Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 9

• 40 465
  • 806
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Не знам, не съм убедена доколко е квалифицирана ЛЛ да изписва хормонални таблетки. Това доколкото знам не е нещо безобидно и не бих разчитала на ЛЛ... Ще видим, засега изчаквам.

# 211
  • Нидерландия
Антиконцептиви се изписват само от гинеколози ли? Тук при нас ги изписват личните лекари.

# 212
В никакъв случай хормони от неспециалисти не приемайте! От АГ страдам от години и се оказа, че всичките ми проблеми са създадени от лекарите... Накрая си намерих специалист, който разбира от хормони, но за съжаление твърде късно, за да обърне процеса. Поне гадната симптоматика изчезна и теглото се застопори.

# 213
  • Нидерландия
Съгласна, съм Беки че да се консултираме със специалист е най добрия вариант. Аз за това настоях за пренасочване към гинеколог и съм под наблюдение но до сега не ми е направено нито едно хормонално изследване. Когато го попитах защо, отговорът беше че няма нужда и че това е само моментна картина, че хормоналния дисбаланс е винаги на лице когато минеш една определена възраст. Че е въпрос на избор дали да взимаш или да не взимаш хормони за регулирането им, в зависимост от оплакванията.

# 214
  • Варна
Не знам от кого се изписват тук, никога не съм пила, по никакъв повод. Просто казвам, че предпочитам да се доверя на специалист.

# 215
Беки, сега кажи и името на специалиста!

# 216
  • София
Здравейте! Понеже думата е за цикъл. Днес ми дойде след 20 дни закъснение. Не мисля до ходя на АГ ако няма проблем. От година и нещо съм с разбутан цикъл и доки ми предложи хормонозаместителна терапия. Но и аз съм от тези, които предпочитат организмът ми сам да се намести.
Понеже стана дума за често идване...свършна и пак идва...и на мен ми се е случвало. После пък не идва и така...няма вече редовност.

# 217
  • Варна
А това самостоятелно наместване на организма не е ли свързано точно с негативите, които описвате - напълняване, подуване, проблеми с косата и т.н. И има ли вероятност да се избегнат или поне забавят с прием на препарати за регулиране?

# 218
Логически- да. Най- вероятно. Но от хормонозаместващата терапия дали няма да се получат други неразположения? Примерно напълняване. Само гадая, де.

# 219
  • София
Да, има странични ефекти и неприятности. Точно с това
и АГ ме натиска, даже добавя че без ХЗТ ще развия и остеопороза и сърдечно съдови проблеми. Няма да са само сегашните кисти, косопад,  паник атаки...
Но аз пак смятам, че естествените процеси са за предпочигане...от хормони има цяла листовка усложнения(тромби, инфаркти, инсулти и т.н) плюс доказан ракообразуващ фактор.

# 220
Много от Аг-тата били и дистрибутори на хзт, вече не помня от къде ми е тази информация : )))

# 221
  • София
Когато имах дълга коса, имах косопад. Подстриган се късо и сега този проблем изчезна. Излишни килограми всеки има , дали +3 или повече. От два месеца се ограничавам като количество и вечерям рано. Свалила съм 4 кг. Така че ако няма други физически проблеми, ограничаването на количествата води до намаляване на теглото.

# 222
  • Варна
Е, как всеки ще има излишни килограми, има и хора с поднормено тегло, има и с нормално. Аз лично като килограми съм под нормата, друг е въпросът, че винаги, още от тийн годините съм имала коремче, за сметка на прекалено плоско дупе. Кво да правиш, природа. Но за момента не откривам някакви особени промени през последните години, освен малко бръчки де Crazy Само този цикъл ме нервира защото тотално не знам кога да го чакам.

# 223
Моят АГ е на същото мнение за изследванията на хормони. Въпреки това аз си ги направих, а той ми се скара, че съм си хвърлила парите на вятъра. Изследванията потвърдиха неговата диагноза и лечение, проверих и при други специалисти Blush Единствената разлика беше, че моят АГ ми беше назначил правилното лечение без изследвания, а другите на базата на тях.

# 224
В никакъв случай хормони от неспециалисти не приемайте! От АГ страдам от години и се оказа, че всичките ми проблеми са създадени от лекарите... Накрая си намерих специалист, който разбира от хормони, но за съжаление твърде късно, за да обърне процеса. Поне гадната симптоматика изчезна и теглото се застопори.

Може ли да споделиш кой е специалиста с хормоните? Благодаря ти 🌺

Общи условия

Активация на акаунт