Свекърва и доведено внуче

• 5 605
  • 110
  •   1
Отговори
# 30
Ще й накривиш шапката 😀
С такова глупаво упорство далеч няма да стигнеш.
Леко започвам да проумявам защо е така дистанцирана свекърва ти.
Тъкмо се зачудих кога ще захапете жената.
Аз пък също смятам, че не би било редно един ден да пуска още нероденото си дете и признатото, а нейното да си стои в къщи, като аутсайдер. Или ги взима всички, или само едното, или ги посещава на място.И аз не бих причинила такова нещо на детето си и смятам, че е права.

# 31
След като има създадена трайна връзка/семейство/ не е добре да се делят децата.Тук трябва да се намеси съпруга и да изисква поне елементарно отношение към"доведеното" дете.

# 32
Сравнява те с вече покойната снаха. И едва ли ще те одобри като снаха. Това е причината. Не се пали, нали мъжът ти и дъщеря му ви приемат. Да не ти пука за далечни роднини.

# 33
Ще й накривиш шапката 😀
С такова глупаво упорство далеч няма да стигнеш.
Леко започвам да проумявам защо е така дистанцирана свекърва ти.
Тъкмо се зачудих кога ще захапете жената.
Аз пък също смятам, че не би било редно един ден да пуска още нероденото си дете и признатото, а нейното да си стои в къщи, като аутсайдер. Или ги взима всички, или само едното, или ги посещава на място.И аз не бих причинила такова нещо на детето си и смятам, че е права.

Благодаря за коментара. Не виждам, защо всички виждат упорство в мен. Трябва да си прекалено хладнокръвен непукист, че да не те дразнят тези неща.

# 34
  • София
Не тръгвай на война
В никой случай... проблема е в теб. Ти се филмираш
Тя на твоето дете каква се пада? Никаква
Що да го взема? То е малко дете, трябва и да му купува, трябва и да му внимава и да го пази и т.н.

Ми не ще да се занимава и по -добре. Да го вземе, например, и да се държи студено с него в твое отсъствие ли?
По -тъпо ще е
Говори с детето, говори с мъжа си. Като вземе внучка си, ти гледай да имаш друг вариант... със сина ти , бащата и  и с бебето на хотел за уикенда или подобно. Абе има начин да избегнеш ситуации,  в които сина ти да стои сам и все едно наказан...
Като отрасте бебето и вземе да ходи и то при баба си, твоя син ще е див тийн и няма да иска да стои с чужди бабички и без това ….. Grinning

# 35
Свекървата не е длъжна да приема теб и още по- малко синът ти. На нея той не е никакъв. Мен специално ми е дразнещо упорството ти.

Къде виждате упорство? За какво се боря толкова? Не ви разбирам коментара. Аз не искам тя да ме приема, а споделям отношението и което ме дразни, това е.

# 36
Имаш чудесно семейство, деца, мама, татко. Нищо повече не искай, радвай се. 
На сина ти обясни същото. На 7 е достатъчно голям. Нека се радва на брат/сестра, на мама и тате. Доста  деца нямат толкова много.

# 37
  • Terra incognita
Чуждото дете е отговорност. Не всеки е готов да я поеме. Тези неща с приемането не стават от днес за утре. Изчакайте да се роди детето, защото е много вероярно нещата да се променят. Ама така да впрягате вола пред каруцата няма да стане. Още по- малко със заплахи, че няма да давате общото дете.
Не виждам какъв е тоя зор.

# 38
След като има създадена трайна връзка/семейство/ не е добре да се делят децата.Тук трябва да се намеси съпруга и да изисква поне елементарно отношение към"доведеното" дете.

Факт е, че познавам мъже, които са поставяли нещата ясно пред родителите си за доведени внучета. Един познат беше казал на майка си - 'Това е твое внуче и както снаха ти гледа твоето внуче, като свое дете, така и ти ще гледаш нейното дете като свое внуче'. Знам, че е грубо, но му правя и евала за характера.

# 39
А-ха и тя толкоз се е стреснала сигурно, че го е заобичала на мига. Какъв характер, това е груба селяния.

# 40
Има някакво упорство, граничещо с ограниченост, да.
Имате някаква представа за добро държание, възпитание и смятате, че всичко трябва да отговарят на него.
Иначе са злобни, пренебрежителни и студени.
И трябва да "отпие малко и тя от отровата да види дали е приятно". Това си го прочетете пак и помислете защо ви е да мъстите? Може би търсите мъст там, където няма нужда от нея.

Значи, вие не одобрявате ако аз се държа с нея, както тя с мен и намирате упорство и мъст в това? Не мисля.
По принцип хората връщат отношението, което получават. Това не е нещо ново и силно казано ще и отмъщавам Simple Smile

# 41
  • Terra incognita

Факт е, че познавам мъже, които са поставяли нещата ясно пред родителите си за доведени внучета. Един познат беше казал на майка си - 'Това е твое внуче и както снаха ти гледа твоето внуче, като свое дете, така и ти ще гледаш нейното дете като свое внуче'. Знам, че е грубо, но му правя и евала за характера.
И тя какво? Заобича го и го загледа като свое? Аз пък съм много против такива насилтвени отношения. Децата много добре усещат лицемерието и фалша към себе си, това боли много повече от откровено неприемане.
Не можеш да натрапиш чувства, още повече деца на един човек. Той или ги приема, или не. На сила не ста-ва.

# 42
Груба селяния е да се правиш, че не знаеш, че родителите на снаха ти водят на почивка, купуват подаръци, и не делят внучката ти, а ти в същото време без да ти мигне окото демонстрираш студенина към другото дете. Не става въпрос да го гледа, а да прояви малко внимание! Според мен е така. Иначе... ще стане "Каквото повикало, такова се обадило".
Вики, децата усещат инстинктивно и лошотията. Ще се чуди момченцето защо е нежелан и какво лошо е направил...

# 43
Груба селяния е да се правиш, че не знаеш, че родителите на снаха ти водят на почивка, купуват подаръци, и не делят внучката ти, а ти в същото време без да ти мигне окото демонстрираш студенина към другото дете. Не става въпрос да го гледа, а да прояви малко внимание! Според мен е така. Иначе... каквото повикало, такова се обадило.

И аз това обяснявам , но тука някои полудяха, та упорство, та ограниченост, та незнам си още какво. Все едно искам да ми отглежда детето.

# 44
Родителите на авторката така са решили. Свекървата няма такава потребност. Да пробва авторката като нейния познат да я накара да обича сина й насила.

Общи условия

Активация на акаунт