Отговори
# 105
  • Русе
еххххх как ми стана едно хубаво като разбрах че началото е поставено от СВЕТ.да са здрави,другото е лесно нататак.
вашите бебоци много ритат,а пак моята не.толкова ми е заспало милото.само лека се набира и си показва главата под ребрата,защото сме седалищо,но такива болезненеи ритници нямам.
има ли мами с такива като моето бебе,дето не са много подвижни?
и аз искам да питам за ластичните колан,марки и т.н.,някои да се е осведомил вече?

# 106
kyllmg   Честито ни първо септемврийско бебче, дано то да е на късмет и да завалят все здрави и усмихнати дечица!!! kyllmg

Добре дошли на новите мами!    bouquet
Ние с бебчо сме добре, той е доста активен , но и при мен движенията са по-скоро приплъзване и издуване на коремката, дали от краче, дали от дъпенце. Нещо  кръгло и голямо е застанало точно под пъпа ми, но не знам дали е дупе или главичка.
Аз до сега четох за бремеността " Аз чакам дете " на Лоранс Перну. За отглеждане, хранене, болести и тн. имам и книжката "Ръководство на д-р Спок за първите две години ", но като дойде времето се надявам да действам по-скоро интуитивно, а не да ровим в книгите.
Тук в болницата ни искат дрешки за бебето за целия престой и се наложи да купим крешки предварително. Сега почвам да стягам и неговите комплекти, пране, гладене .... толкова ми е мило само като ги докосвам ... Blush

# 107
  • София
честито на мама Свет! да й е живо и здраво малкото бебоче!!!  newsm44 newsm44  newsm51

При мен всичко е наред засега с изключение на изгарящите ме киселини. Каквото и хапна после не мога да си намеря място. Пробвах и с глад, но и това не става. Пак целия хранопровод ме изгаря.
  А моят бебо е също много активен - боричка се, върти се, а това понякога е много болезнено.
  Аз ще раждам в МД. Има ли  други мами, които да раждат там?
  Желая ви много усмихнат ипрохладен ден! Grinning

# 108
Честито ни първо септемврийче!Да е жив и здрав малкия юнак и много да радва мама и татко! Бързо възстановяване на мама Свет!
  bouquet

Като отворих темичката и като видях поздравления и си помислих,че съм объркала нещо и съм влязла някъде другаде.Толкова много се радвам,че си имаме вече първо бебче.

Алина   повечето неща си напазарих от Варна.Там открих много магазини за бебешки дрешки.А вчера си купихме няколко дрешки от Пикадили има щанд като варненския Хиполенд.На детския Егоист също има някой интересни неща,но за по-големи бебета,въпреки това и от там си купих няколко ританки,бодита и една хавлийка.А и от Щъркела имаме едно комплектче.Предполагам,че всички магазини които изброявам са ти известни и на теб.Ти при кой лекар ходиш да ти следи бременността?
След тази добра новинка ви желая един страхотен ден изпълнен само с положителни емоции.

# 109
Ихааааааа страхотна новинка, ето го и първото септемврийче!!! Честито на мама Свет, да им е жив и здрав малкия мъж!!!  bouquet
das да ти кажа аз намерих спасение от киселините, само като усетя че започва да ми ври и мятам едно пакетче солети, запасила съм се и с локум, това ми го каза джи-пито. Опитай със солети , има неочаквано добър ефект, за кратко време-гарантирам Peace
  И аз да се отчета след вчерашния преглед.........при тоя моя доктор пак се появява разлика от 4 седмици напред , човека каза ,че просто бебето ще е по-едричко и това е, каза ми да престана да се притеснявам и да мисля глупости за болести и т.н. и да се наслаждавам на оставащите дни до раждането. Доки каза, че е от голямо значение какви са родителите , ание в интерес на истината хич не сме дребни, мъжо е почти 2 метра, а и аз съм височка-177см., та казаха че с такива родители не можело да се очаква малко бебе. Както и да е спирам да се шашкам и притеснявам, знам че всичко с бебко е наред, просто ще е по-едричък и толкова. По размера на главичката засега отговаря на 2900гр., но това също казаха са доста относителни понятия, нямало гаранция , че бебето няма да е по-слабичко и т.н. Другото на което ми обърна внимание доктора е да се следят движенията на бебко, каза ми ако недай си боже не го усещам изобщо в продължение на 12 часа задължително да се обаждам. Поговорихме си малко и за раждането, аз искам да е нормално, той също ме подкрепя за това, но казах че ако до края наистина издържа до термин и бебко се очаква да е около 5кг. няма да мога, колкото и да ми се иска.

