ЮЛЧЕТО е вече голямо - опитва се да ходи, казва "мамо"...

• 11 864
  • 292
  •   1
Отговори
# 150
мен тази нощ нещо не ме хваща съня и утр ще съм с такива очи #Crazy
 сега видях,че днес е Александров ден и аз нали си имам двама именици във вкъщи ще ви почерпя виртуално за тяхно здраве   cook cook Wine Glass beer3 Popcorn  food002

На всички именици пожелавам да са живи и здрави

# 151
Мишел, честит имен ден и на твоите именици. Да са ти живи и здрави, и с гордост да си носят името. Hug

# 152
Честит Имен Ден на всички малки и големи именници  Hug Heart Eyes Hug

Да са живи и здрави и много много усмихнати   bouquet

# 153
  • София
Честит имен ден на именниците!

Поздрави и за нови зъбчи, проходили крачета и всички хубави поводи!

Ние си дойдохме от море, скоро ще разказвам и ще пусна снимки.

# 154
Честит имен ден на всички - малки и големи!

Пожелавам им да са живи и здрави и приятно изкарване на празника!

# 155
Здравейте мами аз не съм писала от толкова отдавна. Но от време на време успявам да прочета по нещо. Толкова бързо ни пораснаха децата кога говорихме за захранване сега вече за ясли аз моята ще я гледам до 2 г. едно е имунитет на 1.4.г. друго на 2.2.г. но нали знаете на който когато му се наложи.

# 156
Ехо здравейте и от нас. Добре че не сте писали много, та ще мога да ви изчета още тази вечер какво сте написали. И ние не сме се включвали от близо месец, но бяхме в ремонт и цялата къща беше на горе с краката, и чак снощи успях да си сглобя РС-то и тази вечер си включих нет-а.
Около нас новото е, че вече ходиме (сега си прочетох последния пост, че се чудя кога ли ще проходи Емчо, и ето че стана просто изведнъж). Миналия понеделник както си стоеше в двора хванат за един кол, така се пусна и тръгна, и аз останах като вцепенена, и така. На другия ден вече неможех да го спра. Направихме прощапулник и се хвана за един дезодорант, който го изпусна и след това се хвана за чирпак, с който се заигра, а после и за химикалка. За ужас на баща му въобще не погледна към топката.
Миналия уикенд ходихме на Вършец и си изкарахме супер. Само по пътя през Петрохан по завоите на Емчо му прилоша и на отиване и на връщане повръща и аз се притесних, но там беше много добре. Къпа се в басеините и му беше много кеф.
Ами това за сега от нас. Сега ще се върна да прочета.
Чао и лека вечер.

# 157
Айде и ние да се изкажеме за колелото - и аз му махнах сенника,  щаренийките и стана горе-долу добре на външен вид. Много търсих по опростен модел триколка, на бяха неоправдано скъпи, а от по-ефтините само такива - та се примирих с това, но го поопростих малко. Но да за кратки разходки става, но и Емчо се научи да се изправя като стъпи на статичните педали, и имам чувството че всеки момент ще се обърне - малко неустойчиви са, понеже съм свикнала на устойчива количка и за това. И по тази причина и лятната количка ми остана почти неизползвана - дали съм я изкарвала 5 пъти, а може и по-малко. Но и той си влачи краката  по земята и сме си ожулили обувките, но не съм се сетила да го пусна бос, за да види, че ще го заболи и да спре - ще пробвам.
Иначе казва когато някой го няма и вдига ръце, показва кой къде е. Само като го питам къде е мама - казва че ме няма. Явно още не ме познава  Mr. Green. Казва също какво прави кучето, котето, и кокошките. За другите животни сме в процес на учене. Щом чуе музика започва да се клатушка и да танцува. Знае как се карам, и когато направи нещо, което знае че не е позволено, се спира поглежда ме, започва да се смее и започва да ми върти пръста, защото знае, че ще му се скарам. Катери се по кревати, дивани, табуретки, от там по масата и така навсякъде - няма спирка. От миналата седмица от като е проходил ми е стопил лагерите. Все си мислех, че ще ми е по-лесно като проходи. Всичкщи ми казцваха - сега като проходи ще видиш. И аз си мислех, какво толкова ще гледам, нали и сега все ходя по него. Обаче просто не ми трябват никакви диети и хапчета - имам си златно чудо № 14, само ще изчакам още малко да видя ефекта какъв е.
Тази вечер такова салто направи, че незнам. Седна на едно диванче с лице към облегалката, и дупето му почти на края на дивана и от там назадсалто и падна под масата, но точно на пода. Добре че не се удари на напречената дъска на масата, че просто там щеше да си остане. Ужас. Така се изплаших. Но поплака само малко и бързо му мина.
Слава Богу че не плаче много - дори и когато падне и се удари, аз му казвам няма нищо - и той става и продължава. Такива удари издържа без рев, че направо му се чудя, дали го боли въобще.
А за каква тройна ваксина говорите? Сега му сложиха една, която се слага на 1г. и 1 месец - тази ли е? Инжекция? А каза че другшия месец някакви капки ще му дава.
Одеве гледах по новините за детенце което се разболяло от епилепсия в следствие на ваксината ДТК. Направо беше ужасно - дете на 5г. с умствени и двигателни умения на няколко месечно бебе - просто ДА НЕ ДАВА НА НИКОЙ ГОСПОД, че е просто ужасна мъка.
Хайде  стига съм писала - утре пак.

# 158
  • София
Здравей Краси! Точно бях почнала да се чудя къде се губиш! Ваксината на 1 г. и 1 м. е тривалентна - рубеола, паротит (заушки) и морбили. Нашата лекарка ни обясни, че по принцип е "мъртва" ваксина", т. е. от нея детето не може да вдигне температура и единственият страничен ефект, който тя е наблюдавала е леко издуване на лимфните възли.

# 159
  • София
А ето и малко снимки от нашия прощъпулник!

# 160
Ники вдигна температура 38 градуса на 10-тия ден от ваксината и в продължение на 3 дни я поддържа. А лимфните му възли са все още уголемени.
Седмица преди ваксината му пробиха 3 зъбчета наведнъж, единия от които кучешки, така че вече сме с 13 зъба. Сега са наболи и другите 2 кучешки. За разлика от преди, сега не сме имали проблеми със зъбките. Дали свикна на болката не знам. Само продължава да си ака един път нормално, един път рядко. И така 3, 4 пъти дневно. Отказва да сяда на гърне и сега сменям памперси толкова често, че все едно имам съвсем малко бебче.

# 161
Нашата педиатърка е отпуска и я замества друга лекарка и въобще не ми е споменала да следя за някакви реакции. Каза само същия ден да проверя за Т, и ако вдигне да му дам нещо, но да следя 2 седмици  - нищо.
После и аз ще кача снимки да ви пусна от нашия прощъпулник и почивката ни.

# 162
krasy,къде скиторите по родния ми град -Вършец  Sunglasses

# 163
Ние пък сме назад със зъбите. Едва първи кътник й е пробил  и се почнаха пак ревливи и безсънни нощи Tired Незнам как ще доживеем 20те зъба Rolling Eyes

# 164
  • В средата на времето
Лятото взе да привършва и всички отпускари скоро ще се приберат из родните форумски полета  Wink Grinning
Криско също е назад със зъбаците - има само 6:) 2 от долу и 4 отгоре, но не му пречи да дъвче бисквити , солети:)
Това с ходенето - и аз искам да прохожда сам вече, защото в момента е нито рак , нито щука. Когато го водя с една ръка иска да се пуска, а не може още самичък.., а като усети , че не го държа и сяда веднага:)
Краси, та какъв ще става Емчо  Grinning?

Общи условия

Активация на акаунт