Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 9

• 40 471
  • 806
  •   1
Отговори
# 165
В предклимакса настъпват много и различни хормонални изменения, някой ползвал ли е диетолог за изготване на режим, при  който тези изменения да стават по плавно?
Гледах видеа на професори и диетолози руснаци, които показват напълняването около корема и гърба( като на кифлички на гърба 🤪) са признаци на хормонални изменения и когато им нормализират нивата и тези нетипични напълнявания се махат. Та моля ако има жена, която е намерила адекватно отношение за плавно преминаване чрез храни или добавки и специалист- диетолог, ендокринолог, да сподели.
Благодаря 🌺

# 166
Едва ли някой лекар ще се засили да дава акъл за предклимакса. Аз каквото и да попитам лекар, ендокринолг или гинеколог, всички само дето не ми се смеят. Част от живота било и това е. Да не ти кажа пък че в чужбина такова проверяване на хормони забрави. Те на един видеозон не искат да ме пратят, та лъжа че уж нещо ме боли. Иначе и видеозон така профилактично не се прави. Предната ми лична ми беше и приятелка, та я примолвах. Но се измести да работи в друг щат, и съм при друга в момента.
Да се върна на въпроса ти - остава само ако някой диетолог се наема да подаде ръка. Но то реално какво да ни каже диетолог, трябва си протеиново хранене, да запазим мускулатура, коса, кожа що годе в добро състояние най-дълго. Повече мускул, по-бързо горене на мазнини, по-здрави кости и т.н. Вече идва ред на волята....

# 167
Едва ли някой лекар ще се засили да дава акъл за предклимакса. Аз каквото и да попитам лекар, ендокринолг или гинеколог, всички само дето не ми се смеят. Част от живота било и това е. Да не ти кажа пък че в чужбина такова проверяване на хормони забрави. Те на един видеозон не искат да ме пратят, та лъжа че уж нещо ме боли. Иначе и видеозон така профилактично не се прави. Предната ми лична ми беше и приятелка, та я примолвах. Но се измести да работи в друг щат, и съм при друга в момента.
Да се върна на въпроса ти - остава само ако някой диетолог се наема да подаде ръка. Но то реално какво да ни каже диетолог, трябва си протеиново хранене, да запазим мускулатура, коса, кожа що годе в добро състояние най-дълго. Повече мускул, по-бързо горене на мазнини, по-здрави кости и т.н. Вече идва ред на волята....

Точно, понеже лекарите не им се занимава с тия състояния, се надявам някоя жена от форума да сподели дали е намерила такова чудо 😁
Руснаците Имат видеокурсове по темата, но беше около 550лв за три месеца съвети 😁 малко множко ми се видя, при това без лекар, бивша акушерка го води.
Та се замислих ако има адекватен диетолог лекар примерно, да назначи нужните изследвания и спрямо тях да изготви режим и добавки.
Сама ми е трудно да преценя какви добавки да взимам и изобщо цялостно режима, който очевидно трябва да е друг.
Ще потърся из нета лекари диетолози да видя какво ще стане, пак ще се плаща, но поне да е реална среща, а не отлайн видео съвети 🤪. Пък дано някой даде по точни насоки 🍀

# 168
  • София
Има инфо в нета. Може да се намерят общи насоки. Но всяка жена е със собствен метаболизъм.
Майка ми по време на менопаузата свали доста кг. и така и не си ги върна. Сега е на 69г и е много по- слабичка от преди 20-30 г. Хапва си, не е да гладува.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 23:16 от Мигла

# 169
Има инфо в нета. Може да се намерат общи насоки. Но всяка жена е със собствен метаболизъм.
Майка ми по време на менопаузата свали доста кг. и така и не си ги върна. Сега е на 69г и е много по слабичка от преди 20-30 г. Хапва си, не е да гладува.

Ех, де тоя късмет.
При мен определено започва странно натрупване на корем, паласки, гръб, FSH ми е 16, при норма 12 😁 и много други симптоми усещам, въпреки че цикъла ми е редовен и другите хормони са в ред, може би надбъбречни хормони да изследвам, не знам, ще потърся лекар, ако не срещна разбиране, ще карам на самообучение, както и с досега 😁🤪

# 170
Всички на самообучение караме май. Пиши ако някой се заинтересува от теб. Много ще ми е интересно мнение на професионалист, но къде да се намери е въпроса.

# 171
Всички на самообучение караме май. Пиши ако някой се заинтересува от теб. Много ще ми е интересно мнение на професионалист, но къде да се намери е въпроса.

Задължително ще пиша,от неволя станах доста любознателна 🤓

# 172
Относно тези нетипични напълнявания в областта на корема и гърба , голямо значение има да се проверят нивата на кортизол и дали няма Инсулинова резистнетност.Аз покрай моите оплаквания изчетох доста и макар да нямам такива, нито пък излишно тегло, се оказа че имам ИР.Даже лекарят се опули, защото нямало никаква индикация при мен за това.Кортизол още не съм изследвала - освен , че фалирах, тук в Казанлък, правят само кортизол от вена, а не 4 -кратен от слюнка и не знам доколко е показателно....Ама той и висок да е  причините са две - или стрес, или някакъв проблем с надбъбречните или хипотоламуса...