# 110
Привет мили мами,

ЧЕСТИТО НИ ПЪРВО БЕБЧЕ   bigdance2 < ДА Е ЖИВО И ЗДРАВО НА МАМА СВЕТ И НА ТАТЕ ! Да ни повлече крак и всеки от нас да се похвали със едно, а някои и с две сладки здрави бебчета  Heart Eyes

Знам че отдавна не съм писала, но ви чета редовно и съм в час със всички събития във форумчето.
Ние с бебка сме общо взето добре, в мисъл, че понякога губя търпение, а още е раничко. Това потене, подуване, тежест, опъване и болезнени ритничета на моето съкровище, болки в гърба - доста ме изтощават, но като гледам всички сме така, трябва да устискаме до края  Praynig

С мойта бебка сме на консултация на 2 седмици, а от началото на 9-ти месец трябва всяка седмица да сме при доки. Миналата седмица бяхме около 1850 гр., около 40 см., а главичката ни отговаряше 36 седмица  newsm78, но доки каза че всичко е нормално.

Иначе гледам, че и други мами като мен са водили бебчетата на моренце и аз два пъти ходих даже се поизкъпахме в моренцето, но от 8 месец доки каза тук да сме близо до болницата  Naughty

Мили мамита много целувяици от нас и се пазете  Hug

Последна редакция: ср, 09 авг 2006, 11:58 от Eva78

# 111
здравейте мили мами!
цялата настръхнах като прочетох за първото ни септемврийче-толкова е вълнуващо!! а на мъжката майка пожелавам всичко да им е по мед и масло! newsm32 само като си помисля момичета че това ни е финалната права...досега ми беше някак доста в бъдещето..
милички много се радвам че новините са предимно добри и нека такива си останат!
при мен също всичко е под контрол или по-точно бебка си ме контролира здраво - графикът ми е изцяло подчинен на нейните спортни дейности и нощни купони - а майка ми само потрива ръце и се майтапи,че с нетърпение чака внучката,която щяла да ми го върне.. Mr. Green пък аз си мислех,че съм била кротушка  Whistling
да ви се похваля че най-сетне си намерих сутиени,с които да се чуствам човек!беше ми голям проблем..
откакто съм си у дома не съм се спряла, но това ми харесва Party
мацки,снимките са толкова сладки!!!на всички се хваля със сплотения ни септемврийски колектив хихи Hug
до много скоро!вирнете гордо коремчета и умната  Heart Eyes

# 112
  ylinfant smile3525 newsm51 baloni newsm81
ЧЕСТИТО ПЪРВОТО АВГУСТОВСКО-СЕПТЕМВРИЙСКО  БЕБЕЧЕ на мама СВЕТ да расте голям,усмихнат,да радва много мама и тати.На мама Свет Бързо възстановяване!

Ех,че вълнение! Hug

Сега да ви кажа,че от 8 до 11.30 се мотах в алергологията на Александровска направо ми скъсаха нервите  smile3511 2ри кабинет,3 ти кабинет,сутришна почивка,обедно кафе,тоалетната под всяаква критика,заключват си варатите все едно някой ще ги открадне тези лекари,лаборантките сърдити криво им е,касиерката незнае как да пусне платежно нареждане към банката не може да разчете латиница да не говорим ,че все едно днес за 1 ви път вижда компютър. smile3515 най-сетне след хилияди скандали с бабите кой е наред пред лабораторията влизам правят ми тестуването за алергии към упойки и трябва да чакам 20 мин.да ама 3 мин преди да изтекат мойте 20мин.лекарката вратва ключа и изчезва за 30 мин.Връща се сърдита идва ми да  smile3514,с дадената от нея бележка отивам да вися за заключение пред друг кабинет и там борба с бабите,който се надпреварваха да познават бебето момче ли ще е или момиче и защо ще си правя тест,а болна ли съм и да не би да идвам ,защото съм от разглезените млади фръцли които не понасят болка и искат с упойка да раждат.А то каква майка си ако не си усетила болката  newsm12 доповръща ми се от тях .Добре,че вътре лекарката беше най-милата и любезна и усмихната жена иначе вече се бях вкиснала и ме деляха секунди от вдигане на скандал.Та оказа се мили ми момичета,че съм алергична към всичките 14 упойки с които се работи в нашите болници,включително и прослувутата епидурална упойка както и към успокоителни като диазепам и лексотан .и съм в шок  newsm09 никога не ссъм боледувала освен настинка и ангина,не съм пила лекарства освен парацетамол,витамин С ,сега желязото и фолиевата кисилина,не съм се поразвала,чупила крак или проявявала каквито и да било алергии.Утре ще звъня на лекарката да казва какво да правим  smile3516
Отправям по този повод апел към всички ви да си направите задължително такъв тест независимо как ще раждате !!!!
Моето секцио е по мед.причини!И ходя всяка седмица на преглед и ми оства 14 ти понеделник и петък среща с анестезиолога,но май ще се наложи срещата с него да е по-рано!  newsm78 .Притеснена съм много!
И искам да Благодаря на Ася,че първа ме посъветва за този тест за алергии   bouquet

Последна редакция: ср, 09 авг 2006, 12:20 от dennis

# 113
Dennis,много неприятно с тези упойки,но дори и при алергични пациенти има начини да се действа.Предварително пациента се подготвя с противоалергични средства-няколко дена ,a при поставянето на упойката анестезиолога е в готовност да противодейства в случай че настъпи алергия ..,така че няма страшно...Но вие  с д-ра ще го  обсъдите newsm10

Последна редакция: ср, 09 авг 2006, 13:15 от Vessselka

# 114
Честито първо септемврийче!  bouquet
Да е живо и много , много здраво за радост на мама и тати. Много да папка и спинка.
На мама Свет бързо да се възстановява.

# 115
ЕЙ НАПРАВО СЕ ПРОСЪЛЗИХ КАТО ПРОЧЕТОХ НОВИНКАТА!
  bigdance2  bigdance2
мама Свет ЧЕСТИТО!Пожелавам ти бързо възстановяване, здрав и роден с късмет син и скоро да се приберете в къщи и да ни разкажеш кое как е минало!

Денис smile3506, баща ми е анестезиолог и със сигурност знам, че има упойки, за които се прав ипредварителна подготовка на алергичните хора. Май се биеха превантивно няккви инжекции. Твоят със сигурност знае най-добре. Не се тревожи - не си първата с такъв проблем и със сигурност с иима лек за всичко  Hug За опашките и тези гадни преживявания ти съчувствам и в този ред на мисли искам да попитам - само в Александровска болница ли се правят тези тестове??? Няма ли някъде частна лаборатория?
Весселка , ето темичка за коланите Аз лично още нито колани, нито кърмачески сутиен съм си купила  newsm12
Браво на всички мамчета за порастналите им бебешори! Доника - само така, мацка  smile3501 - оптимистично и все напред!

При мен отчетът е следния - 2 серии по 20 минути от болезнени контракции на 4-5 минути - едната беше към 12 през нощта, а другата ни събуди към 4.00 - беше кошмар. Нощтно време и болките в опашката и кръста са супер силни - особено когато тялото ми е отпуснато и бебчо шавне и удари някаква точка в гръбнака. Като махнем това и нервите ми - всичко е наред.
Чакам с нетърпение утрешния ден заради прегледа при док. Много ми е интересно дали шийката ми с ее изгладила напълно от тези ""истински" контракции!?

Добре дошли на новите септемврийки  smile3525

# 116
  • София
сладурче - и при мен жк не са по-чести, бях на 7.8. и сега чак на 1.9. като ми каза че това било за последно #Crazy не съм сигурна правилно ли я разбрах лекарката, че наистина е за последно или се шегува, ще я питам следващия път не трябва ли да е всяка седмица. Не случих на лекар, много безотговорно ми се вижда. Другият лекар при който ходех на частно , още миналия месец ми каза че няма смисъл да ходя повече при него. Намрерих си лекар за раждането , в понеделник ще ходя при него , да видим той какво ще каже.

Само в алерголологята на Александровска ли тестват за алергии към упойки или може на други места. При какъв лекар се ходи за това?

# 117
Звънях на лекарката и говорихме с анестезиолога.Ще пия 5 дни едни хапчета написаха ми рецепта ,но не мога да го разчета почерка и преди операцията ще ми сложат 2 инжекции едната е алергосан  другата немога да я повторя метил...незнам си какво.Ами аз досега ходя именно поради тези причини сами в частни лаборатории и лекари,стоматолози,но явно няма в цибалаб където ходя,щом ме пратиха в александровска  newsm78 където пък платих доста прилична сума 26.90 лв. по 1.90 на вид упойка ,в частна лаборатория незнам как щеше да е.След като поговорих с док. и с анестезиолога съм ок знам ,че знаят какво и как ще правим.Благодаря и на вас за подкрепата и бързата реакция  Hug

# 118
Метилпреднизолон Sunglasses

# 119
 Vessselka - Метилпреднизолон newsm10

irinii стискам палци за прегледа утре.Прегледите вече са все по-вълнуващи и очаквани  Simple Smile

bazel лекарят трябва да е алерголог!

Последна редакция: ср, 09 авг 2006, 14:00 от dennis

Общи условия

Активация на акаунт