Операция на миома - 7

• 86 111
  • 796
  •   1
Отговори
# 645
Галчудо и аз така мисля.Runaway и аз реших,че колкото по-скоро, толкова по-добре, просто адски ме е страх, не мога да си обясня защо, но мисълта ми е само в това и се надявам да приключа бързо за да не го мисля.
Благодаря ви за подкрепата.

# 646
  • Бургас
Аз пък съм обратно, постоянно търся начин да оправя положението само и само да не легна под ножа, защото единствения вариант е да идвам до София, и то при лекар, който не е привърженик на хистеректомията, защото 90% като чуят възрастта ми ще кажат, че това е решението.
Освен това си махнах полип уж за по-добро, а в крайна сметка цикълът ми стана още по-обилен и дълъг,че и болезнен.

# 647
Галчудо разбирам те прекрасно, мисля,че има такива лекари, момичетата преминали през това са писали, поне 3ма са, които биха се съобразили ако разбира се състоянието го позволява.
Аз не мога да спра да се обвинявам, защото напипвах моята миома, която е на предна стена, още преди повече от година и беше половината на това което е сега. Чудех се какво е това, даж его показах и на мъжа ми, топчето съответнл изчезеаше при движение и така и не взех мерки. Еми ето за това сега съм в това положение,където ножа е неизбежен, макар и без оплаквания.

# 648
Fireche, казах ти вече, а и други хора мисля ти написаха, че не трябва да се обвиняваш, че не си  отишла на лекар за миомата по-рано.
Нищо нямаше да промениш.
Операцията не зависи от големината, а от вида на миомата.
Или щеше да си направиш операцията тогава или да ти кажат да изчакаш и да се види дали нараства и понеже нараства, операция сега.
Един и същи резултат.
Не ти е толкова голяма миомата, аз с по-голяма на следващия ден след операцията си качих стълбите до втория етаж сама, на третия ден ходих на разходка по улицата.
Матката си ми е на мястото, даже един месец след операцията лекарката ни даде разрешение за опити за забременяване.
Миомите често растат толкова бавно, че даже няколко години нямат значение, все едно и също се прави в крайна сметка.
Освен това миомите са доброкачествени образувания.
По-скоро се притеснявай, ако не си правиш всяка година цитонамазка. Това е много по-важно.

# 649
Opossum благодаря ти за думите, много ми помагаш. Немарливо отношение имам, защото смятам,че съм здрава, това ми е за урок. Вече няма и цитонамазка да пропускам. Мисля си,че ако беше по рано щях да съм приключила вече с това....
Казваш бързо да се раздвижа, и аз мисля да се опитам да стана още утре вечерта.
Да видим.

# 650
  • варна
Колко време след операцията ви казаха, че може да се подновят опитите за забременяваме? Моята миома беше 8 см. вътре в матката.

# 651
Колко време след операцията ви казаха, че може да се подновят опитите за забременяваме? Моята миома беше 8 см. вътре в матката.
Шест месеца.

# 652
  • София
Здравейте Кали, хубаво е да си направите преглед след 6-тия месец и да се види как са зараснали шевовете. Въпреки препоръчителния период за чакане от 6 месеца, може да се окаже, че трябва и да се изчака още малко, което вече лекар специалист може да каже.

# 653
Всичко е индивидуално. На някоя махат 2 см миома на краче в периметриума, а на други 7 см във миометриума. Няма как да се сравнява. Питайте лекарите си, а не по форумите.

# 654
  • варна
Благодаря ви за отговорите. Доктор Нецов каза смело да действаме след 6 месеца, но исках да чуя и на други какво са казали.

# 655
Здравейте Simple Smile На гинекологичен преглед през 2018 година ми откриха миомно възелче 1 см . Гинекологът тогава каза , че е мъничко и е в стената на матката и не пречело за забременяване . 2019 год започнахме опити за бебе , но не се получаваше . Потърсих репродуктивен специалист , избрах д-р Семерджиева-Македонова от клиника Адела . Тя видя възелчето , измери го 2 см и отново потвърди , че е в стената и не пречи . Спряхме за известно време опитите , покрай пандемията , но 2021 подновихме , но без успех . Този път реших да направя консултация с д-р Калчев и той ме шокира с новината , че миомата е субмукозна , въобще не е в стената , много неприятно разположена . Каза че е в близост до ръба на матката и операцята ще е много сложна , но трябва да се направи , защото няма как да забременея . Той измери миомата 2.75 см  Записах час и при д-р Нецов за второ мнение . Някоя от вас има ли отзив за д-р Калчев , за д-р Нецов прочетох достатъчно мнения . Благодаря Simple Smile

# 656
Sunshine, миомата може преди да е била само в стената, но като/ако е нарастнала да е нарастнала към кухината. Моята едната беше такава. Хем в стената, хем в кухината. Ако наистина се окаже, че е така, не се притеснявай, има решение, макар нещата да се случват по-бавно и с няколко интервенции. Просто ти трябва опитен хирург и няколко мнения.  Но да, със субмукозна миома и такова разположение и на мен ми казаха, че ако планирам бременност няма как да стане. А дори и да стане, не е ОК.

# 657
Привет Wink Включвам се и аз с моята миома, открита преди 2 години. Междувременно родих естествено след безпроблемна бременност.
Преди бременността миомата беше около 3 см в стената на матката. По време на бременността порасна до 8 см, но не съм имала никога кървене, болки и т.н.  Сега обаче миомата е 4 см и е капсулирана :/ май няма много надежди да се смали от само себе си, но и не ми се прибягва до операции. Много ми спира фактът, че след операцията навярно ще трябва да родя цезарово евентуално.
Къде бихте ме насочили за 2ро мнение? Моят доктор е в Надежда.

# 658
Привет Wink Включвам се и аз с моята миома, открита преди 2 години. Междувременно родих естествено след безпроблемна бременност.
Преди бременността миомата беше около 3 см в стената на матката. По време на бременността порасна до 8 см, но не съм имала никога кървене, болки и т.н.  Сега обаче миомата е 4 см и е капсулирана :/ май няма много надежди да се смали от само себе си, но и не ми се прибягва до операции. Много ми спира фактът, че след операцията навярно ще трябва да родя цезарово евентуално.
Къде бихте ме насочили за 2ро мнение? Моят доктор е в Надежда.

Доктор Иван Димитров в Клиника Адела работи лапароскопски. Консултирайте се и с него.

# 659
А какви са причините да се оперира сега?

Общи условия

Активация на акаунт