Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 9

• 40 470
  • 806
  •   1
Отговори
# 180
  • В полите на Пирин планина
И аз съм на минимални въглехидрати от 2014 год. Тогава бях трупнала едни 10-тина кила, които успях да сваля, че и още малко, но се закотвих в един и момент и вече нищо не действа. Трябва да карам само на месо и яйца, за да се свие коремът отново. Имам си и аз една възглавничка под пъпа, която не се свива, а я бях поочистила. Не тренирам много - само йога, но 3 пъти по 1 час започнах от известно време... взех да карам пак вело-то, да видим дали поне ще се стегна. Ама едва ли... На 46 станах март месец.

# 181
Корем се чисти с подходяща храна и кардио. Като казвате че хапвате протеин, този протеин дали е достатъчен?! Грам до грам и половина на кг. Т. е. ако сте 50кг, протеина за деня трябва да ви е 50-75гр.

# 182
  • Нидерландия
Корем се чисти с подходяща храна и кардио. Като казвате че хапвате протеин, този протеин дали е достатъчен?! Грам до грам и половина на кг. Т. е. ако сте 50кг, протеина за деня трябва да ви е 50-75гр.
Тази мантра за протеина я знам но аз пълнея от него! Между другото понякога корема ми е само подут. Преди цикъл особено...те трябва да се разбере дали корема е подут от храна/напитки  или са излишни килограми. Отделно че качвам на тяло и слабея в лице... Но не искам да се лишавам от вкусотиики че ще се депресирам.

# 183
Вики, всичко това работи до време, после - какъвто ти е гена. Поне моят опит и наблюдения са такива. А като почнат и хапчетата за кръвно и други, съвсем се оакват нещата.

# 184
  • Варна
Е, защо пък трябва да се почват хапчета за кръвно... звучи сякаш е задължително.

# 185

Е, кардио... Не мога да тичам, започват да ме болят колента и глезените. Затова взех да карам велоергометъра, белким да се раздвижа. Най-много да направя прасци и бедра, защото там усещам напрежение...
Аз се навивам само за йога и пилатес - други упражнения не са за мен. Не правя изчисления за храната - закусвам 2 варени яйца с някакво твърдо сирене + маслини, обядвам месо+салата, вечерям пак същото. Най-много да хапна някой плод, но не всеки ден или ядки, но от тях ми става тежко. Чат-пат черен шоколад по един ред. Кафето си пия с малко мед и прясно мляко. На мен ми помага за сваляне на корем много ходене - но да кажем всяка вечер по 5-6 км. или 3-4 пъти в седмицата по 8-10 км., но нямам толкова време, а сега при тия рестрикции ептен не става.

# 186
Lady, бягане не. В никакъв случай, освен ако не си бягала до сега. Прави интервали. Редувай малко по-бързо ходене с по-бавно. Редувай постоянно -един ден това, друг ден монотонно бързо ходене. Въобще си направи някаква схема за различно ходене всеки ден.

За яденето. Можеш да хапваш още един белтък сутрин и да махнеш жълтъците. Нареждат се мед, мляко, жълтъци, маслини, сирене.Не е добре. Много мазнина на един прием.

# 187
Мисля че тази промяна в областта на талията е първия сигнал за настъпващите промени при мен около 43-44.  Не казвам натрупване казвам слагане и промяна която само една жена може да усети особено и особено ако следи как са й по вталените дрехи. При мен първата промяна беше там ( отзад  от двете страни ) и много леко загатване  на онова S за което четем че се получава с възрастта . в този период бях слаба по редица причини и при все талията ми не се върна към преидшната си обиколка а S -то с напредване на възрастта се усеща все повече.

Жените които спортуват от много години и спазват режим също от толкова,едва ли имат проблем с теглото сега.

Повярвай ми също е толкова трагично . няма вече физически сили да се поддържа онова натоварване. При намалено натоварване трябва да се намали и храната а тя и без това никога не е била много. Така че всички се варим в един казан.

# 188
Да, на 43г и точно тези промени виждам, корем, пояс, става едно окръгляне 😬
а съм качила само 2кг., за съжаление се наложи да пия много антибиотици последната една година и от там нещата съвсем се объркаха. Варим се в тоя казан и това си е 🤪

# 189
Месечинке, не е задължително разбира се, но това се случва с много голям процент от хората.
С годинките идват и здравословните проблеми, от там хапчетата, и всичко се отразява.
Аз установих например, че задържам вода от хапчетата за пулса. Спра ли ги, моментално източвам едни 3 кг.

# 190
Lady, бягане не. В никакъв случай, освен ако не си бягала до сега. Прави интервали. Редувай малко по-бързо ходене с по-бавно. Редувай постоянно -един ден това, друг ден монотонно бързо ходене. Въобще си направи някаква схема за различно ходене всеки ден.

За яденето. Можеш да хапваш още един белтък сутрин и да махнеш жълтъците. Нареждат се мед, мляко, жълтъци, маслини, сирене.Не е добре. Много мазнина на един прием.

Да, ходенето - разбира се. Hands V

Кафето не е със закуската, а по-късно в офиса - да кажем 2,5 часа след закуската. За НВ-ВМХ това не са много мазнини. Но това са подробности.

# 191
За НВ-ВМХ това не са много мазнини. Но това са подробности.
😸
Белтък без жълтък си е направо кощунство за нас 😀

# 192
Lady, а ок. Щях да те питам дали не си на НВ-ВМХ. Значи си си ок с яденето, само пак тоя мед малко не е много за ядене. Но ти си знаеш.

Иначе бягане не три трябва както казах. За да гориш мазнини, трябва да правиш такова кардио, за горене на мазнини, а то не е тип бягане. Има калкулатори из нета, можеш да си видиш какъв пулс да държиш ти на твоите години и кг за да гориш мазнини. Но от опит ти казвам, че това е по-интензивно ходене (не трябва да можеш да говориш, само да си запъхтяна, да ти е трудно да говориш - такава скорост ти трябва). Тоя велоергометър ако има различни настройки, ги сменяй всеки ден. Не прави едно и също всеки ден. Като вдигнат тия карантини, един ден ходи на вън монотонно, друг ден колелото, трети ден интервално ходене.

# 193
Мед не е много ОК, ама не обичам горчиво кафе. Пия го с 1/2 чаена лъжичка + малко мляко.
Като знам, че преди пиех кафето с две пълни чаени лъжици захар... Simple Smile

# 194
  • София
А като почнат и хапчетата за кръвно и други, съвсем се оакват нещата.

Точно го казваш. Моя позната цял живот е била с ниско кръвно. След 65 е започнала да е с високо и вече не може без лекарства. Майка ми тя почна да го вдига, а винаги е била с ниско.
Ще видим при мен какво ще стане. Винаги съм била с ниско. 60/90. Пулс 55-60.
Това с храненето да ви кажа разчитам, че организмът ми сам ще си покаже какво е подходящо. Май констатирам, че налитам на все по-лека храна. Салати, супи. Сурови ядки. Хич ме няма по диетите.
Теглото ми за сега не се е променило. Не спазвам диета, но по принцип не съм ящна.

Общи условия

Активация на акаунт