ЮЛЧЕТО е вече голямо - опитва се да ходи, казва "мамо"...

• 11 835
  • 292
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Относно обувките - таткото ме убеди да не бързам с ботушите, че нито ще са й удобни на Ади, пък и надали ще я пускам в чак толкова дълбок сняг, а да купя хубави есенно-зимни високи обувки с връзки. Още обаче не съм стигнала дотам, изобщо не знам какво има по магазините. И аз ще съм благодарна за всякакво инфо по въпроса  Hug !

# 256
А сега за това тъпо разтройство, писна ми вечеееее.

Откакто отбих дарена, тя ака нещо като кашаво, а преди е била винаги със запек. Та от тогава сме по лекари, че се притеснявам какво е и защо е така. Значи тя не е имала същинско разтройство, нито е акала по няколко пъти на ден. Винаги се случва по веднъж на ден или на няколко дни, обаче е кашаво, разстила се по целия памперс. Пила е какво ли не, като се почне от Хидрасек, Смекта, Ентерол, Суметролим, АЛ110, била е и още е на диета (сега е на разнообразно хранене, без разхлабващи храни). В момента пие Мезим форте, но и от това не виждам подобрение. Мисля че съм се вманиачила вече, съпруга ми казва, че тези изхождания са нормални, но аз се колебая още. В понеделник за пореден път ще взема един памперс и отивам да го види лекар, че ако всичко е наред, а само си внушавам, ще се гръмна #2gunfire

Извинявайте за натурализма, но не съм споделяла до сега, а ми се е искало Confused

# 257
Миме, а дали наистина не е нормално? Лекарите какво казват? И Вики като се изака в памперса и постои така известно време, става на питка. ПОнякога е и по-рядко, но честно казано, не ми е хрумвало да се притеснявам. Нали и при големите консистенцията е различна  Blush

# 258
Нали не съм виждала другите деца как акат, та не зная нормално ли е Rolling Eyes, изследванията са ОК, правили сме ги вече два пъти. Но затова смятам да нося памперс лекар да го види, че следващия етап е гастроентеролог Confused

# 259
  • Варна.
Е, разписа се днес светът, браво!
На следобедната разходка сложих тиксо на гуменките (от прозрачното, че да не се вижда много), бая зор видя да се опитва да ги сваля пак, но НЪЦ! как съм се подсмивала отзад...ще карам няколко дни така докато или свикне да е постоянно с обувки или запомни, че не става свалянето.
toninna - миналата седмица купих тези гуменки, шаренки, с лепка и също така пантофи, по-височки, за двата чифта дадох 18лв, но това са несериозни обувки, за кожени за зимата ще трябват мин.40лв така ми се струва. правих  си списък за пазаруване, за спане - бодита с дълъг ръкав (иначе сме си с чувалче, но ръцете да са облечени също), бодита потник за през деня за под блузите, хавлиени чорапи, много ми се иска да отложим чорапогащниците за колкото може по-нататък в зимата, два-три анцуга за домашни. ще трябва да прибера летните дрехи вече...а някои са обличани по няколко пъти само.
keysilina, добре дошла! аз сега не мога да кажа колко тежи моето дете, защото от 2 месеца не можем да я изтеглим коректно, не стои вече на кантара зада се отчете. според мен е около десет кила и е осемдесет см, а обувки купуваме 20номер.
AQ - пак супер идеи от теб, душа! каква зодия си? още нямаме обувки с връзки, но ще имам предвид идеята.
на обяд се опитвах да си нахраня детето с една направо чудна пилешка супка, а за себе си си бях изпържила 2 яйца с кашкавал, опита супата и категорично отказа, яде от моите яйца...грешката ми беше че виждаше и моя обяд.

# 260
Ивона, честит рожден ден и от мен малко на патерица! Пожелавам ти много здраве, късмет, любов и разбирателство!

keysilina, добре дошла! Ако ще те успокоя и моята дъщеря е по-дребничка - роди се 3100 гр. и на годинка и 1 месец беше 8150 гр. и 75 см. Но това не й пречи да е едно нормално, енергично и щастливо дете  Simple Smile

Вики вече има есенни обувки - Hippo - които според мен са й удобни. И аз се чудя дали за вкъщи да не й купя някакви пантофки, защото участъците без килим са си бая студени. Иначе засега у дома си е по чорапки.

Относно прохождането имаме голям напредък. От няколко дена сама се пуска и тръгва, а вчера и днес си обикаляше в градинката и в къщи все едно цял живот това е правила  Grinning Но ако е седнала все още не може сама да се изправи от земята....

# 261
  • welcome to the Jungle
 Tired Tired Tired Огън снощи се скъса да повръща  Tired. За първи път си виждам малкото човече така  Sick. Преди малко направи едно адски смрадливо разстройство... и комай отиваме към ПВОТОРЕНИЕ на ентеровируса. Само, че сега е по-зле, защото на морето поне не повръщаше newsm78...
Започвам Ентерол + Рехидрин + Лечебна хумана + варен ориз и моркови. И дано се оправи по-сколо.

А за обувките - имаме 1 чифт ботички МИНИМЕН, едни маратонки с дебела подметка и целите набук. Засега ще кара така, а щом усетя нужда от още - тичам да взимам Flutter НА Женския пазар намерих много сладуранско магазинче на бебешки и детски пътънчки, всякакъв вид, на български производители. ЗА вкъщи засега ми се ще леки детски гуменки, но имам вариант и дебели терлички, на които да пришия някакви изолиращи и непарзалящи се стелки.

# 262
Момичета, съвсем съм ви зарязала, за която моля за голямооо извинение! Така ме е завъртяла шайбата, че понякога вкълучвам на автомат. Сутрин търча да свърша домашни дела, после на репетиция, после бързам да се връщам да отменя мама и да разходя Мартин...Направо съм го забравила компа, освен ако нямам да свърша някаква работа на него.
Ивонче, честит рожден ден, миличка! Да си жива и здрава и с усмивка напред към нови предизвикателства и прекрасни слънчеви мигове!
Мартин тича като бесен, проявява страхотно чувство за хумор и е велик имитатор! но тичането не му помага за намаляване на шкембето. Не е дундьо, но е доста внушителен, особено като застане до някой от финягите като Сияна и Стефчо, например. Аз не се притеснявам, ама хич, защото детето си е съвсем добре  Grinning! В крайна сметка всяко дете се развива различно, а и Мартин хим не  епрехранен. Трябва да ви кажа, че Стефчо си хапва доста повече от Мартин, а е с няколко кг по - слабичък, така че....Вината не е в моя телевизор, така да се каже  Laughing
Репетициите ми вървят много приятно и се забавляваме, тъй като пиесата е детска...Така че детската наивност не ме напуска денонощно. Ще направим едно закрито предствление в Културния дом на Красно село, така че майките с по - големи дечица са добре дошли. ще информирам навреме за събитието и много ще се радвам да зарадвам с хубави емоции "нашите" по - големи дечица.
много целувки от мен!  Hug

# 263
  • В средата на времето
Еййй дано Оги бързо да се оправи.. Praynig..и аз като разбрах, че вируса може да повтаря и сега съм все на щрек.. Tired..А този Ентерол, не действа ли на същия принцип като Хидрасек? Не са ли и двата препарата оводняващи?.

# 264
Дидо също се скъса да повръща цяла нощ и сутринта вдигна температура 37,5. Гале, нали бяхме на РД заедно. Забелязвам, че след като повърне температурата му спада и става весел и се подобрява. Обаче няма разстройство, само снощи акото му вонеше ужасно необичайно.
Започвам да му давам само преварена вода, няма да го храня насила и толкова. Вече си свали сам температурата, засега единствено повръщането ме притеснява. Интересно ми е дали следобяд ще вдигне пак темп.
Надявам се да открия хомеопатичката му, че е много добра и при друг не ща да го водя, пък те като се юрнат всичките по едни семинари в неделя... Ако не се е оправил сам докато я намерим.  Grinning

Сега се чух с Ася - обеща да ми нацеди малко кърмица следобяд - ето как ще го излекуваме детето!  Hug  bouquet

# 265
Здравейте момичета и от нас с Лилито!
Не съм писала отдавна, но хвърлям по едно око Wink
Първо искам да ви поздравя с хубавия християнски празник Вяра, Надежда, Любов и да поздравя всички именнички /най-вече Надетата, че за тях се сещам сега/ Hug
Нана, ако четеш тук, липсвате ни за кварталните разходки и кафе smile3518

Не знам какво да пиша по-напред - Лили е добре, пакостлива и инатлива както винаги, но иначе вече си ходи и даже бяга, бърбори по много и се закача с всички:D
На ясла ще тръгне може би напролет, че тогава ще й дойде редът. Аз поработвам от време на време в семейната фирма и се чувствам по-пълноценна така.

За обувките и пантофките и аз се чудех, а днес купихме едни пантофчета от Кауфланд за 5,99лв. Изглеждат удобни и сладурски, дано да са добри за предназначението си.

Другото, което ме вълнува, че ни предстои почивка за 5-6 дни без Лили, а съм я оставяла досега само за по една нощ и ми е толкова мъчно Confused Дано няма проблеми и за нея, и за мен. Може би ще наминем и към Пловдив за един ден за панаира, но ми се струва, че ще сме много ограничени откъм време, затова няма да мога да видя със симпатичните пловдивски майчета, а ми се щеше Rolling Eyes

Поздрави на всички майчета и бебоци, и честито с голямо закъснение на Зайо и Ара75 за коремчетата Hug

# 266
Болните дечица бързо да се оправят. Егати и вируса гаден. До сега я опазих Дарена, дано да не го лепне Praynig Аз затова гледам много да не я събирам с други деца, но то никога не се знае от къде ще дойде.  #Crazy
Днес Дари беше цял ден при баба си и дядо си, а това е голямо постижение за нас. До сега не съм я оставяла за цял ден, но вече сме решили с баща й да се поправим Heart Eyes

# 267
Стискайте палци-утре сме на ясла.

# 268
  • В средата на времето
Стискайте палци-утре сме на ясла.

Успех утре! Peace Grinning И Криско трябваше от утре да е на ясла, но ще го отложа за 25.09.

# 269
Аз взех на Емчо маратонки, които са средно високи, но определено му запарват крачетата. То и сега не е чак толкова студено, та незнам. Купихме ги за 59лв. Фила. Ние също се чудехме какви да вземеме, тъй като ще трябват и зимни обувки, но пък и аз се чудя дали ще има необходимост от истински ботуши, защото чак в дебелите снегове да ходи, ............. незнам. А ако се наложи ще вземем по-натам и ботушки. Маратонките са му 22,5 номер, които ми се сториха доста големи, но като му ги обух  има съвсем малко място отпред на пръстите.

Мимес - за акото Емчо също доста често му е с такава консистенция каквато опишваш. Общо взето е различно всеки път и по-твърдо и по-рядко, но и аз досега не съм се сещала да се притеснявам за това.

А за тази тройна ваксина, когато Емчо вдигна висока Т, и аз попитах 3 лекари дали е възможно да е от тази ваксина и всички бяха категорични, че от тази ваксина няма никакви реакции, а от някои мами тук чух че е възможно, та незнам кое е вярно, но при Емчо определено се оказа че това беше от зъбите. Още не са избили, но доста са набъбнали и всеки момент ще избият.

Общи условия

Активация на акаунт