Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 9

• 40 447
  • 806
  •   1
Отговори
# 330
Аз ползвам акне аут активен лосион, пяна, изобщо цялата серия много ми помага. А пъпките при мен са хормонални...

# 331
  • Пловдив
Мерси...и по раменете имам, абе все едно ще ми идва Confused а не е време.
Взех една цинкова паста да мажа, но и кремчета ще взема др.седмица.

# 332
На мен цинковата паста не ми помага, но пъпките са дълбоки, а не повърхностни и доста болезнени.

# 333
  • София
Това го имаше преди моя приятел и го водих на микробиолог, взе му секрет от една от пъпките, оказаха се стафилококи. Лекува ги по антибиограма с Клиндамицин и антибиотичен крем и му минаха.

# 334
  • Нидерландия
Някой да е пил това за хормонален дисбаланс? Зачетохсе и пак купих нещо дето не знам дали си струва парите...

Аврамово дърво, Витекс агнус кастус

# 335
Не съм пила, мисля, че е добра идея, нали стимулира производството на прогестерон в организма, пък точно това ни трябва сега.

# 336
Аз от denis съм си записала, без да претендирам че съм компетентна:

"Витексът действа на хипофизата, потиска синтеза на ЛХ и ФСХ /както и на Пролактина/ - и от там подпомага О., респ. синтеза на прогестерон - но, не пряко, а чрез О. Ако няма О. - няма прогестерон и колкото и витекс да се приема, той не влияе директно на синтеза на прогестерон."

Често го обсъждаме тук, но аз все още не съм го вземала.

# 337
Това го имаше преди моя приятел и го водих на микробиолог, взе му секрет от една от пъпките, оказаха се стафилококи. Лекува ги по антибиограма с Клиндамицин и антибиотичен крем и му минаха.
И при мен тръгнаха така, пих антибиотици 6 месеца без резултат, мазах медицинска козметика, спазвах веганска диета, въпреки че съм много месоядна и резултат нямаше. Прогестерона ги оправи и сега излизат по една на месец.

# 338
  • Пловдив
Хм...
Имаше ли значение деня за пускане на проба прогестерон? Така и трябва да ходя за контрола на пролактин да пусна и него.

# 339
Мистик, имаше връзка с менструацията и овулацията (по спомени) но как точно беше....

# 340
  • Пловдив
Мистик, имаше връзка с менструацията и овулацията (по спомени) но как точно беше....
ще потърся...на 7ми ден след доказана О...? Ами сега? Аз да речем нямам О, как се процедира?

# 341
  • София
прогестерона е нисък до овулация, оттогава започва да се покачва, около 7 ден след овулация му е максимума и пак започва да спада.
като спадне достатъчно настъпва новия цикъл.
та зависи за какво искаш да го изследваш.

# 342
Бе, най добре лекар да каже при нас, в кой ден да е, че гледай колко фази има:
Референтни стойности:

Жени:
Фоликуларна фаза: 0.6-4.7 nmol/L
Овулация: 2.4 – 9.4 nmol/L
Лутеална фаза: 5.3 – 86 nmol/L
Менопауза: 0.3 – 2,5 nmol/L

# 343
  • Пловдив
М да...
Няма да го изследвам за зачеване, примирих се с това...а дали ми е ок за сегашното състояние, да няма аномалии.
Но, наистина трябва да ида до АГ-то.

# 344
Мистик, Денис беше казала че прогестерон се изследва на 21 ден от цикъл, ако той ти е 28 дни. Ако е с друга продължителност, напр. на 24 дни, връщаш 7 дни назад и това е датата, на която можеш да го провериш... Аз мислех да пускам, ама каква файда като съм вече на 45,нищо че ми идва редовно

Общи условия

Активация на акаунт