ЮЛЧЕТО е вече голямо - опитва се да ходи, казва "мамо"...

• 11 854
  • 292
  •   1
Отговори
# 105
честито ара!
лека бременност и да гушкаш догодина здраво бебче Simple Smile

ние се завърнахме от морето където всичко мина идеално с малки изключения.

вместо така пазеното бебе се разболя нашата кака Sad
слава богу само за един ден, но много ни изплаши.

бяхме на черноморец-чудно място.

колкото до ходенето , почти ходим самостоятелно , но това чудо думата мама хич я няма newsm78

там позабравихме кърменето, почти не се сещаше да си търси през деня.
сега се присеща , но някак не и се харесва така както преди.

малко морски снимки
http://www.picvalley.net/u/8/7249_800.JPG

http://www.picvalley.net/u/8/7248_750.JPG

http://www.picvalley.net/u/8/7250_886.JPG

# 106
Аде-лина, снимчиците са супер. Браво, че сте си изкарали страхотно. Heart Eyes

# 107
ПРибрахме се в София!
Набързо се отчитам и после ще чета назад какво става с вас.
Мартин проходи, Стефчо също  Grinning
Вече казва освен мама, баба, тата, деде и някакави други думи, които още не съм превела  Laughing
Познава буквичката на мама - М
запозна се с пуйки, магарета, коне, гъсеници, скакалци и тем подобни живи твари.
изкарахме си страхотно, но сега малко съм го връчила на баба му, че и аз да си почина  Wink
Целуки на всички от нас!

# 108
OOOO какво се вихри тук, ара75, зайо, ама вие сте си имали коремчета, ами да са Ви живи и здрави и да Ви дарят с бебоциииииии Simple Smile

# 109
Верно стана на ден по постинг Wink Но смятам, че след септември нещата ще се променят. А аз обещавам да направим общ Рожден ден след 10-ти септември Grinning
В петък заминаваме, а преди това ще спретнем едно бързо прощъпулниче, че здраво си ходим вече Grinning
Сега като се вра при новите юлчета и като се сетя какво беше миналата година и ми става супер мило... та в този ред на мисли - ЧЕСТИТИ КОРЕМЧЕТА НА ДВЕТЕ МАМИ - Ара и Зайо, да си ги отглеждате с кеф и да ни направите съпричастни на щастливото събитие. Лично аз нямам против пак да получавам СМС-та за бебета Heart Eyes

# 110
Здравейте! Ние пак сме в Шумен и с нет, и съм щастлива. На морето беше супер, а Виктор направо го обожава. Толкова е смел, от нищо не се страхува, къпем го на душа в банята и се хили, и във всякакви подобни ситуации е същото. Само се смее и приема новостите. Става все по-гальовен и нежен, направо се разтапям като го гледам. От два дни ходи хванат за една ръка, макар и нестабилно, пак е напредък. Говори изключително много, разни негови си неща, но също и много срички, а понякога и цели думи като "много" и "сокче" - имам свидетели, така че не е майчина амбиция  Mr. Green. С храненето сме си зле, ако може само на сладки неща да кара, ще е най-добре, което на мен хич не ми харесва, но нищо не мога да направя. Дребен е и изглежда като истинско бебе в сравнение с деца на неговата възраст. Но пък си е чаровен. На плажа всеки ден беше център на вниманието. Много се закача с хората и те нямат избор, започват да му обръщат внимание.

Ара, честито за двете чертички на теста! Лека бременност, хубави емоции и здраво бебче през април!!!

# 111
Аси, честита ти ходеща принцеса! Е сега не знам вече как ще го озаптиш това диваненце  Joy! като знам Мартин, дето се води кротък, как не спира и трамбова, докато не почнат да му се плетат краката, Сияна сигурно обикаля квартала на бегом  Joy!
И аз мисля да заформя един кротък прощапулник вкъщи - мама, тата и баба. Трябваше на вилата да го направим, ама така и не се наканихме. Но първо трябва да помъдрувам върху професиите, че то непознати предмети не останаха. Особено на вилата, където на мода бяха кирките и лопатите. Стефанаки и Мартин едва си подуляха едни големи детски лопата и гребло. А Мартин като вземе лопатат и цял ден с нея по двора. Между другото, моя син се оказа доста чувствителен, защото един ден Стефчо го нямаше и той беше много тъжен - не искаше да спи, да си играе, нищо...Като дойде Стефчо и падна голяма радост.

# 112
здравейте майчета  bouquet
не съм писала много отдавна защото нямахме нет,но сега ще съм по-редовна.сега смятам да прочета всичките темички които съм пропуснала за да вляза в час Grinning искам да благодаря на всички които са се сетили за моята Алекс на рождения й ден и да ви благодаря за милите пожелания.Искам и да честитя на всички малки приятелчета които навършиха 1 годинка да са ви живи и здрави и много да ви радват.
Алекс вече ходи стабилно и малките й ръчички стигат и пипат на всякъде Laughing имаме си 10 зъбчета и ни мъчат още 2,но кога ще пробият незнам.ходим на плаж и за мое учудване малката няма никакъв страх от водата още като стъпи на пясъка и хуква към водсата.пада става но устремено се отправя към нея.
ами това е от нас сега ще сме по редовни Hug

# 113
И ние гордо се стягаме за прощъпулник.
вВера Иви прекоси за първи път сама цялата стая!

От кога чакаме този момент- не знам вече. все беше на ръба да проходи , а то се случи в един миг!!

днес си сложихме ваксината за шарка и въобще не плакахме newsm78
обичайното ни представяне е много оглушително.

mishel - Иви също беше магнетично привлечена от морето Laughing
ако видеше някой от нас да влиза във водата без нея - ставаше страшно.

# 114
Здравейте от нас мамчета Simple Smile

Честито на всички проходили, на всички чакащи ще кажа че става за момент без дори да го очакваш Simple Smile Просто детенцето става и си тръгва, все едно цял живот това е правило (е малко като пиян морков де  Crazy )

Ние направихме прощъпулник в неделя Simple Smile Много е интересно, но от всички интересни и цветни предмети, които бяха наредени, Мая си хареса лекопластовите лепенки (най-безличния според мен предмет). Те бяха нарочени за докторица, че нямахме слушалки. Освен това веднага след лепенките докопа дебитната карта на мама. И тъй като обобщение, Мая ще става богата докторица (най-вероятно пластичен хирург)  Joy

Иначе това детенце непрекъснато тича, всички в градинката се чудят без преувеличение как може да тича толкоз бързо. Пада често, но засега безопасно, дано така си и продължава  Praynig
Говори си разни неща, знае как правят доста животни и ги разпознава, обича да кара кола (върти един волан, вика "бу-бу" и натиска клаксона), казва мамо (но само когато има проблем  Crazy ), вече се катери и си слиза сама от дивана за ужас на мама Shocked
За морето, Мая нямаше никакъв страх, в началото лазеше във водата, после като тръгна да ходи сама си тръгваше навътре, гълташе вода и продължаваше. Снощи гледахме с мъжо тези изпълнения и се скъсахме от смях Simple Smile

Имаме 8 резци и сега чакаме пустите му кътници. Голямо лигавене пада. Две нощи не спа и в понеделник едвам отидох на работа. Снощи обаче си поспа. Сега се чудя как да надникна в устата да видя дали е избило нещо  Thinking

Ами това е от нас мили мамчета !

Целувки на всички и на вашите пораснали дечица  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 22 авг 2006, 14:38 от ritka

# 115
Здравейте момичета,
На 2 и 3 септември ще има акция на "Движение на българските майки" ......." да спестим едно кафе....да е сухо едно дупе" .....ще събират парички за памперси за децата в домовете на които помагат......който иска може да даде колкото иска ....всяка стотинка е ценна
Ще се събират и учебни помагала за по-големите....

за повече информация :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=121577.0
http://www.pr-bg.com/index.php?option=com_content&task=view& … 580&Itemid=80

# 116
Сега се чудя как да надникна в устата да видя дали е избило нещо  Thinking

Има си цака и за това!  Grinning Вчера учих една мама как да гледа зъбите. Взимаш детето на колената си, така, че да е с гръб към прозореца (от къдтето ти трябва светлина, за да видиш) и започваш да го учиш да се забавлява накланяйки го да легне назад, така, че главата му да увисне надолу и да гледа света наопаки. Връщаш го обратно седнало и пак го накланяш - така няколко пъти, докато се задържи за по-дълго. Докато се кефи, само си отваря широко устата и ти през това време разглеждаш.  Grinning Може в началото да го е страх и да не се кефи, но след 2-3 опита свиква и му е интересно. Явор на Съни от малко бебе се кефеше много да му виси така главата назад и да гледа всичко наопаки и при всяка възможност сам си заставаше така.  Joy

Аз пък днес успях най-после да науча Дидо да носи слънчеви очила. От 1 седмица се пробвах без успех, даже не даваше да му ги пробвам да видя как му стоят за 2 секунди. Днес го разхождах срещу слънцето и след като няколко пъти му ги слагах и бурно му се възхищавах колко е хубав с тях (хората ме помислиха за луда) накрая Дидо стигна до извода, че с тях блести по-малко и ги остави на носа си. После му беше интересно да гледа през тях мен и разни познати каки из квартала.
С шапките имаме същия успех, вече не само, че не си ги маха, но и си ги попипва и завърта на главата, даже като му паднат се опитва да си ги сложи. И това само навън, щом влезем на затворено си ги маха.

# 117
  • Варна.
AQ - чудни идеи, ще се възползваме!
ние още се обучаваме с прохождането, виждам на няколко пъти да се застоява в кошарата на краката си без да се държи никъде и това много ме радва - напредваме значи и ние към собствени крачета.
утре ще правим пътуване до асеновград с бебе и баба, малко ми е притеснено, че пътят е дълъг и натоварен, но рано-рано с песен потегляме. купих си едно малко  допълнително огледало за колата за обратно виждане, на което се вижда точно детския стол без да се въртя, много хитро нещо.

# 118
  • В средата на времето
Здравейте и от нас:)

На 18.09, Криско тръгва на ясла..мъчно ми е много, но няма как... Confused Решила съм поради голямата вероятност от чести боледувания, да му давам профилактично имуностимулиращи препарати - спряла съм се на ЗЕ на Аквасорс..Имате ли мнение или впечатления от тази енергия?

# 119
Здравейте и от нас:)

На 18.09, Криско тръгва на ясла..мъчно ми е много, но няма как... Confused Решила съм поради голямата вероятност от чести боледувания, да му давам профилактично имуностимулиращи препарати - спряла съм се на ЗЕ на Аквасорс..Имате ли мнение или впечатления от тази енергия?

Имам впечатления от Колактива, с имуноглубин, много съм доволна, но не го давам профилактично, а като започне да се раболява, минава му без лекарства, а също веднъж го пих и аз - имах температура, грип - толкова бързо не ми е минавало, също без лекарства. Мислех че Зелената енергия не е имуностимулатор, а друго? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт