всяаква критика,заключват си варатите все едно някой ще ги открадне тези лекари,лаборантките сърдити криво им е,касиерката незнае как да пусне платежно нареждане към банката не може да разчете латиница да не говорим ,че все едно днес за 1 ви път вижда компютър.
най-сетне след хилияди скандали с бабите кой е наред пред лабораторията влизам правят ми тестуването за алергии към упойки и трябва да чакам 20 мин.да ама 3 мин преди да изтекат мойте 20мин.лекарката вратва ключа и изчезва за 30 мин.Връща се сърдита идва ми да
,с дадената от нея бележка отивам да вися за заключение пред друг кабинет и там борба с бабите,който се надпреварваха да познават бебето момче ли ще е или момиче и защо ще си правя тест,а болна ли съм и да не би да идвам ,защото съм от разглезените млади фръцли които не понасят болка и искат с упойка да раждат.А то каква майка си ако не си усетила болката
доповръща ми се от тях .Добре,че вътре лекарката беше най-милата и любезна и усмихната жена иначе вече се бях вкиснала и ме деляха секунди от вдигане на скандал.Та оказа се мили ми момичета,че съм алергична към всичките 14 упойки с които се работи в нашите болници,включително и прослувутата епидурална упойка както и към успокоителни като диазепам и лексотан .и съм в шок
никога не ссъм боледувала освен настинка и ангина,не съм пила лекарства освен парацетамол,витамин С ,сега желязото и фолиевата кисилина,не съм се поразвала,чупила крак или проявявала каквито и да било алергии.Утре ще звъня на лекарката да казва какво да правим 
, баща ми е анестезиолог и със сигурност знам, че има упойки, за които се прав ипредварителна подготовка на алергичните хора. Май се биеха превантивно няккви инжекции. Твоят със сигурност знае най-добре. Не се тревожи - не си първата с такъв проблем и със сигурност с иима лек за всичко
- оптимистично и все напред!
не съм сигурна правилно ли я разбрах лекарката, че наистина е за последно или се шегува, ще я питам следващия път не трябва ли да е всяка седмица. Не случих на лекар, много безотговорно ми се вижда. Другият лекар при който ходех на частно , още миналия месец ми каза че няма смисъл да ходя повече при него. Намрерих си лекар за раждането , в понеделник ще ходя при него , да видим той какво ще каже.