Операция на миома - 7

• 86 154
  • 796
  •   1
Отговори
# 570
Аз съм на 44, не съм раждала. От миомните възли имах проблеми. Постоянно зацапване, кървене извън цикъла, по време и след секс. И при мен искаха отстраняване на матката, но само доктора, при който се оперирах съответно предложи отворена операция за да махне само тях, ако технически е възможно и да я спаси. Е...имам си матка. Операцията беше на 26.10. Според мен трябва, ако може да си се спаси. Зависи на колко години си. Но и полипа не е за подценяване, ако има изменения сигурно трябва да се маха матката. Аз не бих чакала...трябва да се действа.

# 571
  • София
Момичета, чудя се как така с лека ръка разни доктори предлагат чак отстраняване на матката, било то и с 3 миомни възели. Има жени раждат успешно с такива. А в други страни като Франция, миома под 5 см не я пипат изобщо.
Моята миома е интрамурална, 3 см и е толкова от близо година. Не расте. Когато пих известно време билки, даже намаля до 2,5 см. Освен болезнен и по-обилен цикъл на първи ден, други проблеми не ми е създавала. Веднъж само имах кървене след полов контакт, но той беше продължил доста дълго, така че може и да не е от миомата. Аз планирам даже бременност без да я пипам и не се доверявам на лекари, които искат да я махат преди това, предвид усложненията, които могат да настъпят и да са фатални за една бъдеща бременност.

# 572
Аз имах проблеми с цикъла ‐ 3 миоми - 1 субмукозна, 2 интрамурални. Всичките под 3.5 см. Идваше ми през 14 дни, през 45, през 17.... като цикъла ми продължаваше по 7 дни, по 10 дни, постоянно имах някакви зацапвания. Първите 2, 3 дни беше кошмар, болки, много обилен цикъл, съсиреци. След като преминах 2 хистероскопии и 1 лапароскопия и премахнаха възлите, цикълът ми се регулира. Е, и аз не вярвах, че на вид малки миоми, под 3.5 см могат да ми причиняват това и се мъчих 2 години... Не вярвах на доктора, който ми обясняваше, че няма значение колко е голяма миомата, а къде се намира, дали и колко е кръвоснабдена и пр... Е, излезе прав. Дано да нямам подобни проблеми занапред, защото да не знаеш кога ще ти дойде и да преживяваш кръвоизливи всеки път е кошмар! Много по-голям от 2 хистероскопии и 1 лапароскопия.

# 573
  • Бургас
tisaja, _Runaway
в България ли са ви правени интервенциите, при кого?

# 574
Да. В България. В Майчин дом. Ако искаш ще ти на пиша на лични при кого. Може  другите от форума да да решат, че правя ненужна реклама. Но не знам дали мога да получавам лични една съфорумка се опита да ми пише и каза, че съм ги забранила....аз нещо уж ги разреших, ама...
Иначе като цяло съм доволна от самата операция.

# 575
Аз бях във Вита. И друг път съм писала тук, че съм пациентка на д-р Николай Попов. Не искам поста ми да звучи като реклама или нещо подобно. Просто споделям своя опит.

# 576
На 45 съм. Не планувам деца.
Преди години беше един възел и с времето станаха два и три.
Възлите растат и вече са 3,5 и 8см. Отделно видя и няколко мини на място, където лапароскопски не може да се отстранят. Той просто ми каза какви са вариантите.
А решението си е мое.
С тези постоянни новообразования клонях към отстраняването и. Надявах се да отложа решението си до лятото. Но сега с тази промяна в цикъла..

# 577
Да. В България. В Майчин дом. Ако искаш ще ти на пиша на лични при кого. Може  другите от форума да да решат, че правя ненужна реклама. Но не знам дали мога да получавам лични една съфорумка се опита да ми пише и каза, че съм ги забранила....аз нещо уж ги разреших, ама...
Иначе като цяло съм доволна от самата операция.

# 578
  • Бургас
Мисля, че в тази тема не е проблем да се споменават имената, даже напротив.Аз също съм с ужасен цикъл заради миоми, но не искам да ми махнат цял орган и да остане дупка, която ще ми създава допълнителни проблеми, за психологическата част да не говорим, но заради това съм с нисък хемоглобин и сигурно в един момент ще трябва да взема решение.

# 579
Здравейте.
Знаете ли каква е точно структурата на миомите? Имам такива гадини и се опитвам да си обясня дали миомите съдържат в себе си кръвоносни съдове, и натрупва ли се кръв в тях от матката, или е само твърда структура. Понеже имам извънциклично кървене.

# 580
Твърда структура като хрущял и естествено, че е богато кръвоснабдена. Може да имаш кървене от нея, може и да не е от нея. Да чукам на дърво никога не съм имала проблеми, макар да имам няколко големи. Също така и преди съм го казвала, но в чужбина никой не ме е съветвал да ги мсхам, докато в Бг само това ми повтаряха.

# 581
G.Savova, благодаря  за отговора!
Поизясни ми се.  А алтернативните лечения като билки и хормон от спирала, целят предполагам миомата да не расте - т.е. кръвоснабдяването й да се наруши, и оттам евентуално тя да не расте. Може би ако има месеста част и кръв в нея,  тя се посвива, а хрущяла си остава. Ако не създава проблеми миомата се търпи, инъче - ясно ...

# 582
  • София
Твърда структура като хрущял и естествено, че е богато кръвоснабдена. Може да имаш кървене от нея, може и да не е от нея. Да чукам на дърво никога не съм имала проблеми, макар да имам няколко големи. Също така и преди съм го казвала, но в чужбина никой не ме е съветвал да ги мсхам, докато в Бг само това ми повтаряха.

Абсолютно, и при мен така. Във Франция миома до 5 см е само за наблюдение. В Бг операция, та операция. Варианти - отворена, лапаро, дори ми предложиха облъчване в някаква клиника в Плевен. Защо всички пеят тая песен, не разбирам. Дали е от меркантилност (за пари) или бг медицинската школа така ги е научила?

# 583
  • варна
Има ли мами които са забременели и успешно износили дете след премахване на 8 см. миома от вътрешната страна на матката с отворена операция. Моята операция беше на 12 ноември при др. Валери Нецов. Всичко мина успешно. Все още имам леки болки, но то си е нормално. Корема ми е подут надявам се и това да отшуми скоро.

# 584
Здравейте! Искам да попитам как е цикълът ви след операцията? Септември ми премахнаха миома с коремна операция. Октомври и ноември ми дойде, макар и малко по-рано от обичайното. И определено имаше разлика в количеството и продължителността. Но сега през декември ми закъснява и то доста, като определено не съм бременна. И започвам да се притеснявам.

Общи условия

Активация на акаунт