ЮЛЧЕТО е вече голямо - опитва се да ходи, казва "мамо"...

• 11 847
  • 292
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Да ви се похваля - от днес казавме "ако " по предназначение- когато се наакамве hahaha остава само да тренираме и преди да свършим работата да го кажем! А иначе Маргото от 2 седмици доста се разбъбри и голама панта стана , цялата е синя! И се опитва да яде сама, и храни усърдно мама Laughing

Хе-хе, и Ади така, само че не вика "ако", а почва да се напъва. Хубавото е, че обикновено го прави преди и дочаква гърнето, което обаче не й попречи вчера да се на...ка до ушите.  Sick

# 226
  • Пловдив
И ние за съжаление го казваме пост фактум и обикновено като Ади е напъване. Иначе през деня ако го питаш "Ти ака ли" и той задължително започва да се напъва.  Joy Joy JoyВече все по-често започваме да водим някаква елементарна комуникация. Питаш - той отговаря. Мисля, че все повече и повече разбира какво му говориш, друг е въпроса дали иска да те чуе. Когато иска нещо го показва и с ъ-кане го иска. Единствено двете играчки (любимите) мечок и куче, на които казва Бау-бау си ги нарича.
Казва си когато му се спи "На-на" и когато е гладен мляска с уста.  За пиене на вода е същия сигнал, но си показва чашата.
А да питам в къщи с какво ходят децата ви, боси или с обувки (не че сме проходили, но да питам) Laughing

# 227
  • София
А да питам в къщи с какво ходят децата ви, боси или с обувки (не че сме проходили, но да питам) Laughing

Аз вече открих сезона на плетените от бабите търлъци (или терлици, на който както му харесва  Mr. Green). Малко сме като фигуристка върху паркета и мрамора  cow, но Ади се справя и при този вид ходене с повишена трудност, така че според мен са си е най-добрият вариант  Wink.

Последна редакция: чт, 14 сеп 2006, 13:31 от Сия

# 228
Ние сме още по чорапки, но смятам да му взема пантофки за зимата, или и ние с терлички, имаме доста от миналата зима. Нонезнам какви ще са тези пантофи които да не ги събува. Миналата година имахме от тези, които са плюшени като играчки, номного ги събуваше, защото са му интересни, и си играе с тях и ги събува моментално.

# 229
Дари от 3 дни е с пантофки в къщи. Носеше търлъчки, но се подхлъзна с тях лошо няколко пъти и реших че е време да ги сменим. Гледам, че вече са й умалели и сандалките, та трябва скоро и някакви есенни обувки да купим.

# 230
Ние ходим със сандалки в къщи или по чорапи, когато мама я домързи да обуе крачетата, което май често ми се случва напоследък   Embarassed Оставям го и съвсем бос още да щапурка, но привечер обикновенно се обуваме.

За срещата никой не пише явно ще я отлагаме  Crossing Arms

# 231
  • Пловдив
Ние също сме по чорапи, но тъй като го гледам, че много се пързаля по паркета и теракота и се чудех като проходи дали няма да има много инциденти и си мислех за пантофки, но те много бързо се разчепертват (ама че дума) Mr. Green да не деформират крачето. Та за това ви питах.
И аз съм на вълна купуване на есенни дрешки и обувки.

# 232
Абе явно ще я отложим срещата.
Сияна ходи с пантофи или едни сандалки, но задължително събувам обувките за навън пред вратата и обувам домашните - създавам навици един вид Wink

# 233
Честито на всички именяци днес - много здраве и късмет  Hug

Ние сме се отказали от пантофите отдавна - запаряват крачетата, колкото и олекотен модел да са, прекалено широки и лесни за изхузване и колкото и здлави да изглеждат не успяват и един сезон да изкарат, затова сме на вариант да си доизносваме сандалките в къщи когато застудее, а за вън минаваме на обувчици и маратонки. На баткото за градината също ползваме сандалки и това е масова практика в нашата група. Топлото време ходим боси или по чорапки и страното е, че младежа не се пързаля по паркета и плочките с тях.

Така а младежа Явор се вхулиганчва  ooooh! - освен че налита на бой  Mr. Green удря вече и по масата и нещо си се кара (май ни имитира с татко му  Laughing), най-новия трик е да си качва краката върху масиката на столчето за хранене докато яде и да ми се хили важно  Crazy, а днес си изтропа главата в пода при опит за тръшкане и се надявам това да поохлади страстите му да се мята така при отказ за това или онова  Thinking Май започва да налага мнение и да се чувства голям - е май вече ще стартираме възпитателната програма  Mr. Green

За срещата май ще чакаме да застудее та да си седнем на д....тата и да се организираме  Mr. Green

# 234
Аз днес гледах едни пантофки, но така ине ги взех, ще изчакам още малко, а ми се видяха не лоши, но ............
Емчо вече се научи да слиза от креватите и фотйоелите, на които отдавна се научи да се катери, но вече като стигне до ръба се обръща с дупето назад и спуска крачетата си едно по едно, та вече поне а това не ме е страх, че ще падне от леглото.
Иначе и той много ни се кара, като върти пръста, но го прави когато знае, чеправи нещо, за което му се карам. И например застава до един шкаф, където нему давам да го отваря , поглежда ме, и започва да ми се хили и да ми върти пръста.
Все повече започва да разбира. Имамчувството че с всеки изминал ден разбира повече и повече. Подава ми разни предмети, донася ми ги.
Въобще децата растат бързоооооооооооо и вече гледам пред себе си едно голямо момче и чак немога да повярвам колко бързо се мина това време. Ей такива работи съм се размислила и носталгия към изминалата една година.

Последна редакция: чт, 14 сеп 2006, 21:54 от krasy_alex

# 235
  • София
Краси, и Ади е усвоила номерата на Емо, само че не те ли е страх, че може да падне като слиза на заден ход от дивана? Аз като я вида покатерена всеки път изтръпвам и тичам да я пазя за всеки случай, че знам ли... В смисъл тя така или иначе си слиза сама, но аз имам готовност да я хвана. Тя има навика, след като се качи, да се изправя на облегалката. Даже си мисля, че когато падна от дивана за пръв и, слава богу  Praynig, единствен път, беше точно от това положение. Бях с гръб и ме е издебнала за секунди, затова не съм сигурна  Embarassed .

# 236
Ходим си даже тичаме по чорапки в къщи, а като се събуем продължаваме боси с ледени крака, ама сме свикнали Party
Но ние все пак имаме килими, така че много голо не остава, а ако го има е ламинат. Sunglasses

# 237
Честит Рожден Ден на Ивона!!!

# 238
  • София
newsm59Ивона, ЧРД с най-добри пожелания и от нас с Ади!newsm59

# 239
Честит Рожден Ден Ивонче  Hug  bouquet Hug

Бъди жива и здрава, обичана и много щастлива  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт