Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 9

• 40 443
  • 806
  •   1
Отговори
# 345
  • тук и там
Снощи се събудих посред нощите потна.(чак мокра).ConfusedНе съм от потливите по принцип.Дори и при инензивен спорт-не се потя чак толкова,освен под мишници ,челото-обичайните места .Ама това да съм мокра от пот- не ми се беше случвало скоро.Миналата година  имах  един такъв период ,( месец  и малко продължи,в най-големите жеги обаче-през лятото ) после изчезна и от тогава всичко наред уж. До снощи.Не е жега тук,напротив. Гледам си календара-остават ми два дни до цикъл.Сега ще видя дали ще ми дойде,че с това изпотяване снощи-си мисля че нещо с хормоните пак не е наред.

# 346
Кайсия, да не си в кетоза? Обикновено това е симптом на кето храненето, което превръща организма в печка за мазнини (убий ме, не си спомням къде съм го чела...).

# 347
  • тук и там
Ами не съм на диета,ям си въглехидрати редовно и ежедневно , и не са  падали ниски никога .По принцип добре се храня-като под "добре" имам предвид от всичко и по много..Blush
Хормонално ще е нещо ,особенно предвид че чакам да ми дойде тези дни.(надявам се да ми дойде,ама с това потене снощи -ще видим..)

# 348
Ами не съм на диета,ям си въглехидрати редовно и ежедневно , и не са  падали ниски никога .По принцип добре се храня-като под "добре" имам предвид от всичко и по много..Blush
Хормонално ще е нещо ,особенно предвид че чакам да ми дойде тези дни.(надявам се да ми дойде,ама с това потене снощи -ще видим..)

Не се притеснявай, аз от години съм така. Все едно са ме заклели с кофа вода... После понякога ме втриса, но не винаги... Досега никой лекар не ми обърна внимание на оплакванията, само гледат тъпо и викат:"Ами.... Така е." Само че последната година освен преди цикъл почна и около дните за Ову. На 45 съм и сигурно от пременопауза та.Само не знам кои хормони го правят-естроген ли, прогестерон ли...че да знам нещо да пия... Абе, майката си трака... И тревожността ми граничи с ПР😂... Ама кво да се прави. Пия Инозитол и фолат-малко по добре съм, но има какво да се желае

# 349
  • Варна
След цикъл от 48 дни ми дойде на 18-тия ден. Направо ми писна, от началото на годината е някакъв ужас. Ще ходя за хапчета при доктора, не се виждам да изтрая подобно нещо години наред, докато благоволи да спре да ми идва...

# 350
На мен ми идва ту на 20 дни, ту на 28...Но най много ми тежат тези не разположения.. Ту мигрена, ту горещи вълни, ту паники, ту ми се гади., сърцебиене, прескачане на сърцето.. Виене на свят... И никой лекар нищо не ми казва да пия, даже ми се карат, че всяка жена била така, аз кво съм искала....У работа нямам и доходи същи и изобщо.... Кво да ви кажа, момичета...

# 351
  • Варна
И какво, трябва да се примирявам с тези кошмарни неща, защото всяка жена била така? В 21-ви век? Егати...
Тая нощ и глава ме боля, отпред на челото. Ужасно. На второто събуждане пих нурофен и ме отпусна. Казвате може и това да е една от екстрите... Наистина ми става противно като си помисля. Не, не искам да е така. Не искам да живея така и да се успокоявам, че "се случва с всички жени". Ми гадно си е!

# 352
На мен пък слава богу ми дойде. Но пон десет дена ме болаха гърдите така, че не можех да ги докосна. Купих си нов сутиен , огромен,  мъжът ми умря от кеф ,каза че съм имала вече много планини и низини. За сведение цял живот съм  бюстабанлийка . Извадих билките и почнах от онази рецепта бялравнец+ турта+невен. Всеки ден, като закон божи. На десетия ден имах мигрена от която вечерта направо бях пред припадък. Не можех да гледам на мисля да дишам и сутрина
-  изненада . М'мка му и яйцеклетки. Още ги имам явно не ми стигат хормоните. Не знам да се радвам ли, да не ли

При мен има вълни когато имам задържа фоликул. Този път не се стигна до вълни. Но ако така ме болят гърдите по три седмици че и повече , почвам с вълните и болките от страната където е задържания фоликул. Тоз път не се стигна до там.

# 353
  • София
Аз имах миналата година зверски период на нощни изпотявания, продължи 5 месеца. Гледаха ме за инфекции, изследвания яко, а това не спираше и не спираше.
Така и не разбрах как мина. Но беше ад. На всеки час вир вода ставах.
Една приятелка след стимулация за инвитро го получи. Но кое провокира тези хормони, идея нямам. А докторите ме гледаха тъпо.

# 354
  • София
Kaisia, аз чат-пат се събуждам така мокра в дните преди цикъл. Не всеки път, но като се случи е винаги около гърдите и в горната част на гърба. За сега лицето не ми се е потило. Преобличам се, отвивам се, по някое време ме втриса и пак се завивам.

На мен този месец ми дойде на 28-ми ден. Това не се е случвало от 3 години, все е по-кратко, но бях на АБ, може и това да е повлияло. Гърдите ми бяха станали все едно съм кърмачка, а и аз съм бюстабанлийка (_re_ge, много сладък лаф). За първи път се усъмних дали ще ми дойде изобщо.

# 355
За първи път ми закъсня миналата година през октомври. Дъщеря ми замина да учи в чужбина и вероятно от стрес започна да ми идва когато си иска. През последните три месеца съм редовна, но сутрин пак се събуждам мокра. Само като се ядосам малко и ставам вир вода. А като си помисля, че до преди няколко години изобщо не се изпотявах. Дори си мисля, че всичките ми телесни течности миришат по-силно. Изкъпах се преди 4 часа и без да съм имала някакви физически усилия, пак съм за душ. То си е нормално преди лягане, но как ще се търпя през деня, не знам. Може и да си внушавам.
От няколко дни пия вечерна иглика и май не съм толкова изпотена сутринта.

# 356
  • тук и там
Kaisia, аз чат-пат се събуждам така мокра в дните преди цикъл. Не всеки път, но като се случи е винаги около гърдите и в горната част на гърба.
И аз така-гърдите и врата бяха при мен,лицето и косата ми бяха сухи.Ще видя как ще е тази вечер-дано да не се случи отново.И дано ми дойде(след  ден,според  дамския календар).

# 357
При мен пък изпотяването е по-често в областта на таза

# 358
  • тук и там
Снощи всичко беше наред, не съм се потила.Ще видим по-нататък как ще се развият нещата.
Аз съм и с половин щж,не съм на хормони-но и цяла година не съм си изследвала хормоните.Не съм ходила и на АГ, трябваше февруари да ходя,но покрай ситуацията -не отидох,защото  аз ходя в кабинет във болница,не в частен кабинет.Като гледах по Тв палатките и екипираните пред самата болница в която се намира кабинета  и се отказах..

# 359
Здравейте, хайде и аз в групата на мокри те патета😁. На 42 год. съм, от 1,5 година с нередовен цикъл, с неспокоен сън, рядко тревожност, но това потене.... тегава работа. Дори и при минимални физически дейности, се появява обилно потене в областта на лицето и главата. Сътрин се събуждам от сън вир-вода. Наистина е много мъчително и досадно, та в тази връзка да ми препоръчате начини за овладяване на това неприятно състояние. И при преживялите го, колко време е неговата продължителност или при всеки е индивидуално? И в момента съм с мокра глава.... И забелязвам,че ми се зачервява лицето.

Общи условия

Активация на акаунт