ЮЛЧЕТО е вече голямо - опитва се да ходи, казва "мамо"...

• 11 849
  • 292
  •   1
Отговори
# 270
Тази сутрин заведох Ники на ясла. Не мога ди ви опиша как се чувствам - като най-лошата майка. Сега седя сама в къщи и не мога да си събера мислите. Мислех да поизчистя малко, да се обадя на приятелки да пия кафе с тях, но нищо не ми се прави. Иначе като влязохме в яслата Ники беше много спокоен. Даже отиде сам при играчките и започна да си играе с тях. Но изведнъж като че ли усети какво става и започна да ме дърпа да го взема. Сестрата го взе, а аз бързо излязох. И той като писна... Докато излязох от яслата той все се чуваше. Сега чакам да стане 10 часа и да се обадя да видя как е. Казаха ми, че ако е спокоен ще го оставят и да спи там.
За яслата му купих пантофки на Колев и Колев. Много са мекички, височината им е до глезена и не му спарват крачетата. Пробиха ни още 2 зъбчета и вече сме с 15.

# 271
На нас също ни казаха че от тази ваксина няма никакви реакции. Ние я правихме миналата сряда и да чукна на дърво досега нищо няма като реакция.
А иначе аз също й купих маратонки. Е, в това време запарват, но идват студени дни, така че не се притеснявам. Засега си има сандалки.
Мериан, я не се излагай. Разполагай си с времето, както намериш за добре, почини си, погледай си ТВ....а бебчо след няколко часа ще е пак при теб Wink Мисля си, че като са толкова мънички и свикват по-лесно в яслите. На него сега ще му е интересно. Аз също щях да пусна Дени, но не искам заради болестите, а сега нй-малко това ми трябва, та отложих за другия септември, живот и здраве.

# 272
Краси, мерси за успокоението. То моето вече е болестно състояние явно, но толкова се притеснявам Rolling Eyes Добре че няма да я пускам на ясла, че щях да се поболея сигурно от притеснение, егати и майката съм Embarassed

Мериан, дано Ники бързо се адаптира, а ти да свикнеш с мисълта за яслата. Все пак там има много деца и играчки, та им е интересно на мъниците. Има много плюсове ходенето на ясла, но аз така или иначе сега няма да почвам работа, та си мисля за догодина по това време направо на градина да ходи. Ще видим Thinking

# 273
  • Пловдив
Мимес, догодина по това време ще са на година и два месеца, а аз доколкото знам по-рано от година и десет месеца не ги приемат на градина, така че май пак на ясла ще се наложи да я пускаш.
И аз сега съм в период на чуденка  newsm78 какво да правя - те вариантите са два или на ясла на пролет или да търся жена да го гледа още след Нова година. Втория вариант ми е по-присърце, стига да намеря свястна жена за нормални пари. Много ме плашат яслите заради тези болести.  И ако трябва да работя 1 седмица, а другата да съм в болнични просто не знам за какво да се връщам на работа. А не мога да разчитам на никой. Абе определено ми е болна тема. Confused

# 274
Мимес, догодина по това време ще са на година и два месеца, а аз доколкото знам по-рано от година и десет месеца не ги приемат на градина
Shocked  Simple Smile
За детска аз знам че се взимат от 3 години навършени така че по-догодина чак ще бъдат в детска  Simple Smile

# 275
Наде, май ти се иска да са бебета още, но уви - догодина ще са на 2 години и 2 месеца  Grinning Вики напролет тръгва на ясли и поне за сега не ми е съвестно, смятам, че правя най-доброто за всички от семейството.

# 276
Мериан, бих се чувствала по същия начин и напълно те разбирам. Аз поне имам един плюс, ако може така да се нарече - Сияна има алергия и заради храненето не може да я пусна на ясли. Може би чак за градина, а и таткото хич не ми дава зор. Още повече, че плануваме да стартираме наш бизнес, та и на работа изобщо не се налага да се връщам... абе широко ми е около врата, ама дана продължи така Praynig Все пак се надявам детенцето ми да израсте алергията Praynig вече има светлина и в нашия тунел, но не смея много, много да се хваля Simple Smile
Утре ще пусна нова темичка, че тази със зор, ама я приключваме Wink Laughing

# 277
Всички новоясленци бързо да се адаптират и да не страдат и те и милите им майчици!!!
Аз, понеже почнах сериозно работа и доста се замислям, дали от другата есен да не запиша Мартин на ясла...не знам...то и без това записването ще е след Нова година, така че имам време за размисъл. Майка ми просто няма сили вече жената и аз направо каталясвам...Ще видим...
За ваксината против шарките - на Мартин му се появиха пъпчици по лицето и вратлето няколко дена след ваксината. не ми приличаха на ухапано от някакво животно, защото когато го хапе комар, пъпките стават направо големи червени петна, а този път си останаха пъпчици...така че  е възможно при някои деца да има реакция на ваксината. Моята педиатърка каза, че няма да има реакция ,но пък на Стефанаки педиатъра каза, че м/у 4-ия и 10-ия ден може да се появи реакция на ваксината...
Относно обувките, смятах че Мартин ще си доизноси едни, които му бях купувала по - големи пролетта, но явно ще се наложи да купуваме нови, защото пръстите са му съвсем до края...За ботуши има време да мислим.

# 278
Иве, аз мога да ти гледам Марти, ама съвсем, съвсем сериозно Hug Ще си боледуват със Сияната, а може и по някоя чаша кърма да намаже Wink

# 279
  • Пловдив
Мимес, догодина по това време ще са на година и два месеца, а аз доколкото знам по-рано от година и десет месеца не ги приемат на градина

Embarassed Embarassed Embarassed Абе вие сте ме разбрали  Heart Eyes

# 280
  • Варна.
дано подрисканите дупета вече да са се оправили! на ясле-ходещите пожелаваме бърза адаптация и малко бацили!
с моята майка сме се разбрали да поема детето от нова година, но все пак ще си пусна молба за ясла, не съм сигурна все пак бабата колко дълго ще издържи на 8часов детегледащ ден.
някаква омраза се появи към гърнето...къса ми нервите, седи, седи и като не свърши нищо и я обуя - свърши работата в памперса...
за сега храненето става на пусната музика от детските дискове, леко усилена и така половината порция се изяжда.
много мръсно по тия площадки ей, направо ми става лошо като се запъти към пясъчника, а там май им е най-забавно в прахоляка.

# 281
Благодаря на всички за топлите думи  Hug
Вчера като го взех беше спокоен. Спал е там два часа без да се събужда. Беше много гладен. Вечерта стана агресивен. Налиташе да хапе, скубе, удря. Днес заплака чак когато сестрата го взе. Преди малко се обаждах да видя как е - поплаквал си от време на време, но ме успокоиха, че за втори ден е нормално. Хапнал си много добре. Ще видя как ще е като го взема към 4 часа.
А за тройната ваксина, както вече бях писала, Ники на 10-тия ден вдигна температура 38 градуса за два дни, а на 16-тия се обрина. Обривът се скри до вечерта. И на нас педиатърката ни каза, че по принцип ваксината е много добра и не дава реакции, но явно ние сме изключение. Да видим как ще е след няколко месеца поредното ДТК. Като си спомня само колко трудно я понасяме тази ваксина, тръпки ме побиват. А дали има реакции към капките за полиомиелит, че в четвъртък ще ходим да ни ги слагат?

# 282
Тук при нас, ако имаш връзки може и по-рано да ти вземат детенцето на градина.  Mr. Green

А пък майка ми е детска учителка (за съжаление не в нашия град) и в нейната групичка половината са на по 2.2-2.4 месеца.

# 283
Тук при нас, ако имаш връзки може и по-рано да ти вземат детенцето на градина.  Mr. Green

А пък майка ми е детска учителка (за съжаление не в нашия град) и в нейната групичка половината са на по 2.2-2.4 месеца.

А защо е така, знаеш ли? Какъв е тоя зор да не е на ясли, а на градина?
Мериан, за полиото знам, че 2 часа след това не трябва да се храни детето, но си спомням както писахме за това, като бяха бебета и много майчета бяха казали, че може и по-малко. А за реакция - не знам, Виктор не е имал. Няма страшно!

# 284
Някой ще ме светне ли изобщо каква е разликата между ясла и детска градина?  Thinking

Преди и след полио не трябва да се яде единствено за да не повърне детето храната и с нея ваксината, защото ваксината се приема на капки през устата.

Диан се подобри много, почти му мина вече. Grinning А как е Огнян? Нали от едно и също са болни май?

Общи условия

Активация на акаунт