ЮЛЧЕТО е вече голямо - опитва се да ходи, казва "мамо"...

• 11 835
  • 292
  •   1
Отговори
# 60
  • welcome to the Jungle
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green кръстницата му  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 61
  • София
Здравейте и от нас!
Нашия скромен уикенд на морето спонтанно прерасна в 10 дни. Останахме на караваната с моите родители и племенниците ми и много добре си изкарахме newsm41. Всъщност понеже забравих преградата за леглото ние с Ида спахме в палатка  newsm10. Та  детето вече е зарибено за каузата.
Всеки ден докато печехме дупета на плажа тати ни разказваше какъв студ и дъжд е в София Shocked

Честити ходещи крачета на проходилите, честити говорещи устички на проговорилите, честити нови зъбки и всичко друго, което пропуснахме тези дни!

На патерица ЧРД на КРИС на Изида!!!

# 62
  • Варна.
много топло и днес времето, детето за пореден път отказва да обядва твърда храна, изпива едно шише айрян и заспива, изобщо забелязвам намаляване на апетита. вечеря само краставици и маслини, друго нищо не даде да се допре до устата.
снощи изкарахме много тежка нощ, събуждане с плач, иска само на ръце и заспива така и в момента в който се опитам да я сложа в кошарата наново надува гайдата. така не бяхме прекарвали нощ от миналата година от коликите. вечерта бяхме на рожден ден на свеки и имаше и други хора - дали не я урочасаха нещо (колкото и да не ми се вярва на такива неща...)  Rolling Eyes дано тази вечер да не се повтори, че едвам изкарах деня. гърба ме боли от носене и друсане.

# 63
Дики, вярваш, не вярваш - иди да му баят на детето. Аз тези дни ходих да ми леят куршум. 15 пъти се пръска докато най-накрая успя да се събере оловото. И как няма. С това посиняване на Сияна като се разреве ooooh! що страх съм брала. особено последните няколко пъти, когато направо главата й увисва Shocked На никого не го пожелавам това.
Иначе и ние си имаме ходещи крачета Grinning Вече минава 5-10 метра сама, а й взехме една детска количка и като я бута съвсем забравя, че "не може" да ходи Laughing
Трябва да я помисля тая работа с прощъпулника кога и къде да я правя newsm78

# 64
  • Варна.
Аси, направо да отида някъде да ме понаучат как сама да му бая, или да правя нещо си там. ето днес жената дето помага за чистенето ми каза да мия очите три пъти и да тръскам ръката си през прага, т.е. да изхвърля водичката навън от къщи. и като излизам навън да я мацвам някъде с черно от камината, а снаха ми обличаше на децата по една дреха наобратно. вярвам - невярвам всичко направих.
абе някои хора сякаш деца не са виждали - "ах, че миглички, ах че маслинки", а детето си е съвсем обикновено бебе, за мен си е най-хубавото гардже, ама чак да се прехласва някой?

# 65
Ааа, те тез работи не се учат - крадат се Grinning Трябва да си "откраднеш" думичките от някоя жена, която бае. И понеже Господ не го е дал дар на всеки да може да помага така, само "надарените" могат да чуят. аз колко пъти съм се опитвала да разбера, ама - нъц. Иначе трикове против уроки и аз знам - преди да излезеш се пипаш на голо за оная работа и казваш "който ми преброи космите, той да ме урочаса" Може да ви звучи смешно или вулгарно, но върши работа. Мен редовно ме урочасват заради косата. Ей голямо гледане на таз коса. А сега като родих и потъмня... стана лъскава и малко се поизправи - направо някои хора не отлепват очи от косата ми. спомням си бях ходила при една баба да ми бае и жената половин час ми мете косата с една метла, като не спря да се прозява и да й текат сълзи. И само вика "ей, момиче, много си урочасана, ама много лоши очи са те гледали...", та тя ме научи на таз хитрина Wink А ако носите синьо е добре да е обаено. Най-добре е да си имате вкъщи светена вода от Киприанови молитви. Отивате в близката църква и молите попа да прочете молитви, а вие после си вземате вода. Св. Киприан е бил магьосник, но е повярвал в Христовата вяра и след смъртта си е канонизиран като светец, който помага против магии, уроки и т.н. Та с такава водичка да напръскаш очите на детето е супер Grinning

# 66
Асе, ти направо мен ме уплаши с това посиняване. Защо така прави Сияна, и от кога? Надявам се скоро да престане, а ти да не се плашиш повече /което сигурно няма как да стане/ Hug

