ЮЛЧЕТО е вече голямо - опитва се да ходи, казва "мамо"...

• 11 854
  • 292
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, ние от сдружение „Настоящи и бъдещи майки” искаме да ви инфромираме за положителните промени, които Парламентът прие в Кодекса за социално осигуряване, в частта му за майчинството. Досега майките получаваха 90 % от осигурителния си доход 3 месеца след раждането. Сега този период става 9 месеца. След това майката продължава да си взима 160 лв до 2-годишна възраст на детето, догодина най-вероятно ще са 170 лв. Измененията предвиждат и нова възможност, ако майката иска да се върне на работа след изтичането на тези 9 месеца тя ще може да си наеме детегледачка от Бюрото по труда и държавата да й плаща тези 170 лв на нея. Това не означава, че другите варианти - да се взима половината майчинство или да се прехвърли майчинството отпадат. Детегледачката е просто нова възможност. Искам да благодаря на всички, които взеха участие в протестите и в подготовката им, както и на всички които се подписаха в подписката. Уверявам ви, че тези промени бяха приети и благодарение на нас, което беше публично признато. Надяваме се като видите, че от нас зависи децата ни да имат по-добро бъдеще и че можем да променим нещата да се включите по-активно в бъдещите ни мероприятия. Сега на дневен ред са детските, приемаме всякакви предложения – моля обаче давайте ги във темата “настоящи и бъдещи майки – майчинство, права на майките”
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=120073.0

# 76
  • welcome to the Jungle
Момичета, ние от сдружение „Настоящи и бъдещи майки” искаме да ви инфромираме за положителните промени, които Парламентът прие в Кодекса за социално осигуряване, в частта му за майчинството. Досега майките получаваха 90 % от осигурителния си доход 3 месеца след раждането. Сега този период става 9 месеца. След това майката продължава да си взима 160 лв до 2-годишна възраст на детето, догодина най-вероятно ще са 170 лв. Измененията предвиждат и нова възможност, ако майката иска да се върне на работа след изтичането на тези 9 месеца тя ще може да си наеме детегледачка от Бюрото по труда и държавата да й плаща тези 170 лв на нея. Това не означава, че другите варианти - да се взима половината майчинство или да се прехвърли майчинството отпадат. Детегледачката е просто нова възможност. Искам да благодаря на всички, които взеха участие в протестите и в подготовката им, както и на всички които се подписаха в подписката. Уверявам ви, че тези промени бяха приети и благодарение на нас, което беше публично признато. Надяваме се като видите, че от нас зависи децата ни да имат по-добро бъдеще и че можем да променим нещата да се включите по-активно в бъдещите ни мероприятия. Сега на дневен ред са детските, приемаме всякакви предложения – моля обаче давайте ги във темата “настоящи и бъдещи майки – майчинство, права на майките”
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=120073.0

smile3501 smile3501 newsm20
поздравления! Наистина се постигна НЕВЕРОЯТЕН резултат!

Има само позитиви в тази промяна! А това не се е случвало отдавна в БЪЛГАРИЯ   bouquet  bouquet  bouquet

# 77
Днес бях при една майка с бебче на 4 дни. Joy Обаче в болницата бебо са го хранили с адапте и сега не е много активна в сученето. Но на майчето гърдите са в бучки и е със запушени каналчета.
Спомняте ли си рецепти за отпушване на каналчетата и разнасяне на бучките? Слага топли компреси, но нещо за сега няма ефект. Детенцето през 30мин плаче и иска да суче, но суче 2мин и после заспива. Казах й да го слага на гърда, но ми се искаше и с друго да помогна.
Дадох й помпата ми да почне да се изцежда и дано да има ефект.

Някоя от вас пила ли е Лецитин и той за идване на кърмата ли се пие или за спиране? Нищо не намерих за него с търсачката.

# 78
Миме, спомням си компрес от листа от зеле  Thinking

# 79
  • welcome to the Jungle
Лецитин съм пила. ЗА отпушване на канали и за махана на всякаква шлака от всякакви съдове. Смело да ходи да си купи от аптеката и да пие. Изключително полезно и безвредно и за нея и за бебето.
ЗА отпушването - топли компреси, които да "подкарат" млякото, което я е запушило. Аз правех така - топъл компрес , веднага помпа, после пак топъл компрес и помпа и така по 2 часа игра  Sick. Ама се оправяха циците, де.
Зелевите листа са за намаляване на лактацията, а при нея още не е регулирана.
Според мен - да пие лецитин, да слага топли компреси или топъл душ само на циците, да цеди, колкото да "поомекнат" и да храни редовно бебката   bouquet  bouquet  bouquet.
И дано се пооправи бъризнко, че ако се задържи така ...не ми се мисли  Tired (какво ми беше на мен #Crazy)

# 80
Да продължава да го храни така често, нищо, че е само 2мин. сукането. Това няма да продължи вечно, да не се отчайва. Може в рамките на 3 часа да предлага само едната гърда, независимо от броя на кърменетатата, за да стига бебето и до задното мляко. Да не дава никаква вода! Да кърми и нощем, щом бебето ревне.
Лецитин - виж в кърмаческия на търсачка по колко грама на ден беше, че си спомням, че се пие смело доста повече, от колкото е упоменато, за да има ефект.
Да не цеди гърдите до край, а само до облекчаване.

# 81
  • Пловдив
Най-накрая дойде  и нашето време за море  grinning039  От кога го чакам. Утре сутрин заминаваме car003. Сега приготвям багажа и е малка лудница. Уж направих списък, но все си мисля, че ще забравя нещо. Помагайте с полезни неща , които са задължителни да взема.

# 82
Най-накрая дойде  и нашето време за море  grinning039  От кога го чакам. Утре сутрин заминаваме car003. Сега приготвям багажа и е малка лудница. Уж направих списък, но все си мисля, че ще забравя нещо. Помагайте с полезни неща , които са задължителни да взема.

Комарник към кошарата аз щях да забравя, щото в къщи няма жив комар, ама на морето било - ужас...
аз лично ще нося и бързоварче с канче, защото Диан с капризите си така и не се научи да яде храна на стайна темп., все иска горещо
ще си нося и ютия
бебефон, който не съм ползвала от поне 10 месеца, може да има вариант да оставим Дидо да спи и да слезем в ресторанта, или да идем да играем карти в стаята на Ася  Grinning
тапи за уши  Grinning ако ми се наложи ще си купя от там
хомеопатична аптечка за спешни случаи и конституционалното му лекарство
иначе басейн ще купувам от там, мислех и кофите и лопатите, но ни подариха 2 комплекта за рождения му ден, та от тук ще ги помъкна.

# 83
Много, много Ви благодаря.   bouquet Надявам се да се справи със ситуацията и да кърми дълго бебчето.

# 84
  • Варна.
mimes - аз, макар и да знаех много за кърменето, след операцията като ми се надуха гърдите започнах с помпата да дърпам още веднага следобеда, така продължих цялата нощ (беба беше в отделението), но на сутринта бях още по-подута, добре че се намери една акушерка да ме погледне и да ми каже, че почти никаква работа не съм свършила с помпата и трябва "ръка да пипне", т.е. тя ми настиска зърната (около ареолата) да се отпушат каналчетата, много ме боля, но помогна. после всичко си тръгна като по учебник, детето си го взех от ненатологичното и си засука от оправените цици.

nadiagen - ако не съм закъсняла, вземи си детския аутан за буболеци, а за пътя направи с шал или хартия сянка в колата.

# 85
  • Пловдив
Благодаря на AQ и Diki за отзивчивоста. Взех под внимание съветите Ви.  Hug

Тръгваме  Laughing

# 86
  • София
Приятно изкарване на моренцето!!!!

Хей, момичета, хайде и от мен една новина - живот и здраве през април ще подарим на Ида братче или сестриче! Вчера бах на преглед и имам плодно сакче!!! newsm44
Сега се образовам какво да очаквам с кърменето и т.н. (те другите неща още са ми пресни).

# 87
  • София
Теди, честито!  preggo Лека бременност.

# 88
Ара, честито и от мен! Ето че повлякохме крак newsm44
Кога ти е термина?
Живо и здраво бебче и всичко да бъде наред през бременността и се пази с малката и товарите Grinning

# 89
Теди, страхотна новина.  JoyВъзхищавам се на майки като вас с Зайо. Пожелавам ти лека бременност и догодина още едно живо и здраво бебче да си имате Hug

Общи условия

Активация на акаунт