Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 9

• 40 460
  • 806
  •   1
Отговори
# 255
Виж тук какво е писала Мария Требен:
http://atanas.mipa-bg.com/herbs/ravnetz.html

# 256
Уж казват че изчиствал кисти, миоми, нормализирал силни кръвотечения. И аз пия по една чаша всяка сутрин по 3 месеца и после почивам. После пак го почвам. Не знам дали има ефект някакъв, т. к. нямам кой знае какви оплаквания. Преди сякаш усещах като почне да се формира киста. С годините станаха много болезнени. От как пия чая, не усещам болка и напрежение в таза сякаш, но може и да си внушавам. От около година го пия. Има и тема във форума. Ако ти се търси намери да видишкой какъв опит е споделил.

# 257
  • София
Здравейте, някой знае ли от какво може да ми дойде два пъти цикъла през 15 дни? Преди 5 дни бях на гинеколог и всичко беше ок, нямаше кисти. На 41 съм

# 258
  • София
Ето темата за бял равнец,тъкмо я чета.
https://www.bg-mamma.com/?topic=444627.15

# 259
При мен толкова станаха болезнени кистите от няколко години насам, че не мога да си стъпя на крака. Като отида на доктор, 1 см голяма. Мижав размер. Но такива болки не търпими. Също правя едно упражнение във фитнеса за вътрешно бедро ( все едно стискаш между бедрата, затваряш на абдуктор). Е няма такава болка към единия яйчник в дясно. До сълзи. С тоя равнец нямам болка никаква.  Предполагам е от него.

# 260
  • София
Сега като казахте се сетих. Преди имах силни болки около овулация, по-силни от самата менструация. Направо си прикляках на моменти. Напоследък изобщо не си усещам овулацията, но пък може и да нямам вече, де Grinning. А и менструални болки почти нямам.
Миома имах преди раждането, после нещо се смали, сега пък на последния преглед изобщо не се видя.

# 261
miamim, и това след пиене на бял равнец ли?

# 262
А това от чая ли? Защото при мен болката от овулация си стои.

# 263
Здравейте, момичета, вие пиете ли витамин А и от коя форма (ретинол или каротиден) и какви са съображенията ви?
Питам, защото ми в трудно да преценя от коя форма да си купя. Досега не съм приемала. Знаете ли в каква доза се пие, когато е с цел профилактика само?

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 17:47 от Tutu.22.22.22

# 264
Аз така ги вземам за профилактика по 3 месеца:
Бета-Каротин - след хранене,  по 1 капс 25 000 IU от М до О.
Вит.Е след хранене, по 1 на ден 400 IU, от М до М

При проблем с щитовидната съм си записала че е по-добре ретинол да се взема вместо бетакаротин.

# 265
  • София
Аз не съм се замисляла дали е от белия равнец, но нещата сега доколкото си правя сметка, съвпадат. За болките говоря.
Равнецът ми е бран на село, не купешки, ама предполагам няма значение.
За миомата - смалила се беше преди белия равнец. Та не е от него.

# 266
С бял равнец, невен и още две билки, но не помня кои бяха, май коприва едната, преди доста години ми изчезна фоликулярна киста,  беше станала 7 см.

# 267
Вечерната иглика колко дълго я пиете,трябва ли да се прави прекъсване.

# 268
  • София
Към билките има и турта. Има тема за кистите с доста инфо . Аз правих и вода от ечемик. Но ми се махнаха на два пъти кистите с хормонни таблетки.
 vici75, ако можеш би ли разказала по подробно за болките. Ако не ти е тежко да говориш за това.

# 269
Ами аз казах по-горе. От няколко години едва търпими. И в предвид на това си мисля за най-лошото. И като изпрося видеозон и като ми кажат фуликулярна киста 1см или 0.9мм ми иде в дън земя да потъна от срам. Ще речеш че си измислям. А то е болка едва търпима. Схваща ми се крака горе ставата, хълбока и в дясно, където е грубо апендисита. Хем остра болка, хем като при изкълчване, хем се чувствам като червата ми с въздух. Абе голяма гадост. И на фитнеса като правя на абдуктор машината едно разтваряне на бедрата и прибиране, е тогава вече е неописуема болка. Не знам каква връзка има, къде се засяга тая област, но е ужас. Гинеколожката с насмешка ме гледа и всеки път ибопруфен 800мг на ден ми препоръчва. И вярно се оправям. Явно докато се пукне. Но до кога така.  Аз буквално след тия болки 1-2 месеца съм добре и после пак почва. От как пия тоя равнец, грам болка не съм усетила. Последно предния август бях с киста. Значи от тогава пия равнец и не съм имала проблеми.  Гледам някои им действало със засилено кръвотечение, на други пък им спирало. Аз други странични ефекти не усещам за сега. Понеже от iHerb  си взех половин кг торба и не горчеше много, другите казват не се търпи от горчилка, та не знам дали е читаво. Но щом върши работа ще карам на него. 1 с. л. в чаша вряла вода накисвам за 20 мин И го изпивам на гладно. Така го приемам аз. Не знам правилно ли е, не е ли. Но така вече доста дълго си го пия. В началото четох някъде 3 пъти на ден. После споделих тук, казаха много е ако нямаш сериозни проблеми. И си останах с 1 път на ден.

Общи условия

Активация на акаунт