# 173
  • тук и там
Aз съм точно с този тип напълняване- на корем.ConfusedПринципно преди и да съм била пълна-не съм имала корем,винаги съм била с тънка талия.От няколко години(5) имам корем и става все по-голям,направо в чудо съм се видяла.Напълняването е в долната част.Направо на гащат петел приличам ако съм във профил и с  по-тясна блуза. Но гледам че повечето възрастни жени са така вече и мисля че е пряко свързано с хормоните ,и по-точно намаляването на женските.Аз лично преди трупах на ханш,сега на корем и фигурата ми от силно женствена преди -става малко тип мъжко напълняване-предимно в горната част на тялото.Трябва да се намалят въглехидратите,сладкото и захарта до  се сведат минимум(ако не могат съвсем да се махнат) ,повече протеини и полезни мазнини..Общо взето веки знае какво "трябва",обаче на практика се оказава трудно,а за мен непосилно направо..ConfusedНямам уж ИР,въпреки че натам съм се запътила ..
Три дни до цикъл,имах признаци до скоро,даже една вечер имах болки като при цикъл и бях сигурна че ми е дошло..не беше! Сега само напрегнати гърди имам,но аз си ги имам почти постоянно вече.Ще видим дали ще ми дойде този месец.

# 174
Aз съм точно с този тип напълняване- на корем.ConfusedПринципно преди и да съм била пълна-не съм имала корем,винаги съм била с тънка талия.От няколко години(5) имам корем и става все по-голям,направо в чудо съм се видяла.Напълняването е в долната част.Направо на гащат петел приличам ако съм във профил и с  по-тясна блуза. Но гледам че повечето възрастни жени са така вече и мисля че е пряко свързано с хормоните ,и по-точно намаляването на женските.Аз лично преди трупах на ханш,сега на корем и фигурата ми от силно женствена преди -става малко тип мъжко напълняване-предимно в горната част на тялото.Трябва да се намалят въглехидратите,сладкото и захарта до  се сведат минимум(ако не могат съвсем да се махнат) ,повече протеини и полезни мазнини..Общо взето веки знае какво "трябва",обаче на практика се оказава трудно,а за мен непосилно направо..ConfusedНямам уж ИР,въпреки че натам съм се запътила ..
Три дни до цикъл,имах признаци до скоро,даже една вечер имах болки като при цикъл и бях сигурна че ми е дошло..не беше! Сега само напрегнати гърди имам,но аз си ги имам почти постоянно вече.Ще видим дали ще ми дойде този месец.

Ох, това изменение в напълняването много ме мъчи. Трябва да има начин за корегиране, очевидно само с хранителен режим не става, може би добавки трябват и спорт разбира се. Ще търся решение, че съм в лек ужас 😬🤪

# 175
  • тук и там
Аз мисля че при ХЗТ успяват да запазят женствени фигури и по-добра кожа и коса-докато са на такава терапия.Преди доста жени на Запад са пиели такива хапове,точно с цел -запазване на младостта за по-дълго време,но от както се доказа че вредите могат да са доста повече от ползите-лекарите ги изпсват при крайни случаи само.Жените които спортуват от много години и спазват режим също от толкова,едва ли имат проблем с теглото сега.По-скоро тези които и преди са хапвали повече,сега вече при същото хранене се оказва че тялото яко трупа мазнини и то на нетипични места..Аз и преди си бях пълничка,но пълнеех на дупе и бедра.Сега корем,долна част на ръцете,паласки..Confused,някак мазнините стават все-повече и по-лесно се трупат..

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 11:34 от Kaisia

# 176
Според мен много малко жени успяват да  минат през това състояние слаби.
Въглехидратите са ми от варива и зеленчуци, сладко не ям от години, и пак навъртях един донът на корема, нещо което никога не съм имала. Когато нямах цикъл 5 месеца миналото лято, бях започнала да трупам и на гърба и раменете, точно като лелка. После започна да ми идва, и започнах да си връщам нормалната фигура. Та, всичко е от женските хормони, и ..това ни чака, щем не щем. Close

# 177
  • оттам, откъдето започва България
Направо на гащат петел приличам ако съм във профил и с  по-тясна блуза.

Satisfied Невероятно сравнение! Разсмя ме до сълзи.

# 178
  • Нидерландия
И аз така, още се смея 😁😁😁😁 хаха... Между другото и аз така, винаги съм имала плосък корем, цял живот и сега цоп в профил няква тумба... Започнах допълнително да тренирам корем, долу ниско уж за стягане но май никва файда ще си ходя като гащат петел 😂😂😂😂

# 179
Според мен много малко жени успяват да  минат през това състояние слаби.
Въглехидратите са ми от варива и зеленчуци, сладко не ям от години, и пак навъртях един донът на корема, нещо което никога не съм имала. Когато нямах цикъл 5 месеца миналото лято, бях започнала да трупам и на гърба и раменете, точно като лелка. После започна да ми идва, и започнах да си връщам нормалната фигура. Та, всичко е от женските хормони, и ..това ни чака, щем не щем. Close

Леле как не искам тоя вид лелка 😢😢😢
А си на хранителен режим, който малко жени имат и пак си видяла това натрупване 😬😬😬😬
Ще пиша ако намеря адекватен вариант за спасение🤓

Общи условия

Активация на акаунт