Операция на миома - 7

• 86 155
  • 796
  •   1
Отговори
# 585
На мен докторът ми обясни, ще цикълът се нормализира до около 6 месеца след операцията. Аз също имах подранявания с няколко дни, после закъснение с около 10- на дни.. Като отидох на контролен преглед след 6 месеца споделих това с лекаря. Каза, че е нормално.

# 586
Здравейте, момичета !
Искам да ви споделя за моя проблем и евентуалното да ми дадете съвет. От няколко месеца след цикъл започна да ми зацапва ,по принцип цикъла ми е около 7 дни макс, сега със зацапването стават 12-13 дни. Ходих при един гинеколог в Пловдив, каза ми,че имам или полип или миомно възелче... Не ме насочи никъде...  отидох за второ мнение при друг лекар каза ми ,че имам миомен възел 1см. и трябва да си направя хистерископия . Разбрахме се да отида пак в края на Януари,но сега една седмица след цикъл започна едно зацапване,което вече продължава 6 ти ден ... Не е много, по няколко капки на ден, но честно ви казвам много ме е страх .... Забравих да кажа ,че първият лекар ми прави цитонамазка и каза ,че всичко е наред . Та въпросите ми са два ,моля ви кажете вие имате ли такова зацапване след цикъл,което да се дължи на миомата  ? Моля препоръчайте ми добър гинеколог в София или Пловдив ,който да ми направи нужните изследвания и ще бъде по-адекватен. Много ме е страх,почнах да си мисля най-лошото....

# 587
Аз съм имала.

# 588
Аз също съм имала.

Djesmin, не се страхувай и въобще недей да си мислиш лоши неща.
Мога да препоръчам Валери Нецов, който ме оперира.
Иначе съм много доволна като диагностик от Зухра Расули.
И двамата ги им в супердок.
Успех!

# 589
  • София
Аз имам интермурална миома около 3 см и цикълът ми леко се удължи от 5 дни на 6-7 дни. Иначе имам тежест ниско в корема през първия ден от цикъла, но това са единствените ми оплаквания.

# 590
Djesmin, имала съм зацапване от миома и след цъкъл, и преди цикъл, и по средата на цикъла... Ако се наложи хистероскопия - това е лека интервенция, въобще не трябва да я мислиш. Нито ще те боли, нито ще имаш разрези. Относно лекар, бих препоръчала д-р Попов във билница "Вита". Да, той е лекар с неговите си странности, но е отличен диагностик и хирург.

# 591
Моите симптоми (по-дълъг и обилен цикъл, дълго зацапване, съсиреци) НЕ се дължаха на миомата (4см, интрамурална), а на киста. Кистата се спука и всичко се оправи. Съмнявам се 1см миома да причинява такива оплаквания, особено интрамурална. Консултирай се с няколко лекари и то не само с хирурзи - те е ясно какво ще те посъветват.

# 592
С не знам вече с колко миоми съм, но никога не е имало промяна в цикъла ми.

# 593
  • варна
Аз имах зацапване няколко дни след цикъла, цикъл около 7-8 дни,  миомата ми беше 8 см. Безкрайно съм благодарна на  др. Валери Нецов. Махна миомата с отворена операция ноември месец. Сега чакаме да минат 6 месеца от операцията и започваме опитите за бебче.

# 594
Хистероскопията бива диагностична и оперативна. Диагностичната оглежда кухината на матката.
Оперативната, от миомите може да отстранява субмукозните, тези във вътрешността на кухината, доколкото зная.
Разбира се и др.патологии - полипи, вродени прегради и пр.
Интрамуралните са в стената на матката, а субсерозните нарастват в посока органите, навън от матката.

# 595
Мразя ги тези миоми.
Преди повече от 7 години, една в стената на матката от вътрешната страна, 7 см и няколко по-малки. Голяма паника, то само отворена операция можело да се направи и т.н. Всичко в крайна сметка завърши с лапаро при Попов/ не мога да повярвам колко се е променил с годините. Да беше самоуверен, но и супер мил и внимателен. Препоръчвах го с двете ръце.
Сега живея в щатите. Същата работа, една 7 см и уж няколко по-малки. Правя ин витро. Никои не се впечатлява особенно. Викам си тази миома ще стане като къща с тези стимулации. Ми не, махнахме ги сега в края на миналата година с хистероскопия след 20 дена можем да правим трансфер. Коренно различен подход на абсолютно едно също.

# 596
Момичета, кога се върнахте на работа след премахване на миоми чрез лапароскопия, и кога може да се започне пак лек спорт. До кога ви болеше?

# 597
Аз бях на работа на 7 ден от деня на операцията. Но то зависи какво работиш. Те те питат на изписването колко болничен искаш, мисля максимума при моята операция беше 1 месец. Спорт ми разреши лекарката след 1 месец, но в началото беше казала 2. След контролния преглед, който беше след месец, каза, че вече може. Болки не помня, ама мен си ме болеше, за разлика от повечето жени.

# 598
  • София
Момичета, кога се върнахте на работа след премахване на миоми чрез лапароскопия, и кога може да се започне пак лек спорт. До кога ви болеше?

Зависи от естеството на работата ти. По принцип доктора ме посъветва да не вдигам нищо тежко. Аз лично ползвах 3 седмици и не съжалявам. Първата седмица болките ми бяха по-силни, но нямах достатъчно енергия да се движа и се изморявах бързо. Освен това пътувам 1 час до работата в кола по път с дупки и не исках да се излагам на този дискомфорт веднага след операцията.

Консултирай се с твоя доктор и ако можеш да си почиваш и позволиш 2-3 седмици болничен, те съветвам да си ги искаш.

# 599
Илития е права. Аз работя от къщи и можех да си позволя да се върна по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт