ЮЛЧЕТО е вече голямо - опитва се да ходи, казва "мамо"...

• 11 834
  • 292
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Яслата е за деца до 3 години, градината за след това и са разделени на възрастови групи. За яслата май не са - но те и децата там са си бебета още. Освен това май в яслите трябва да е медицинкси персонала, поне едно време имах такъв спомен, че беше.

А за полиото трябва да не се приема не само храна, но и течности, защото се усвоява през лигавицата в устата и е нужно време да се абсорбира.

На Калоян му дърпаха пишката вчера и милото е много унило на моменти. Снощи вдигна 39 температура, но слава богу, бързо я свалихме, но тя беше от зъби, но в добавка към пишката здраво се измъчи Sad.

Ето малко морски снимки от нас.

Последна редакция: вт, 19 сеп 2006, 16:19 от Lana

# 286
  • welcome to the Jungle
Янче, Огън до вчера имаше разстройство. Апетитът е на кота нула, т.е. няма. Пие разни сокчета (от морков), чайчета (от шипка), но днес все още не е акал. Иначе е весел и си играе.
Лошото е, че и аз и баща ми сме засегнати от тоя кирлив вирус. Tired Аз днес съм значително по-добре, но бащатко ми си е болен направо.

Яслата е много по-различна от детската градина. В яслите работи медицински пероснал - медицински сетри, санитарки и т.н., докато в детската градина работят педагози (и лелки, като помощен пероснал - сервират, отсервират, следят хигиената). От там насетне - има разлика и в заниманията на детето, целите, задачите и предметите на занимание по време на престоя там.

и да се похваля, вече сме така

Последна редакция: вт, 19 сеп 2006, 17:11 от Lioness

# 287
Олее милото Огънче, как се е ожулил. Целувка за малкия палавник от нас Heart Eyes

Галето е обяснила идеално разликата между градина и ясла. Аз на ясла няма да я пускам, дори да ми се наложи до 3г да си я гледам Naughty Но ако нямах избор, щеше баба й да я гледа докато стане на възраст подходяща за градина.

# 288
Яслата е много по-различна от детската градина. В яслите работи медицински пероснал - медицински сетри, санитарки и т.н., докато в детската градина работят педагози (и лелки, като помощен пероснал - сервират, отсервират, следят хигиената). От там насетне - има разлика и в заниманията на детето, целите, задачите и предметите на занимание по време на престоя там.

От това мога ли да си направя извода, че въпросния медицински персонал би дал на детето ми някакво лекарство по собствена преценка, без да ме уведоми предварително?! Thinking Иначе за какво ще е специално медицински?!
На нас не ни е наложително ни най- малко да тръгвам на работа, само държа да ми тече трудов стаж някъде, просто се колебаех дали да го дам към 2 - 2,5г и ако няма проблеми да си остане, или направо на градина на 3г. Явно ще изчакам за градината.

Абе Диан се закрепи, а на мен нещо взе да ми се гади, да ми се спи, да ми се вие свят - само да не съм се заразила и аз!  Sad поне имам доказателства, че не съм бременна!

Огнян - ни най малко не се очудвам, че е с обелен нос!

# 289
Аз смятам Емчо да го дам на ясла от другата есен живи и здрави. Подала съм молба, само дано да се доредиме, чеи тук при нас нямаместа и става със връзки, и с много чакане, та ще видим. Но определено смятам догодина по това време да тръгне на ясла, а аз на работа. Честно казано за сега нямаме остра нужда от допълнителни фин. средства, но се чувствам малко безполезна и непълноценна. имам възможност да си взема работа за вкъщи и да работя, но не смятам че ще се справя, и ще ми е доста трудно, а не ми се рискува да поемам ангажименти без да съм абсолютно сигурна че ще се справя успешно. Та засега ще си помързелувам още 1 година и ще си се гледаме, пък по-натам ще му мислиме.

А за яслата - ами немисля, че могат да дават каквото и да било без да предупредят родителите предварително. Специално при нас, всеки път когато племенника ми се разболееше по време докато е на градина, от детската се обаждат на сестра ми и тя отива да си го вземе, или пък се консултират най-малкото какво да правят, но да прилагат самолечение ..............  newsm78.

Хайде поздрави и Оги да  бъде по - послушени да няма вече такива инциденти.

# 290
  • Варна.
Е, Огата вече изглежда като голямо дете с тия ожулвания, да е жив и здрав и да преминава през премеждията без сериозни последствия!
и нащ-а дъщеря ожули вече едното коляно, но не разбра изобщо какво се случи, даже не се загледа в одраното. много бърбори някакви си нейни думички, доста работи разбира вече, показва си дупето, показва последователно гърнето, обаче двете на едно място плюс резултат - не.
днес ходих до работата си, някак ми се работи вече...

# 291
Ей момичета, някоя да познава лично доц Томова, ама не от прегледи, ами наистина да я познава Rolling Eyes

# 292
И още една разлика между детската градина и яслата - в яслата ги слагат на гърне и ги учат да вършат там работите  Mr. Green, а вградината ги искат научени и се цупят ако се случи авария.

От моя си опит - в яслата ги слагат на гърнетата боси, за да им стане студено и си свършат по-бързо работата  #Cussing out В градината ги мият в тоалетните с маркуч  Sick в случай на авария от по-тежък характер, ако е само пишкано детето просто му сменят гащите с резервните. Освен това ясладжийте са си още малки да киснат госпожите и там контрола като че ли е съвсем занижен..................но предполагам и всичко си зависи от самата ясла, директора и самите хора които работят, но като цяло аз не съм оптимист за яслите и само ако няма друг вариант бих прибегнала до там  Thinking .

Общи условия

Активация на акаунт