Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 9

• 40 473
  • 806
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Благодаря Мистик, по колко на ден и колко време ги пи?
ами..мисля по 1т на ден. Може 3 мес.и после почивка.
Ако искаш питай в темата за добавките и Денис...за.по-сигурно.

# 151
Lemy, ресвератрол пия аз. Мамоложката в Бг ми го препоръча уж за гърдите. Самостоятелно кверцетин не пия. Сина ми е със сенна алергия. Почна го даже вече. Мрънка вчера. Сърбяли го очите, подпухнал.... Пръсна си Flonase и миряса. Но знаеш, това са временни неща. Но добавки не мога да го накарам да пие. Ние за един вит. Д колко се разправяме, че при него е критично, задължително да се взема. Но не разбира от дума.  Иначе и кварцерин ми се иска да взема, но нямам никакви шансове.

Възможно ли е да прави алергия от вит Д или по скоро ако има някаква допълнителна добавка, като примерно вит Д за впръскване май имат и други съставки вътре....

# 152
За първи път чувам за ресвератрол. Прочетох в нета, че е за кръвно, антиоксидант, имуностимулатор, но нищо за гърди. vici75, каква е връзката?

# 153
Lemy искам тийна да пие, но не сериозен и за това казах нямам никакви шансове.

zxcpoi11, той от малък с алергия пролетно време. А вит. Д от мързел не взема, а е задължен от доктор.

mariat мамоложката видя кисти в едната гърда в Бг като си бяхме. И тогава каза за да се пукнели кистите да пия ресвератрол. И наистина след 2 години кистите ги нямаше, но точно на същото място тук, калцификати се видяха. Сега дали оная не ги е видяла добре, дали тук по друг начин ги наричат, нямам на представа. Но за това го вземам по 3 месеца.

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 14:26 от vici75

# 154
Ясно, мерси.

# 155
Защо реших, че си писала Кверцетин 😸 ох, изкуфяла работа...………..
Защото ресвератрола уж хубавия съдържа кварцетин, който запазва бионаличността на ресвератрола и се усвоява по-добре. От там си се заблудила Wink

Няма нищо де, аз в една готварска тема постно зеле с месо им викам че съм готвила Laughing, ама простиха ми LaughingLaughingLaughing

# 156
@Agent: доволна ли си от Nioxin? Аз за, сега ползвам само един спрей за обем и съм доволна, страшно руно ставам като се пръсна с него.. защото имам поне 10 шампоана за довършване (и не евтини при това)
Сама ли се боядисваш? Сега в тази карантина? Честно казано никога не бих предположила че си с бяла коса... Цвета ти е мн точен 👌
Аз не мога да тренирам и да гледам телевизия. Тогава ни гледам ни тренирам 😂😂😂
Многоповторките с леки тежести стават Simple Smile Също някои бар-тренировки докато си прав, или скачане на въже, гребане/елиптикал, но разбира се, нищо със сериозни тежести - това си е молба за травма! Не съм съвсем изкуфяла още Grinning

Косата... за Ниоксина като система за сгъстяване все още не мога да дам окончателно мнение, защото го ползвам от твърде скоро и наред с други продукти (и аз от твоя отбор с колекция  читави шампоани, някои от които литрови!), но като Ш+Б е чудесна комбинация - дава една лека, чиста, с обем в корени и много движение коса. Иначе се боядисвам сама и извън карантината - моято коса расте доста бързо и 3 седмици след боядисване вече има бели корени очевадни - нямам нито времето, нито желанието да ходя на фризьор всеки 3 седмици, да не говорим, че цените им са безобразни при негарантирано качество. Но карам ММ да го ползва редовно, и ако видя невероятна трансформация при него ще кажа тук първо Grinning

PS Преди 2 седмици прочетох някъде, че можело да има шортидж на боя за коса и с размах си купих... 20 бр!

# 157
Аз да питам нещо:  възможно ли е всеки месец на 10-12 ден от МЦ да имам напрежение, безпокойство, болки във врата и раменете/като мускулна треска/, болки ниско долу в стомаха,сърцебиене, леко покачване на кръвно - все едно ПМС и на какво може да се дължи?
Иначе вече почти месец пия Инозитол+неофолик мета и като че ли тази симтпоматика се смекчава....Не мога да си отговоря само на едно - хормоналния дисбаланс от инсулиновата резистнетност ли е или от пременопаузата....Или ИР ми причинява хормонален дисбаланс?Или и двете?

# 158
Демон, стомахът е горе, ниско долу са червата.

# 159
Демон, стомахът е горе, ниско долу са червата.

Ами където са яйчниците

# 160
Там е корем. Стомах е точно под ребрата.
Да възможно е ,говори за хормонален дисбаланс около овулация.

# 161
Там е корем. Стомах е точно под ребрата.
Да възможно е ,говори за хормонален дисбаланс около овулация.
А какъв дисбаланс? Вероятно нисък прогестерон предвид възрастта ми 45...

# 162
Аз с нисък прогестерон имам болки под мишниците, дори ми се подуваха лимфни възли. Но ....без изследвания. Само преглед с ехограф.

# 163
  • София
Моят закъснял цикъл приключи за 2 дни, като общото количество би се събрало в 2 превръзки, и то не пълни. И 2 тампона ползвах, за през нощта, ама и те бяха по-скоро празни.
Все ми е бил оскъден, но чак толкова - не.
Добавки за такова състояние не съм пила, че не съм очаквала сега да ме започне. Иначе нямам неразположения.

# 164
  • София
re-ge, това с косата много неприятно. писаха момичетата вече по въпроса за съвет. Мога да споделя за себе си- от 4 години всяка година пръскам по 3 месеца неоптид за мъже. Предписа ми го кожен доктор след преглед и изследвания.
И аз в отбора на пиещите добавки. И съм така вече много време,  почвам едно спирам, почвам друго и край няма. Какво ли не  пих вече.
Но да се оплача- уплаших се, че имам цистит и пих Д маноза- цистостоп рапид и получих ужасна алергична реакция. Още не мога да се оправя.
Отделно не ми идва. Разбутана работа. Ще видим кога ще дойде.
Поне гърдите ми се кротнаха.
Фризьорката гледам отвори салона, но не смея да седна. Исках пролетта да се освежа с малко подравняване на косата...но се отлага.
Добре че прочетох тук за системно усещане на умора и сутрешен сън, защото се чудех какво ми е. Ако  спя , то е по 11-12 часа като пребита. Или не спя от тревога и сърцебиене и цял букет физически мъки.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 21:19 от Мигла

Общи условия

Активация на акаунт