# 67
МИМЕНЦЕ, ЧЕСТИТ ТИ ИМЕН ДЕН, МИЛИЧКА!!!  bouquet Hug ЗДРАВЕ И ЛЮБОВ ЗА ТЕБ И ЦЯЛОТО ТИ СЕМЕЙСТВО Heart Eyes

А Сияна синее още откак се е родила. Всеки по-силен плач е съпроводен със захласване и посиняване. В по-лошите случаи чак и пръстчетата на ръцете й посиняват, но това ми го казват хора, които са от страни. Аз нямам време да гледам каквостава с нея. Обикновено духам в устата, но вече трябва много по-силно да духна, за да си поеме дъх. Хвърлям я във въздуха, а в най-сериозните моменти бия здраво шамари, за да може да си поеме въздух. Хората казват, че се израстват тези състояния и наистина напоследък все по-рядко се случва, но за сметка на това е все по-гадно Sad и имам чувстото, че е по-продължително, което би трябвало да е нормално. Дробовете й вече са много по-големи и естественото задържане на дъха е по-дълго. Но секундите, които трае всеки път умирам по малко Cry

# 68
  • welcome to the Jungle

МИМКА! ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН!
НЕКА БЪДЕ ЗДРАВО И ИМЕТОТО И ТИ!

# 69
Здравейте на всички!
Поздрави на всички годиначета! Само радост и веселие им желаем, бързо зъбоникнене, прохождане и проговаряне!
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА МИМКА! МНОГО ЗДРАВЕ И СЛЪНЧЕВИ ДНИ!
След половин годишно (може би) не писане може и да сте ни забравили, но ние не сме.
При нас много новости (естествено) след толкова време. Калоян вече ходи много добре съвсем сам обикаля и няма спиране пред нищо, катери се по стълби, столове и въобще навсякъде, хубавото е че се научи (в повечето случаи) да пада на дупе. Относно зъбаците има си 12 и са на път кучешки. Имитира почти всички домашни животни, кашляне, кихане, прозяване и всякакви такива. На мен ми се наложи по спешност да започна работа (днес ми е първи ден) та той е при баба си, вчера цял ден е повтарял "тати ня", "мама ня", придружено с учудена физиономия и жест с ръце ("тати, мама - няма ги"), така казва когато не вижда нещо познато, не знам дали е осъзнато или не ама на мен ми стана много криво. Въобще на мен днес ми е един гаден ден, ама като влязох при вас някак си ми стана едно мило такова и ми посветна пред очите.
Благодаря ви че ви има.
Желая един прекрасен ден на всички!

Последна редакция: вт, 15 авг 2006, 15:41 от misi

# 70
Гале, Асе, Миси, много благодаря за пожеланията. Днес е голям празник за мен и цялото ми семейство.
А сега една виртуална почерпка от мен, само съжалявам че не е реална Wink

beer2 а който иска и   food010 cook. И страхотна пита съм направила, заради която свекърва ми ме обяви вече за по-добра от нея bowuu

# 71
Миме, Честит Имен Ден   bouquet  Hug  bouquet

Да си ни жива и здрава и много обичана  Heart Eyes

Днес много ми се спи, Майчето се събуди в 3.30  Tired Зъби, зъби и едни лиги текат  ooooh!

Иначе, Майчето напоследък започна да я тресе бебешкия пубертет. Например опитва се да направи нещо и като не успее за известно време надава един писък и рев  Crazy А аз се чудя да плача или да се смея  Mr. Green И на нея се случва като плаче да тръгне към захласване, но гледам да не се стига чак дотам. Рядко се намесвам с духване в лицето, но понякога се налага  Thinking

Последна редакция: вт, 15 авг 2006, 17:28 от ritka

# 72
  • В средата на времето
Мимка, честит имен ден! Да бъдеш много здрава, щастлива и името ти да ти носи много късмет!   newsm51

# 73
Асе , моята щерка също на два пъти ми изкара акъла с такова посиняване, помислих си че езика си глътна! А иначе като реве обикновенно до червено стига и трудно изплаква! Попитех невроложката на сина ми , и тя ми каза че не е нормално, даже и някаква си диагноза рече , естествено ако искам да я заведа ! Но аз още се чудя, само 2 пъти се е случило, но повтори ли се - отиваме при невролог! 

# 74
  • Варна.
Честит  имен ден на имениците и на тези с именици! Живи и здрави!
Аси, и аз бих се изплашила от такова посиняване, но както са ти казали ще го израсте. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт