ЮЛЧЕТО е вече голямо - опитва се да ходи, казва "мамо"...

• 11 864
  • 292
  •   1
Отговори
# 135
  • В средата на времето
Наде, снимките са супер, а и Ванката е толкова сладък... Heart Eyes..личи си , че се е наслаждавал и той на почивката:))..Вие къде ходихте, в кой курорт?

# 136
  • Пловдив
Вече не помня от колко години подред все сме на Несебър. Трябва да сменим малко, но като си ни харесва и малко трудно се решаваме на промяна.
Благодаря за комплиментите  Heart Eyes

# 137
  • София
Мина и нашият прощъпулник. Ади ще става инженер или архитект. Тези дни ще гледам да пусна снимки.

# 138
Сия, страхотно е че сте се организирали за прощъпулник. Чакаме снимки Heart Eyes, а пък професиите са много "яки" Joy

Ние още не може да се наканим да се съберем за прощъпулка. Обаче смятам да е скоро newsm78, някъде средата на септември.
Дари, нещо не иска да яде изобщо. От всяко ядене хапва максимум 2-3лъжички и затваря уста и това е. Притеснено ми е, но се надявам да е от зъби и да не продължи дълго това неядене. Как я кара това дете идея си нямам newsm78

# 139
  • Варна.
Честито на прощъпу-лилите дечица и гордите родители!
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
за аквасорса - пак да кажа, че нашия хомеопатичен лекар ми каза да давам зелена енергия и коластра в случаи, че се притеснявам, напр. когато е контактна с болни деца или дава признаци на неразположение.
откакто сме в асеновград калина започна повече да яде, дори я записах тука на детската кухня, или от климата или просто вече не е толкова горещо и си възвърна апетита. и също така започна и тя да прави по няколко стъпчици самичка без да се държи за нищо - голям напредък за мен, защото хич не правеше никакви опити и желание май нямаше да върви
ходих да питам в яслата до нас за реда за приемане, но ме върна директорката, като ми обясни, че вече молбите се приемали година за година и сега след нова година в първите работни дни да отида да подавам молба. на мен яслата за сега ми е резервен вариант, майка ми ще я гледа, но за всеки случай да имам и такава опция. плановете ми са за връщане на работа през февруари.
приятна нова седмица!

# 140
Hipo явно е било много весело на прощъпулника Grinning Grinning и ние трябва да направим на Алекс скоро и после ще разказваме.
Летния грип не ни подмина и сега се лекуваме.Дано да се оправим скоро,че направо ми се къса сърцето като гледам малката как се мъчи. Cry Cry

# 141
Здравейте и от нас!

И ние се позагубихме, но не бяхме в София за известно време. Като чета всички доста весело си изкарват най-отпускарския месец Simple Smile При нас вчера мина кръщането и вече и Вики е християнка. Аз съм много доволна от нея защото наполовина се държа доста културно Heart Eyes - стоеше мирно в кръстницата и оглеждаше любопитно всичко наоколо (бая се притеснявах как ще се държи, защото тя въобще не иска да седи на едно място - все дава ръчичка и тръгва нанякъде).....но щом я хвана попа..........рев и сълзи и така докато не напуснахме черквата. А след това все едно нищо не се е случвало. Този номер редовно ми го прави когато ходим на консултации.........така че съм тренирана Grinning Тук има снимки от кръщането: http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=58133

Иначе Вики от около два месеца се придвижва с помощта на една ръка, като от известно време се отпуска и прави по няколко крачки - и аз вече  чакам с нетърпение прохождане ................ а тя от два дена започна да............лази Rolling Eyes  В градинките и парковете се познаваме с всички баби и дядовци, деца и....влюбени. Въобще много е съобразителна и за да не обиди някой ходи и обикаля по всички пейки, танцува, прави здрасти с всички наред, праща целувки и ....... така целия репертоар. Очертава се да ми е много контакта и общителна щерката  Heart Eyes

Да не забравя да поздравя и всички, които са празнували по всякакви поводи и които сме пропуснали!

# 142
Привет от нас!    Hug
Ето, че и ние се завърнахме от едномесечния ни престой на село!

Чета и гледам снимки, всички сте чудесни  , особено морските!
 newsm10
Честито и на всички проходили, кръстени и празнували !

Ние изкарахме приятно и забавно! 
Стефанаки опозна всички възможни животни, но най-любимо си му остава кончето smile3540 . Даже от време на време както си играе или ходи го чувам как „щрака” с език (имитирайки го). Последния ден когато излязохме да видим кончето и пуйките (едни всеки ден минаваха покрай нас) му казах да им помаха  bye за довиждане, че си тръгваме и той милия толкова тъжно гледаше, че като се отдалечиха вече въздъхна тежко, тежко и се прибра в двора.
Иначе с Марти (на Hipo) се забавляваха чудесно, обикалят двора един след друг, гонят се, като малки котета са. Имаха си детски център 1swing , мини басейни, пък и даже голям басейн smile3549 , ама като кача снимки ще видите. Нашия за малко да го удавим  help в големия басейн-сложихме го на дюшек и в момента в който протегна да го гушкам се обърна и цопна във водата. Изплаше се милото, напълни се с вода, ама сле минути пак цамбуркаше без страх и притеснения.

Прощъпулник още не сме правили, сега проучвам как се прави пита, че никога през живота си не съм месила, освен тесто за пица. Много ми е мерак аз да направя питката.

Хайде че стана дълго, ще се радвам скоро някоя срещичка да организираме   Simple Smile Hug

# 143
Привет на всички и от нас!
Гледах, гледах снимки и много ми харесват дечицата  Heart Eyes - всички са страшно пораснали. Вече са си големи Simple Smile
Честито на Ара и Зайо! Желая им леко бременеене, без много неразположения и здрави, сладки бебоци  Heart Eyes Heart Eyes!
Нашия Дани вече четвърта седмица ходи на ясла / една от които всъщност си беше вкъщи с разтройство/, но още го взимам на обед. Много сме доволни всички засега, надявам се така и да продължи Praynig! За съжаление още не можем да се похвалим с ходещи крачета, но пък честитим на всички проходили   bouquet!  Също като Вики на Иви, моите дечурлига от вчера са православни християнчета. Ирен беше много възхитена от ритуала, но Данката не беше очарован  Joy. Поплака си мъжката, но пък бързо му мина. Ето и с малко снимки да се отчетем: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=57892
Поздрави на всички малки и големи  Heart Eyes Hug

# 144
flea -честито кръщене на дани!
честито и на Вики!

исках да попитам всички какво приготвяте и давате на децата за следобедна закуска.хем да е бързо ,но и полезно разбира се Laughing
вчера например иви страшно си хареса кекс.стига да не беше с шоколадови честици вътре Confused

# 145
исках да попитам всички какво приготвяте и давате на децата за следобедна закуска.хем да е бързо ,но и полезно разбира се Laughing
вчера например иви страшно си хареса кекс.стига да не беше с шоколадови честици вътре Confused

гледам почти винаги да има плод
-кисело мляко с плод (може и бисквити)
-бисквитена каша с плод
-гречка с плод
-грис с плод
също съм давала и кекс с кисело мляко

# 146
Обикновено по това време обядваме   chef
Последно време яде тестени закуски,кроасани,домати,сирене,шунка .Но при всички случаи-да е от ръка,не от лъжица.Сам си бодва с една малка виличка,кога в устата,кога на дрехите,но има желание сам да се храни.определено си иска и туку тъй не може да ядеш ,без да дегустира поне.
Чакам с нетърпение 4.09,та да почне пак да си хапва като хората от кухнята.

# 147
Нашите яденета са доста разредени - яде в 6ч мляко, в 9ч попара или кисело мляко с бисквити и обядва чак в 16ч след като е станала от сън. Вечерята е към 20ч, яде каша, плод+нишесте, или баничка, зел. пюре,  и в 22ч пие пак мляко. На мен ми се вижда малко това ядене за деня, но Дари не иска да яде малко по-често, отказва и затова с педито решихме за момента така да се храни. Има ли други деца с нашият режим на хранене?

Иначе много обича да си хапва хляб, кекс и всичко тестено newsm78

# 148
Нашият режим е доста по-странен.
Пие АМ някъде между 6ч. и 8.30 ч.
После към 9.30-10.30ч. пак си иска .Хапва обикновено някаква готова закуска.
След 11.30 до към 13.30ч. заспива и то с 120-240 мл. АМ.(рядко отказва)
Като се събуди (между 15 ч. и 16.30 ч. ,зависи колко спи) му предлагам готвено-кога яде,кога не ,домати ,сирене и нещо местно.Понякога решава да хапне и кисело мляко,но не винаги.
След това към 19ч. пак хапва нещо си-кроасан,бисквити,закуска.И като реши да си заляга след 21ч. ,пак 240 мл. АМ.
По сред нощ-пак 240 мл. АМ.

# 149
За тази възраст храненията трябва да се 4, така че според мен не е малко Simple Smile
Нашия режим си е както по книгите - 7-8ч закуска - попара, 12-13 обяд- манджа някаква, 15.30-16.30ч закуска - каквото дойде и 19-20 вечеря - супа или пак някаква манджа или мляко с бисквити.
Вече яде почти от нашите манджи с някои изключения. А плодове или сок някъде следобяд давам.

Общи условия

Активация на акаунт