Операция на миома - 7

• 86 149
  • 796
  •   1
Отговори
# 600
Момичета, кога се върнахте на работа след премахване на миоми чрез лапароскопия, и кога може да се започне пак лек спорт. До кога ви болеше?
Аз ползвах 3 седмици отпуск. Докторът ми каза, че могат да ми дадат 30 дни + престоя в болницата. Болки имах веднага след излизане от упойката, която с обезболяващо мина. Иначе около 10- на дни имах дискомфорт при ставане от легло/стол, кашляне, кихане, друсане в кола и подобни. В покой не съм имала. Кофтито е първите 3 дни, после всеки ден си по-добре и по-добре. Физически се чувствах ОК и след 2 седмици, можех да започна да работя, но предпочетох да си почина, защото психически ми дойде в повече. А и докторът така ме посъветва. Също така ми каза да се движа повече, да не се залежавам и заседявам, което нямаше как да стане ако бях залепнала по 8, 9 часа за стола в офиса. В началото се чувствах отпаднала, болеше ме, но ставах и ходех, дори насила.

# 601
Здравейте.
Може ли някой с опит да ми каже дали Артемизинин помага при миома, както се твърди.
Благодаря

# 602
Не мисля, че сред нас има лекари гинеколози.

# 603
Здравейте момичета, за съжаление и аз съм тук, преди малко чух диагнозата.
При мен е около 12 см на 7 см, звучи ми ужасно много. Не знам изобщо какво следва, ще отида на втори преглед, според вас възможно ли е лапароскопска операция или миомата е прекалено голяма?
Ще се радвам на препоръки, защото още съм в шок....

# 604
  • Резерват "Северозапад"
Моята беше подобни размери, не се получи лапароскопска операция. Пък и матката махнаха, не можаха да я запазят.

# 605
При мен е около 12 см на 7 см, звучи ми ужасно много. Не знам изобщо какво следва, ще отида на втори преглед, според вас възможно ли е лапароскопска операция или миомата е прекалено голяма?

Моята беше 6 на 4 и двама лекари казаха отворена операция. Преди няколко седмици беше операцията, в момента се възстановявам. Препоръчвам ти да се посъветваш с поне още един лекар. Моята операция беше точно на  15-я ден след като чух диагнозата. Не исках да отлагам, беше ми голямо притеснение и стрес, както и цикъла ми не спираше. Операцията беше в Софиямед при д-р Валери Нецов. Насочих се към него след много четене тук в групата и препоръки от познати и приятелки. Доволна съм от избора си и мисля вече той да ми бъде гинеколог за постоянно. По време на операцията са премахнали още 3 миоми с малко по-малки размери от първата ми намерена.

# 606
Много се надявах да чуя,че може би има вариант за лапароскопска операция.
Направо съм като гръмната, много зле ми се отрази чутото, сега ще чета темата и обезателно ще направя още поне един преглед.
Как изглежда финансово операцията, ако мине по каса със сигурност има доплащане, Колева моля те да споделиш, ще проверя Софиямед.

# 607

Абсолютно е възможно лапароскопски да се премахне миома. Независимо, че е толкова голяма. Просто операторът трябва наистина да може да работи лапароскопски.

# 608
Зависи къде е миомата. Размера сам по себе си не означава нищо. Ако все пак се стигне до отворена операция, не се притеснявайте. Едва ли ще е по- тежка от едно секцио, а и с отворена по- лесно ще я махнат.

# 609
  • гр. София
Направо съм като гръмната, много зле ми се отрази чутото, сега ще чета темата и обезателно ще направя още поне един преглед.
Как изглежда финансово операцията, ако мине по каса със сигурност има доплащане, Колева моля те да споделиш, ще проверя Софиямед.
Проверете за робота Да винчи - и начините за операция с него. Аз бях с него при 10см миома в Доверие при др Делчев. До колкото знам размерите не са толкова от значение от колкото разположението на миомата

# 610
Първо да изясни дали може да.се махне лапароскопски и едва тогава да търси роботи. Безмислено е да пита за нещо, което може да не и върши никаква работа.

# 611
Днес следобяд съм на второ мнение при лекарка, на която майка ми държи да отида. Иначе от прегледа в Токуда вчера стана ясно,че имам цитирам: наличие на ТУ формация 12/7 изцяло изпълваща малък таз, ляв яйчник не се визуализира.За скенер съм и изследване на два маркера.

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 10:11 от Fireche

# 612
Ами ето пращат те на скенер, за да видят как да процедират. Преди това е безмислено да ходиш по други лекари.
Направи си всички изследвания и тогава отиди.

# 613
Savova благодаря за мнението, така или иначе ще отида днес да ме погледне друг лекар за спокойствието на майка ми и след това ще се опитам да взема направление за скенер.
Моля да ми препоръчате добър ендокринолог.
Благодаря.

# 614

Разбирам те, и на мен много зле ми се отрази и поради тази причини толкова бързо се организирах. От Софиямед ми искаха направление от личния лекар за хоспитализиране, но не знам точно каква сума се поема от касата. На изписване платих 1240, с пет нощувки в болницата и избор на екип за операцията, но това е конкретно за моя случай за отворена операция.  Съветвам те на който и лекар да се спреш преди да се уговорите за операция изрично да го питаш колко ще струва. Също преди хоспитализиране ще е необходимо да си направиш някои изследвания  — моите струваха около 170 лв. За болницата и условията мога да кажа, че съм доволна. Определено не е евтино, но условията са добри, всичко е чисто, свежи цветове, всяка стая има тоалетна и баня, моята стая беше с три легла, но през всичките дни бях сама. Храната не е кой знае какво, но става за ядене, а пък и аз не съм злояда. Много съм доволна как се грижеха сестрите за мен. Материалната база за мен беше от много голямо значение за възстановяването и стабилизиране след стреса от операцията.
Коментара ми може да звучи малко като реклама, но това са моите съвсем пресни впечатления.
Аз също имах много въпроси и неизвестни преди операцията и това предизвикваше страх и паника. Ако нещо друго искаш да знаеш съм насреща.
Ето един линк с информация за операция, за мен беше много полезно https://www.endometriosis.bg/operaciqta/

Общи условия

Активация на акаунт