Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 9

• 40 460
  • 806
  •   1
Отговори
# 240
  • Нидерландия
Ако не помагат то със сигурност и не вредят.
С това не съм съгласна.
Защо? Тези билки са съставени от специалисти - билкари за хора със съответнте оплаквания и не вярвам да има някакви лоши последици. Имаше и билки против мигрени, страховит неврози, депресия итн. Освен това ако не се чувстваш добре от тях ги спираш и не са нужни никакви схеми. Всеки си знае за себе си разбира, се. Аз предпочитам билки пред хормони. Но не отричам и лечението чрез хормони при необходимост.

# 241
Ами....патила съм си от билки. Точно защото действах по твоята схема, че ако не помогне няма да навреди.

# 242
  • В полите на Пирин планина
Леми, да - права си. Трябва да свиквам. Е, чаках си тихичко и реших, ако не дойде да ходя за тест към края на седмицата. Simple Smile

# 243
  • Нидерландия
@mariat: Сигурна ли си че е от тях? Разкажи накратко кой ти каза че е от тях и за какви оплаквания? Тук става на въпрос за разни дискомфорти свързани със възрастта за други оплаквания не знам.

# 244
Ами пих билката гръмотрън за отслабване. Тя е и за отводняване, против целулит и т.н.. Кипих си я от аптеката и действах по указаната схема. Вместо да се отводнявам, аз почти не уринирах. Спрях билката и се всичко се възвърна. След време направих втори опит с билката и пак се получи същото. Та, да, сигурна съм, че беше от нея.

# 245
  • Бургас
Аз също се купих 2те части билки и ги пих по схемата едно известно време, но се чувствах доста раздразнителна.Предполагам, че действат на прогестерона, защото така се чувствах и като се мазах с мунрайз крема.Реших, че ще намаля количествата и понеже бях накупила много билки, започнах по-малко да слагам-буквално една щипка.Дори и тези от комплекта мисля да слагам пак така, по щипка.Други, които също забравих да спомена са салвия, маточина, цариче.
С билките трябва да се внимава.Според мен по-добре е по-дълго, по по-малко отколкото за кратко по много и самонаблюдение задължително.

Кръвоизливите имат причина-дали полип, миома, от лигавицата, все е нещо.Моят цикъл винаги е бил обилен и дълъг, но последната година беше съвсем различно.

# 246
  • София
Исках да ви попитам за крема на аквасорс, който го е ползвал, как ви се отрази?
Имам една опаковка и мислех да го пробвам след 14 ден.

# 247
  • Бургас
На мен ми подейства на настроението-станах раздразнителна, цикълът ми  подраняваше.

# 248
Аз влизам да ви споделя... Откакто пия Инозитол и Фолат/заради ИР, която си открих и също заради напрежението и нервност та, която граничеше с паник атаки/, цикълът ми се увеличи-предишния месец дойде на 29 ден, а тоя месец на 26 ден. Преди го бях зациклила все на 20 ден. Освен това започнах да спя пак нормално.. И отново сънувам всяка нощ-нещо, което не ми се беше случвало последните 3-4години.Относно тези състояния като ПА-не знам какво ги провокираше, но засега съм много по добре.... (да не се хваля много, но дано се задържи така)... Не знам по какъв начин и на какво действат тези две неща, но.. А ги пия само от месец и половина. Някой да знае колко време трябва да се пият, трябва ли да се почива или не?

# 249
Аз ги пия по 3 месеца и почивам по един. Ако се падне лятото и сме по почивки, се случва да почивам и 2 месеца. Но после пак си правя по един курс. Общо взето 2-3 курса годишно си правя с инозитол (фолат не съм вземала)

# 250
the_demon, ти сама ли си предписа инозитола? По спомени, на дъщеря ми бяха изписали Итофолик за 6 месеца, така, че може и да е индивидуално.

# 251
Ами кажи-речи сама... Нали пусках преди време захар и инсулин на гладно, да търся причини защо се случват тези уж паник атаки и излезе висок инсулин... Сега не знам дали е било инцидент нещо(щото стреса също вдигал), дали е лаб. грешка или истина-не знам! Едното въобще не се впечатли и ми каза само-спри бързи захари и въглехидрати. Ама аз съм на без глутен, и пакетирани, сокове и тннн от 1г и половина... И се видях в чудо какво да правя и какво да ям, защото аз такива и без това не ям. И взех да чета и разбрах, че го изписват много хем за ИР, хем за подобряване на яйчникова дейност, хем за ПА(само инозитол) и реших с един куршум да трепя на няколко фронта. А заедно с фолат се дава за ячници и хормони и също действал като метформин,също и като антидепресанти. И питах едното да си купя ли да пия и той каза-ок! И да ви кажа, сърцебиене имах за малко и то не толкова ускорен пулс само около Ову и МЦ. Дано ми оправи каквото там ще оправя, че направо се бях докарал до лудост...

# 252
С какво мога да заменя  вечерната иглика.Аз  пия вече 3 опаковка ,като си правя по 1 месец почивка,но ми се струва ,че сега,при последната опаковка ми идва по слабо действието , пак ми стана болезнен цикъла,гърдите болезнение,а за настроението да не говорим,често  ми се плаче ...сякаш първия път,когато я пиех най-добре се чувствах физическиот 10 дни съм у спряла и започна през нощта едни вълни,едно потене...та се чуда да си взама пак вечерна иглика и да не правя почивка или нещо друго мога да я замения.

# 253
Какв дози пиеш от иглката? Достатчно ли са? 2 пъти по 1300 се пият на ден. Или 3 или 6 месеца. От колкто имаш нужда.

# 254
  • София
Някой ако може да ми припомни, за какво беше полезен белият равнец? Слагам по малко в чая всяка сутрин. Повлиява ли изобщо нещо към добро в нашето "положение"?
Благодаря Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт